×

Halk kütüphaneleri bölge semineri-Çanakkale

16. Halk Kütüphaneleri 2010 Çanakkale Bölge Semineri dün start aldı. Zeynep Bodur Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar; “ Bu aile ortamı içerisinde gerçekleştiriyor olduğumuz seminerde bulunmaktan çok mutluyum. Bu seminerin kütüphanemiz açısından yeni bir vizyon oluşturacağı kanaatindeyim.

Tecrübelerimizi paylaşmak adına bu seminerin yapılması çok olumlu olacaktır. Katılan herkese hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum” dedi. Açılış konuşmasının ardından sırasıyla söz alan İstanbul Institut Kütüphane ve Enformasyon Birimi Yöneticisi Eva Hackenberg, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden Profesör Doktor Bülent Yılmaz, farklı kütüphanelerden bilirkişilerin bir araya gelerek bilgilerini aktarmalarının başka kütüphanelere örnek olacağını belirterek, seminerde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Son olarak söz alan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı ve Vekili Özcan Alarslan ise, kütüphanecilere yönelik yapılan seminerde Çanakkale’nin seçilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, kitap ve kütüphaneyle ilgili yapılacak olan bu ve benzeri seminerlerin olumlu olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Profesör Doktor Bülent Yılmaz “Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği”, Doçent Doktor Nazan Özenç Uçak “Çocuk ve Kitap”, Eva Hackenberg “Hamburg, Berlin ve Dresden’deki Bazı Halk Kütüphanelerinde Çocuk ve Gençlere Yönelik Yenilikçi Hizmetler”, Profesör Doktor Sedat Sever “Çocuk ve Gençlere Okuma Kültürü Nasıl Kazandırılır?”, İstanbul Üniversitesi’nden Suzan Geridönmez “Çocuklar İçin Kütüphane ve Yaratıcı Uygulamalar” başlıkları altında sinevizyonlu anlatım ile bilgilendirme yaptılar. Düzenlenen seminere İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Özcan Alarslan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar, İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Aynur Altunkaya, Şube Müdürleri Sevim Ateş, Gönül Konur, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nden Erkan Demirel, Edirne İl Halk Kütüphanesi’nden Ufuk Tuncer, Tekirdağ İl Halk Kütüphanesi’nden Cafer Caferoğlu, Üsküdar Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi’nden Levent Polat, Sakarya İl Halk Kütüphanesi’nden Esin Sancaklı, Şener Yelkenci, Bolu İl Halk Kütüphanesi’nden Kazım Bahtiyar, Bilecik İl Halk Kütüphanesi’nden Pınar Dengiz, Bursa İl Halk Kütüphanesi’nden Cüneyt Akgün, Karabük İl Halk Kütüphanesi’nden Emine Ercan, Zonguldak İl Halk Kütüphanesi’nden Hidaye Nur Ataklı, Bartın İl Halk Kütüphanesi’nden Tülay Erduran, Kocaeli İl Halk Kütüphanesi’nden Fahri Emiroğlu, Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nden Tevhide Buğan, Yalova İl Halk Kütüphanesi’nden Ömer Kuzgun, Eskişehir İl Halk Kütüphanesi’nden Pervin Dilek, Mehmet Akaya, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’nden İsmail Duyar ve Bakırköy İlçe Halk Kütüphanesi’nden Güler Yıldız katıldı. 

Kaynak: http://www.canakkaleolay.com