×

Van Gezici Kütüphanesine Kavuştu

an Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi’nin koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES 2010) uygulaması ile finanse edilen ve Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan yürütülen “Van Gezici Kütüphanesine Kavuşuyor” projesi aktif olarak hayata geçti. Proje kapsamında hazırlanan gezici kütüphane aracı modern görünümü, kitap çeşitliliği ve güçlü donanımıyla göz dolduruyor.

Yapılan açıklamada, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine hitap eden kütüphanede yetişkinler için de gazete ve kitaplar yer aldığı belirtilerek “Öğrencilere daha çok kitaba ulaşma imkanı veren iPad cihazlar ile dijital kitap okuma şansı sağlanıyor. iPad ile e-kitaplara ulaşabiliyor ve keyifli uygulamalar sayesinde eğlenceli vakit geçiriyorlar. Diğer illerdeki örneklerinden farklı olarak gezici kütüphanede kablosuz internet hizmeti kesintisiz olarak veriliyor. Tentesi ve masaları ile geniş bir alanda kitap okuma imkanı sunuluyor.

AB Proje Koordinasyon Merkezi Merkez Koordinatörü Sinan İmamoğlu “Gezici kütüphanemiz tüm ilçelerimizi ve birçok köyümüzü gezecek. Böylece çocuklarımız ve gençlerimiz bol bol kitap okuyabilecekler. Proje süresi 12 ay olmasına karşın, araç uzun yıllar kütüphane olarak ve kapasitesini arttırarak hizmet vermeye devam edecek” dedi. 

Kaynak: http://www.nevsehirmedya.com