×

İlköğretim Öğrencisi Çaylı’nın Mektubu Okuluna Kütüphane Kazandırdı

Hatay’ın Altınözü İlçesine bağlı Alakent köyünde, Alakent Şehit Bülent Bilger İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Sevgi Çaylı’nın Emniyet Müdürüne yazdığı mektup okuluna kütüphane kazandırdı. İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, “Polis Abi Kütüphanesi”nin açılışında yaptığı konuşmada, bu okulda eğitim gören Çaylı’nın 2010 yılında kendilerine gönderdiği duygu yüklü mektupta kitap talebinde bulunduğunu, teşkilat olarak duyarsız kalmayıp bin 182 kitap topladıklarını, bağışta bulunmak için geldiklerinde okulda kütüphane olmadığını gördüklerini, tahsis edilen bir odanın tefrişatını yaparak kütüphaneye dönüştürdüklerini ve bugün de açılışını yaptıklarını ifade etti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de, açılışta yaptığı konuşmada, köye okul kütüphanesinin açılışı ve aynı zamanda bu vesileyle varsa köyün de dertlerini dinlemek için geldiklerini kaydetti. Türkiye ve Hatay’da sosyal ve ekonomik kalkınma açısından fevkalade memnuniyet verici gelişmeler yaşandığını belirten Lekesiz, bu gelişmelerin tetiklenebilmesi, sürdürülebilir olması ve daha da kalıcı olabilmesi için yetişmiş insan gücünün çok önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye’de olduğu gibi, kent genelinde de çok güzel çalışmalar yapıldığını kaydeden Lekesiz, Hatay genelinde okuma köşesi, okuma salonu veya kütüphanesi olmayan bir tane dahi okul kalmadığını belirtti. Lekesiz, Hatay’da okul kütüphanelerinde 51 bin olan kitap sayısını kampanyayla 1 milyon 450 bine ulaştığını ifade etti.

Altınözü Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ali Arslantaş ise, açılışı yapılan kütüphaneye 2 bin 879 kitap kazandırıldığını, öğrenciler tarafından 8 bin 890 kitabın okunduğunu, köyde açılan kurslar ile okur-yazar olmayan hiç kimsenin kalmadığını belirtti.

Konuşmaların ardından okul gezildi ve kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphanede İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, okul öğrencisi Sevgi Çaylı’nın yazdığı ve kendisin de ona hitaben yazdığı çerçeveletilmiş mektupları burada asılmak üzere Çaylı’ya verdi. Vali Lekesiz okulda sınıfları gezdiği esnada çocuklarla sohbet etti ve onlara kitap hediye etti.

Etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Altınözü Belediye Başkanı Cavit Alkan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ile bazı daire müdürleri katıldı.

Kaynak: http://www.haberler.com