×

Öğretmen Adaylarından Köy Okuluna Kütüphane

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi öğrencileri, Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Çamlıca İlköğretim Okulu’nda bir kütüphane oluşturdu. Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıfta okuyan 25 öğrenci, Çamlıca İlköğretim Okulu’nda günlerdir sürdürdükleri çalışmaların ardından bir kütüphane oluşturdu. Masalarından kitaplarına kadar her şeyi elleriyle yerleştiren ve sınıfın boyasını yapan öğrenciler, açılışta oldukça heyecanlıydı. Kütüphanenin açılışına Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da katıldı. Ayhan, öğrencileri yapmış oldukları bu anlamlı davranıştan ötürü kutladığını belitti.

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Gedizli, öğrencilerinin bu çalışmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrencileri kutlayan Gedizli, “YÖK tarafından eğitim fakültelerine ilk defa konulan okuma hizmet uygulamaları dersi bağlamında bu çalışmayı yaptık. Gençlerle beraber ne yapalım araştırması yaptık. Ne sadece hoca olarak benim ne de bir öğrencimizin fikri değil, bu ortak aklın oluşumuyla kütüphane yapılmasını kararlaştırdık. İmkanı olan insanların böyle bir

oluşuma katkıda bulunmalarına vesile olabilmek, bizim öğrencilerimiz de bunları yaptı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Yani onları sıkıştırdım bu bir roldü, öğretmenliğin getirdiği bir roldü. Ama onlar hiç pes etmediler, gayret ettiler. Ben onların hepsini gözlerinden öpüyorum. Onlar öğretmen oldukları zaman gittikleri yerlerde mum olacaklar, belki de bazıları projektör olacak” dedi.

Projede yer alan öğrencilerden Çisem Göktepe, “Türkçe öğretmeni adayıyım. Hem kendi adıma hem de arkadaşlarım adına hem de bu kütüphaneden faydalanacak öğrenciler adına öncelikle çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. İlerde öğretmen olduğumda öğrencilerimin karşısına gururla çıkabileceğim bir anım oldu. O nedenle çok mutluyum. Elbette her öğrenciye geldiği gibi bu ödevde bize geldiğinde ilk başta zor gelmişti. Ama sonra elle tutulur bir şeyler ortaya çıktığında ve hani çevredeki insanlarda bize duyarsız kalmadığında gerçekten yapabilir diye düşündüm. Bu iş bize bir zevk haline geldi. Bu güne ulaşabildiğimiz için ben gerçekten çok mutluyum. Umarım bu kütüphaneden layığınca yararlanılır” dedi.

Bir başka öğrenci Yusuf Çağırıcı ise, kütüphanenin kendileri için ilk başta bir hayal olduğunu söyleyerek, “Bu projede yer alan kişilerden bir tanesiyim. Bu projeye başlarken bir hayaldi gerçekten. Burada bir kütüphanenin olacağı masaların olacağı öğrencilerin okuyacağı bize hayal gibi geliyordu. Baktık bir şeyler olmaya başladı. Birileri oradan kitap buldu, birileri ben masa işini karşılarım dedi. Hatta boyayı bile başka yerlerden karşıladık. Ben burada kendim ve arkadaşlarımızın da en fazla kazandıkları şeyin özgüven olduğunu düşünüyorum. Birilerinden karşılıksız bir şey istemek gerçekten zor. Çünkü bir karşılık vermeyeceksiniz, adama bir şey vermeden bir şey istiyorsunuz” dedi.

Sınıftaki toplam 52 arkadaşlarının çalışmalar destek olduğunu belirten Çağırıcı, “Bütün arkadaşlarımız can havliyle gerçekten çok iyi çalıştılar. İmkansız olanı başardık diyebiliriz. Elimizde hiçbir şey yoktu. Hatta yeri geldi yol parası bile bulamayacak durumdaydık. Sonuçta öğrenciyiz, olasılıklar böyle Türkiye şartları malum. Ama bu proje bu hale geldi. Her şeyimiz tamam. Benim düşüncem inşallah bu kütüphaneden ileride çok güzel gençlerin çıkması. Vatana, millete faydalı olacak gençlerin çıkması. Tek temennimiz bu ben bu projede yer alan bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: http://www.iha.com.tr