×

Dağ Köylerine Mini Kütüphane

Sevgili dostlar 3 gün önce başlatmış olduğumuz “Dağ Köylerine Mini Kütüphane” Kampanyamız kapsamında İzmir’in Torbalı İlçesine bağlı Dağ Köylerine kütüphane kurmak için KİTAP kampanyası başlattık. Bu hareketin amacı, kitap alma gücü olmayan orta gelirli ailelerimizin çocuklarına kitap ulaştırmak ve onların okuyup aydınlanması. Kampanyamız başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen, şuanda 500’ün üzerinde kitap topladık. Belirlediğimiz birkaç dağ köyü var. İlk öncelikle kütüphaneyi kuracağımız köyümüzü önümüzdeki dönemde belirleyeceğiz. Öncelikle sizlerden çocuklarımız için en önemli ihtiyaç olan kitaplarınızı bekliyoruz. Ricamız, ilköğretim çocuklarına ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kitapları bağışlamanız. Kuracağımız kütüphanede hafta sonu daracık evlerinde kitap okuma fırsatı bulamayan köy çocuklarımız toplanarak ders çalışabilecek.

Taktir edersiniz ki, böylesi bir hareket için ilk öncelikle kütüphanenin içerisine masa, sandalye ve raflar gerekmektedir. Bunun için iş adamları ve bazı meslek liseleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Öte yandan, okullarımızın bodrum katlarında çürümeye terk edilen atıl vaziyetteki sıra ve sandalyeleri alabilirsek, büyük bir geri dönüşümde yapmış olacağız. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğümüzden talepte bulunacağız. Ayrıca, başlatmış olduğumuz bu harekete kesinlikle ve kesinlikle hiçbir siyasi kurum kuruluş karıştırılmayacaktır. Yardımlarını memnuniyetle kabul edeceğiz.

Kuracağımız ilk Dağ Köyü Kütüphanesi’nin açılışını 23 Nisan 2012 tarihinde yapmayı planlıyoruz. Bu aşamada, İstanbul Üniversitesi Nif Dağı Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. Elif Tül Tulunay’ın da büyük desteklerini görüyoruz. Öte yandan Ankara Devlet Opera ve Balesi değerli sanatçılarından Güner Erkan Birkan hanım, değerli Şairimiz Mehmet Bardakçı, değerli sanatçımız İbrahim Dere ve adını sayamadığımız birçok esnaf ve iş adamımız bu harekette bizlerin yanında ve bizlerden desteklerini esirgemiyorlar. Ekolojik Üreticiler Derneği, Karaot Tohum Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu hemşehri dernekleri bizleri destekliyor. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Planladığımız gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilk kütüphanemizin açılışını yaparsak, çocuklarımıza köyde mini birer konser vermeyi de planlıyoruz.
Sevgili dostlar, Torbalı’da başlattığımız bu hareket, umarım bütün ülke geneline yayılır. Kitapların yanı sıra, eğitici cdler, ders çalışma programları da gönderebilirisiniz. Kitapları ulaştırabileceğiniz adresler, Torbalı’nın Merkezi’nde Yeni Torbalı Gazetesi, Egem Kitap Kırtasiye, Kelepir Kahve Evi, Pizza Love Kafe, Şahin Simit Sarayı, Efe Kırtasiye, Hacılar Medo Kundura.
Kargo ile göndermek isterseniz eğer, her hangi bir kargonun Torbalı Şubesine, Yeni Torbalı Gazetesi Muhabiri, Vedat Gökçay: 0507 482 72 77-0544 579 97 98- Özen Özden, 0506 643 62 69 adına gönderebilir, belirttiğimiz telefon numaraları ile bizimle irtibata geçebilirsiniz. Kampanyamıza katılan katılmayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Vedat Gökçay

Kaynak: http://www.haberyoruk.com/