×

Mardin’de Köy Kütüphanesi İçin Kitap Yardımı Kampanyası Başlatıldı

Köy sakinlerinden Eğitimci-Yazar Mehmet Selman Hamidi, Başkavak İlköğretim Okulu bünyesinde ‘Aydınlık Gelecek İçin Köyümüze Kütüphane’ projesi ile yaptırılan kütüphanenin sınırlı sayıda kitap olması nedeniyle iyi hizmet veremediğini ifade ederek bu nedenle kitap yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. İş adamları, yardımsever dernekleri kurum ve kuruluşlardan kitap bağışı yapılmasını istediklerini kaydeden Hamidi, “Gerek öğrencilerimiz gerekse burada yaşayan insanlar için büyük bir avantaj olarak görülen kütüphanemizde kitap sayısının az olması burada yaşayanları mağdur etmektedir. Mardinli hayırseverlerden, iş adamlarından çeşitli kurum, kuruluş ve derneklerden kitap bağışı kampanyamız başlamıştır. Eğitici ve öğretici her türlü kitaplarınızı yollayabilirsiniz. Yeni de olabilir, ikinci elde. Öğrencilerimize yapacağınız kitap bağışı için de desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Türkiye’de Karanlık Yer Kalmasın
Türkiye’de karanlık yer kalmasın’ sloganıyla kampanya düzenlediklerini kaydeden Hamidi şöyle devam etti: “Çocuklar bizim yarınlarımız geleceğimizdir. Yapılacak tek bir kitap bağışı bile belki de yüzlerce öğrencinin ellerinden geçecek ve içindeki masallar, hikayeler onların rüyalarına girecektir. Efsanelerimizi yaşayacak, şiirlerimiz ezberleyip, sanat dünyasıyla tanışacaklar. Belki de her gece okudukları fıkraları birbirlerine anlatıp gülecekler. Belki de tarihimiz hakkında ilerleyen yıllarda kazılar yapıp bizi aydınlatacak bazı gerçekleri ortaya çıkaracaklar. Ve en önemlisi belki de ilerleyen bilim, fen dünyasıyla yeni buluşlar gerçekleştirecekler. Onlar bizim çocuklarımız, onlar okuyacaklar, aydınlık bir Türkiye, aydınlık bir gelecek için, ülkenin dört bir tarafına umut tohumları serpecekler.

Türkiye’nin eğitim yönünden en zayıf oldu bölgelerden biri olan bu topraklarda yeni umutlar doğacak, filizler yeşerecek, karanlıklar aydınlanacaktır. Türkiye’de karanlık yer kalmasın adlı kampanyamıza bütün hayırseverler, işadamları kurum, kuruluş, dernekler, sivil toplum örgütleri ve halkımızı davet ediyoruz.”

Kaynak: http://www.dikkathaber.com