×

Okul kütüphanesi için kitap topladılar-Suşehri-Sivas

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir ilköğretim okulu öğrencileri, oluşturdukları okul kütüphanesi için esnaftan kitap topladı.Atatürk İlköğretim Okulu’nun kütüphane bölümünden sorumlu olan 8′inci sınıf öğrencisi Yasemin Çiçek, bazı arkadaşlarıyla birlikte ilçe esnafını gezerek, okul kütüphanesi için kitap bağışında bulunmalarını istedi.

Öğrencilerin bu duyarlılığı karşısında şaşıran bazı esnaflar, öğrencilere destek olmak amacıyla iş yerlerindeki bazı kitapları verdi. Kimi esnaflar da kitapları okula getireceklerini söyledi. Yasemin Çiçek,  okul kütüphanesinde kitap eksikliği nedeniyle arkadaşlarının bilgiye ulaşmakta zorlandığını, bu nedenle böyle bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Okuldaki arkadaşlarının derslerle ilgili bilgiye daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak ve okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını ifade eden Çiçek, ”Ziyaret ettiğimiz esnaflarımız bize çok yardımcı oldu. Bazı esnaflarımız iş yerlerinde bulunan bazı kültürel kitaplardan verdi. Bazıları ise evlerinden getireceğini söyledi. Biz de bu esnaflarımızdan ve vatandaşlarımızdan kütüphanemize en çok kitap getiren vatandaşımıza veya en çok kitap getiren öğrenci arkadaşımıza bir fotoğraf makinesi hediye edeceğiz” diye konuştu.

Bilgi kaynağı olan her türlü kitaba ihtiyaç olduğunu belirten Çiçek, ”Vatandaşlarımızın, iş yeri ve evlerde okunup raflarda duran kitapları okulumuz kütüphanesine destek amaçlı göndermesini arzuluyoruz” dedi.

İlçe esnafından Mustafa Özer ise öğrencilerin başlattığı kitap toplama kampanyasının çok güzel olduğunu belirterek, öğrencilere bir roman hediye etti.

Suşehri Yöre Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Hüseyin Çiçek de kampanyanın önemine dikkati çekerek, yerel basın olarak öğrencilere destek vereceklerini söyledi.

Kaynak: http://www.sivasdemokrat.com