×

e-Kütüph@ne -Goethe Enstitüleri

e-Kütüph@ne nedir?

E-Kütüphane, Türkiye’deki Goethe Enstitülerinin dijital hizmetidir. Bu hizmet, e-kitap, e-gazete ya da dijital ses dosyaları gibi dijital medyaları belirli bir süre için, sistemimizden indirerek ödünç almanızı mümkün kılar.

İade işlemi gereksizdir. Ödünç alma süresi dolduğunda, ilgili dosya açılamayacaktır.

E-Kütüphanemizden 7 gün 24 saat bir tıkla materyalleri ödünç alabilirsiniz. Yeni hizmetimize buradan ulaşabilirsiniz: e-Kütüphane

e-Kütüph@neyi kim kullanabilir?

Türkiye’de ikamet eden ve Goethe-Institut kütüphanelerine üye olan her ilgili kullanabilir.

e-Kütüph@neye nasıl kayıt yapabilirim?

E-Kütüphaneyi kullanabilmek için kayıt yapmanız gerekmektedir. Bunun için lütfen, kayıt formunu doldurunuz. Henüz kütüphanemizin üyesi değilseniz, kayıt yaptığınızda otomatik olarak e-kütüphanemizin üyesi olursunuz. E-Kütüphanenin kullanımı ücretsizdir.

Kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra, kütüphane çalışanları sizinle irtibata geçecekler. Başarılı kayıt işleminizden sonra size onay kodu göndereceğiz. Bu kodu e-kütüphaneyi aktif etmek için kullanacaksınız.

Onay kodunu girdiğiniz andan itibaren bir yıl boyunca e-kütüphane hizmetimizi kullanma hakkına sahipsiniz. Bir yıl dolunca otomatik olarak e-kütüphane kullanım hakkınız geçersizdir. E-Kütüphaneyi kullanmaya devam etmek isterseniz, online formu doldurup, yeni bir onay kodu almalısınız.

 Kaynak: http://www.goethe.de/ins/tr/lp/wis/bib/trindex.htm