×

Görele İlçe Halk Kütüphanesi’nde Onarım Çalışmaları-Giresun

Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, İlçe Halk Kütüphanesi’nde onarım çalışmaları başlatıldığını söyledi. Pekmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 1973 yılından beri vatandaşların hizmetinde olan kütüphanenin onarım ve tadilat çalışmalarına başlandığını, bu nedenle 15 Şubat tarihine kadar kapalı olduğunu belirtti.

Uzun yıllar ilçe halkına hizmet veren kütüphanenin yenilenerek tekrar vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade eden Pekmez, “Görele Belediyesine ait kütüphane hizmet binası kurulduğu günden beri ilk kez tadilat yapılacak. Yaklaşık 9 bin liraya mal olacak onarım çalışmalarında binamızın mevcut yapısı korunacak” dedi.

Pekmez, vatandaşların yeterince önem vermediği kütüphane kullanımının bir yaşam tarzı haline gelmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Geleceğin yetişkin okuru, düşünen, sorgulayan ve üreten bireylerden oluştuğu sürece, kütüphaneler de varlığını sürdürecek ve gücüne güç katacaktır. İnternet ve elektronik ortamın kütüphanelerden uzaklaşma aracı olarak görülmemesi gerekmektedir. Kitaplardan elde edilecek nitelikli bilgi her zaman önemlidir. Teknolojinin gerekliliği asla göz ardı edilmemelidir. Ancak kitap okuma alışkanlığı asla internet yoluyla giderilemez.”

Kaynak: http://www.haberciniz.biz/