×

Burada kütüphane kültürü hala yaşıyor

Eğitime önem veren Esenler Belediyesi öğrencilerin daha iyi ortamlarda çalışabilmeleri için tüm imkânlarını seferber ediyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Esenler Belediyesi tarafından açılan Halk Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi her gün yüzlerce öğrencinin akınına uğruyor. Bilgi Merkezi’ne gelen öğrenciler bir taraftan sıcacık bir ortamda ders çalışabilmenin rahatlığını yaşarken, diğer taraftan kaynak kitap sıkıntısı çekmeden istedikleri bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor. Ayrıca Kütüphane ve Bilgi Merkezi’ne gelen öğrencilerin istedikleri bilgilere daha kolay ulaşabilmesini sağlamak amacı ile 2 personel ve bir stajyer bulunuyor. Veliler Güvenlik görevlileri tarafından da sürekli olarak kontrol altında tutulan Bilgi Merkezi’ne çocuklarını rahat bir şekilde gönderebiliyor. Diğer taraftan velileri rahatlatan unsur sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Üye olduktan sonra ödevlerini yapmak için internete giren öğrencilerin gözetmenler sayesinde kendisine zarar verebilecek sitelerden uzak bırakılarak, internetten de doğru bir şekilde faydalanması sağlanıyor.

Hergün 100 öğrenci geliyor

Konuyla ilgili bilgi veren Kütüphane Sorumlusu Meryem Kılıçlı, Bilgi Merkezi’ne günlük 100’ün üzerinde öğrenci geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

‘Kütüphaneye gelen okurlar ilk olarak girişteki ziyaretçi kâğıdına ad ve soyadlarını yazarak imza atıyor. Bu şekilde günlük ziyaretçi sayımızı net bir şekilde öğrenmiş oluyoruz. Araştırma yapmak, kitap okumak, ders çalışmak için gelen öğrenciler üye olmak kaydı ile 15 günlük ödünç kitap alabiliyor. Bilgi Merkezi’mize üye olmakta çok kolay. Velilerimiz son ödenmiş bir fatura ve nüfus cüzdanı örneği ile gelerek çocuklarının üyeliğini yaptırabiliyor. Adres bilgilerine ulaşabilmek için bu yolu izliyoruz.’

Vatandaş hizmetten memnun

Kadriye Gülümser :

Benim dört tane çocuğum var. Hepsini buraya güvenle gönderiyorum. Evimizde yeteri kadar kaynak kitap ve internetimiz olmadığı için verilen ödevleri bazen yapamıyorlar. Hemen buraya gelip ödevlerini yapıp geliyorlar. Burada çok kaynak kitap ve internet var. Hem de burada çalışanlar da yardımcı oluyor. Çocuklarımız gerçekten buradan çok faydalanıyor. Belediye başkanımıza bize ve çocuklarımıza böyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ederim.

Hamit Gülümser – Atışalanı İlköğretim Okulu

Çoğunlukla ödevlerimi yapmak için buraya geliyorum. Burada bulunan kaynaklar evimizde yok. Bazen kitaplardan bazen de internetten yararlanarak ödevlerimi yapıyorum. Burası bizim için çok iyi bir yer. Artık kaynak kitap konusunda hiç sıkıntısı çekmiyorum.

Ahmet Gülümser – Neyir Turan İlköğretim Okulu

Burası benim çok hoşuma gidiyor. Bazen kitap almak için bazen de ödev yapmak için geliyorum. Kütüphanede çalışan ablalar bana çok yardımcı oluyor. Mesela ödevlerimi yapamadığım zaman onlar bana nasıl yapmam gerektiğini söylüyor, kaynak kitap buluyor. Oralardan da bulamazsak internete giriyor ve ödevimi yapıyorum.

Göksu Ertürk – Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu

Buraya daha çok ödevim olunca geliyorum. Ödevimi yaparken ansiklopedilerden ve internetten yararlanıyorum. Bu sayede hem ödevimi en güzel şekilde yapıyor hem de araştırma yaparken çok şey öğreniyorum. Buradaki ablalar da ödevlerimde çok yardımcı oluyor. Hem ailem beni buraya rahatlıkla gönderiyor hem de öğretmenlerim burada ders yapmamızı destekliyor.

Kaynak : http://www.internethaber.com