×

Doğan Hızlan Kütüphanesi Hizmete Açıldı-Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yazar ve edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan’ın bağışladığı 20 bin kitapla oluşturulan Doğan Hızlan Kütüphanesi törenle açıldı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, Antalya Valiliği olarak farklı temalarda kütüphaneler açacaklarını, hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Dünyanın yaşadığı tüm savaşlarda kütüphanelerin ilk hedef olduğunu anlatan Altıparmak, “Çünkü kütüphaneler o bölgede yaşayan millete damgasını vuran, estetiğini, mimarisini oluşturan temel taştır. Bu ilk temel taşın buraya konmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, Doğan Hızlan Kütüphanesi’nin haftanın 7 günü 9.30 ve 18.30 saatleri arası hizmet vereceğini söyledi. Kütüphanenin insan odaklı yatırımlarının arasında en önemlisi olduğunu belirten Akaydın, “Kütüphanemiz özellikle gençlere ve öğrencilere hayırlı olsun” dedi.

Başkan Akaydın, konuşmasının ardından Doğan Hızlan’a seramik plaket hediye etti. Yazar ve edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan da, adını taşıyan kütüphaneyi hazırlayan Başkan Akaydın ve çabasını ortaya koyan herkese teşekkür etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayınlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula ise, Doğan Hızlan’ın Türkiye’de “edebiyatın simgesi” olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, Başkan Akaydın, Doğan Hızlan ve diğer konuklar kütüphanenin açılış kurdelesini kesti.