×

DOAJ Türkçe Arayüzü ile Yayında

000 Dergisi ile DOAJ sitesi artık Türkçe! Directory of Open Access Journals hızla büyümeye devam ediyor – şu anda 7000 dergi dizinde listelenmektedir! Bu dergilerin %45’i makale düzeyinde taranabilmekte; bu da yaklaşık 600000 makalenin taranabilir olduğu anlamına gelmektedir. DOAJ aynı zamanda mevcut sayfasının İngilizce dışındaki dillerde de yayınlanmasını amaçlamaktadır. Son olarak DOAJ sitesinin Fransızca arayüzü hazırlanarak yayınlanmıştı. Şimdi ise; DOAJ sitesinin bundan böyle, Lund Üniversitesi Kütüphaneleri ve çeviri sorumluluğunu üstlenen Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) işbirliği sayesinde Türkçe olarak da yayınlanacağının bilgisini sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

DOAJ Hizmetleri Hakkında Genel Bilgi:

2003 Mayıs Ayı’ndan bu yana Akademik Açık Erişimli Dergiler’in toplayıcılığını ve paylaşımını gerçekleştirmek! Açık Yeniden Kullanım Politikalrı aracılığıyla Açık Erişimli Dergileri geliştirmek – SPARC Europe Mühürü! Açık Erişimli Dergilerin Uzun Dönem Arşivlenmesi konusunda Hollanda Milli Kütüphanesi ve – proje sponsoru olan İsveç Kütüphane Derneği ile ortak çalışmalar gerçekleştirmek! Europeana Kütüphaneleri Projesi’ne katılım sağlamak!

DOAJ yıllardır Open Society Institute, SPARC, SPARC Europe, EBSCO, INASP, Axiell, İsveç Milli Kütüphanesi ve İsveç Kütüphane Derneği sponsorluklarında çalışmalarını sürdürmektedir. Sponsorlarımızın ve bireysel olarak, ya da üniversiteler, araştırma kurumları, kütüphane konsorsiyumları ve ticari toplayıcılar olarak destek sağlayan herkesin katkılarına minnettarız. Katkılarınız bizim başarmakta olduğumuz işleri yapabilmemize olanak sağlamaktadır! Başardıklarımızdan daha fazlasını gerçekleştirebilmemiz için hala desteğinize ihtiyaç duymaktayız. Eğer siz, üniversiteniz veya kütüphane konsorsiyumunuz henüz DOAJ’a üye değilseniz, lütfen DOAJ Üyesi Olmak sayfasını ziyaret ediniz!

DOAJ Türkçe Arayüz için tıklayınız

Kaynak: DOAJ