×

Ramazan Dede Bilgievi’nden her eve bir kütüphane

Bolu’nun Gerede Belediyesi, Ramazan Dede Bilgievi öğrencilerine kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini çocuk yaşta kazandırmak için bir proje başlattı. Projeye göre isteyen ailelerin evlerine Ramazan Dede Bilgievi Kütüphanesi kurulacak ve öğrenciye bir de kumbara hediye edilecek. Öğrenci, kumbarasında para biriktirip kitap alarak kütüphanesini zenginleştirecek, aynı zamanda bu proje ile tasarruf etmeyi öğrenecek.
Proje hakkında bilgi veren Ramazan Dede Bilgievi Müdürü Mevlüt Gümüş, ‘Okul evde başlar’ diyerek anne ve babalara şöyle seslendi: “Her evde bir mutfak olduğu gibi kütüphane de olmalı. Mide yemek ile doyar. Akıl, kalp ve beyin de kitap okuyarak doyar ve insan böyle olgunlaşır. Projeye göre bir yılda öğrencimize ortalama 100 kitap okutturmayı hedefliyoruz. Üniversite hayatına kadar 800-1000 kitap okuyan bir öğrencinin kaliteli bir üniversite ve fakülteyi zorlanmadan kazanacağını umuyoruz.” Proje çalışmasının ilçedeki tüm ailelere ve öğrencilere açık olduğunu belirten Ramazan Dede Bilgievi Müdürü Mevlüt Gümüş, projeye katılmak isteyenlerin bilgievine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.
Kaynak: http://www.haberyurdum.com/

1 yorum

comments user
ravza

bilgi evinin kütüphanesinde sıra olup kitap değiştirip atolye veya şark odasında okuruz. okudukdan sonra kütüpane öğretmenine anlatırız.anlattıktan sonra blgisayar odasıve ya eve alabilirler
bilgisayardan çıktıktan sonra boyama alabiliriz.