×

Evinin bahçesine kütüphane kurdu-Çorum

Çorum’un Osmancık ilçesinde 88 yaşındaki emekli öğretmen Salim Savcı, evinin bahçesine kurduğu kütüphane ile köydeki öğrencilere gönüllü eğitim veriyor. Savcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslek yaşamına emekli olup noktayı koyduktan sonra memleketi Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Çampınar Köyü’ne döndüğünü söyledi.Eğitime katkı vermek amacıyla uzun yıllar fizik ve kimya öğretmeni olarak görev yaptığını ve bir çok öğrenci yetiştirdiğini söyledi.

Emekli olmasına rağmen bir türlü meslekten kopamadığını ifade eden Savcı, ”1999 yılında evimin bahçesine bir kütüphane kurmayı planladım. Yeğenimle birlikte yaptığımız binayı kütüphane olarak düzenledim. İçinde şuan öğrencilerin faydalanabileceği 6 bin kitap bulunuyor. Bu kitapların bir çoğunu da kütüphaneye kendim kazandırdım. Çocuklarla birlikte olmaktan ve eğitime katkıda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti anlatamam” dedi.

Günün büyük bir bölümünü kütüphanede öğrencilerle birlikte geçirdiğini belirten Savcı, ”Köyümün insanına faydalı olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu kütüphanenin yaşatılması için mücadele veriyoruz. Yaklaşık 70 öğrenci burada ders yapıyor, kitap okuyor. Ben de burada öğrencilere gönüllü rehberlik yapıyorum. Bu beni yaşama bağlıyor”diye konuştu.

Aynı zamanda yazarlık yaptığını ve bir çok yazılı eserinin bulunduğunu dile getiren Savcı, ”Kendimi eğitime ve insanlara adadım. Bunu öğrenciliğim döneminde kaldığım devlet yurdunda bana gösterilen ilginin bir yansıması olarak değerlendirebiliriz. Devlete minnet borcumu ödemek adına bu işi zevkle yapıyorum” dedi.

Çampınar Köyü muhtarı Mustafa Eker ise, köyde bir kütüphanenin bulunmasının çocuklar için önemli olduğunu belirterek, kütüphaneden öğrencilerin yanı sıra imam dahil bir çok vatandaşın faydalandığını kaydetti.

Köyde okuma oranının yüksek olduğunu vurgulayan Eker, ”Köyümüzden eğitime verilen önem sayesinde çeşitli meslek gruplarından insan yetişti. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Osmancık Ömer Derindere Anadolu Öğretmen Lisesi 1. sınıf öğrencisi Rahime Eraslan da, köy kütüphanesinde Salim Savcı’nın yardımıyla ödevlerini kolaylıkla yapabildiklerinin altını çizerek, ”Ödevlerimiz dışında kitap okuyarak vakit geçiriyoruz. Bunun yararını da görüyoruz” dedi.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/