×

Bir Oyuncak Kütüphanesi de Ordu’ya

Ordu’da Başöğretmen Anadolu Lisesi tarafından yürütülen, “Bir Ümit, Bir Gelecek” projesi kapsamında toplanacak çocuk kitapları ve oyuncaklar, Gazi Halk Kütüphanesinde miniklerin kullanımına sunulacak. Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Ümit Kökçüoğlu, AA muhabirine, projenin, “Çocuktunuz hepiniz bir zamanlar, oyuncak bulamayanlar beni daha iyi anlar, evimizde bir kenarda duran kitap ve oyuncaklar başka çocuklarla mekanımız da buluşacaklar” sloganı ile başlatıldığını söyledi.

Projenin amacının, 0-6 yaş grubu çocuklarının zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmak, çeşitli imkansızlıklar nedeniyle evlerinde oyuncak bulunmayan çocukların oluşturulan mekanda zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu anlatan Kökçüoğlu, öğrencilerle birlikte uzun süredir hayal ettikleri bir projeyi hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kökçüoğlu, Ordu Kent Konseyi Kadın Meclisinin desteğini alan projeyi Valiliğe sunduklarını, Valiliğin projeyi onaylayarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne uygulamak için devrettiğini bildirdi. Projeyi aynı okulda görevli Biyoloji Öğretmeni Selahattin Özbucak ve öğrencilerle birlikte yürüttüklerini ifade eden Kökçüoğlu, okullardan ve gönüllülerden kullanmadıkları oyuncak ve çocuk kitaplarını toplamaya başladıklarını, gelecek ay Gazi Halk Kütüphanesinde proje için tahsis edilen bölümde çocuk kitapları ve oyuncakları bölümü oluşturacaklarını söyledi.

Kökçüoğlu, oyuncak kütüphanesinin 0-6 yaş grubu çocukların zeka gelişimlerine de katkıda bulunacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Birçok ilde olduğu gibi Ordu’da da 0-6 yaş grubundaki çocuğumuzu alıp gidip onlarla zaman geçireceğimiz, bir şeyler katacağımız bir mekan yok ne yazık ki. Alışveriş merkezlerindeki mekanlarla kısıtlı kalıyoruz. Burası öyle bir ortam olacak ki anne babalar gelip çocuklarıyla kitap okuyabilecekler. Tamamen çocuklara uygun tasarımlardan oluşmuş bir mekan olacak. Çocuklar burada işitsel, görsel, hem de sosyal yönden gelişecekler. Burada aynı zamanda anne babalara da çeşitli etkinlikler düzenleyerek eğitim vermek istiyoruz.”

-Projeye destek bekliyoruz
Ordu Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Bekir Seçil ise bünyelerinde bir çocuk kitapları ve oyuncak kütüphanesi açılmasını uzun zamandır istediklerini dile getirdi. Kütüphanelerde emekliler için ayrı, engelliler için ayrı bölümlerin oluşturulduğunu, kendilerinin gönlünden geçenin ise çocuk kitapları ve oyuncak kütüphanesi olduğunu vurgulayan Seçil, “Bir Ümit, Bir Gelecek” projesi ile bunun gerçekleştirilecek olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Ordu Başöğretmen Lisesi Müdürü Muzaffer Kesik de Ordulular’dan projeye destek vermelerini istedi.

-Karadeniz’de ilk olacak
Özellikle projenin uygulanacağı mekanın alt yapısının hazırlanması konusunda desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Kesik, “Karadeniz Bölgesi’nde böyle bir proje ilk defa uygulanacak. Ordulular çocuklarının kullanmadıkları oyuncakların bir bölümünü şimdiden göndermeye başladılar bile” dedi. Kesik, Valiliğin Gazi Halk Kütüphanesinin Gezici Kütüphane Otobüsü’nü proje için tahsis ettiğini, bütün okulların yardımların toplanması için tek tek gezileceğini kaydetti.

Projede yer alan öğrenciler ise, sosyal bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, diğer öğrenci arkadaşlarından evlerinde oynamadıkları oyuncakları, okudukları ve artık bir kenarda bekleyen çocuk kitaplarını kütüphaneye bağışlamalarını istediler.

Kaynak: http://www.haberordu.net