×

Kütüphanenin suyu çıktı

Kasım ayında hizmet vermeye başlayan Konya İl Halk Kütüphanesi, şimdiden dökülmeye başladı. Önceki gün ve dün yaşanan yağışlar sonucu 2. katta bulunan yönetim kısmının tavanından yağmur suyu akmaya başladı. Görevliler, tavan için bir çözüm bulamayınca, akan suyun altına çöp bidonlarını koydu. Yönetim kısmında oluşan su birikintisi görevlilerce temizlenirken, binanın diğer bölümlerinde ise bir akıntının olmadığı öğrenildi.

İlerleyen günlerde yağışların artması halinde bu tür sorunların kütüphanenin başka bölümlerinde, özellikle vatandaşların çoğunlukta kullandığı okuma salonlarında olup olmayacağı merak uyandırırken, yeni bir binanın şimdiden su almaya başlaması dikkat çekti.

2 Mart 2010’da temeli atılan ve 28 Kasım 2011’de hizmet vermeye başlayan kütüphane, yeni ve modern olması nedeniyle vatandaşlar tarafından ilgi görürken, bu tür olumsuzlukların yaşanması ise vatandaşın aklında “yeni bir binanın tavanı nasıl akar” sorusunu oluşturdu.

YOLLAR DA AYNI DURUMDA

Öte yandan yağışlar nedeniyle Zafer Meydanı’ndaki trafiğe kapalı yürüme alanının orta kısmındaki kaldırım taşlarının üzerinde küçük gölcükler oluştu. Oluşan gölcükler nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken, dalgın olan veya fark edemeyen vatandaşlarda oluşan birikintiden nasibini aldı. Her yağmur yağışından sonra oluşan bu su birikintilerine vatandaşlar artık bir çözüm bulunmasını istiyor. Alanın kenarlarındaki kaldırım taşlarının üzerinde hiçbir su birikintisi oluşmazken, orta alana yığılan su birikintileri alanda yürüyenleri zor durumda bırakıyor.

Şehrin birçok bölgesinde kaldırım ve yürüme alanlarında aynı sıkıntı her yağışlı havada yaşanırken, vatandaşlar modern bir kentin gereklerine uyularak, sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyor

Kaynak: http://www.yenimeram.com.tr