×

Dersimiz Kütüphane projesi-Kırıkkale

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde “Dersimiz Kütüphane” projesi başlatıldı. Sulakyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (AR-GE) birimi tarafından başlatılan proje ile öğrencilere düzenli kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının amaçlandığı bildirildi.

AR-GE birimi, İlçe Halk Kütüphanesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ortaklaşa katılımı ile eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek olan projeye, 2. ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Proje kapsamında öğrenciler, haftada bir gün bir saat olarak rotasyonlu bir şekilde öğretmenleri kontrolünde İlçe Halk Kütüphanesine götürülmeye başlandı. Öğrenciler, ilk kitap okumalarını öğretmenleriyle birlikte kütüphanede yaptılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım, yaptığı açıklamada, proje sayesinde öğrencilere düzenli okumayı kazandırmanın yanında kütüphane imkanlarından da yaralanma alışkanlığının kazandırıldığını söyledi.

Yıldırım, “İlçemizde farklı bir projeyle ilköğretim okulu öğrencilerinin okulun dışında kütüphane ortamında okumayı sevme, düzenli okumaya alıştırma ve bilgiye ulaşmada kaynak eserlerin kullanılmasına yönelik etkinliğimiz başladı. Öğrencilerimiz kütüphanede ister kendi kitabını isterse kaynak eserleri tercih ederek öğretmenleriyle birlikte okuma yapabilecekler. Bu projede asıl hedefimiz, öğrencileri kütüphaneye alıştırmak, buradaki imkanları kullanırken sorumluluk almalarını sağlamak, kendisine rehberlik eden öğretmeni ile birlikte araştırma becerisini kazandırmak ve öğrencilerin okumadan haz duymalarını sağlamaktır. Aynı projeyi gelecek yılki eğitim öğretim yılı içinde de uygulanması için planlamalarımızı yapmış durumdayız” dedi.

Kaynak: http://www.haberciniz.biz