×

Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı

İzmir Milli Kütüphane Derneği ve İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı’na ilişkin ‘İzmir Milli Kütüphanesini derleme kütüphane dışında bırakmak haksızlıktır’ dedi.

Puğ, İzmir Milli Kütüphane’de düzenlediği basın toplantısında, kanun tasarısında ‘İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi ile İzmir Milli Kütüphanesi’ne derleme nüshaları verme yükümlülüğünün bütçe, bina ve personel sorunları nedeniyle kaldırılması’ ifadesinin yer aldığını söyledi.

İzmir’deki kütüphanenin 98 yıllık olduğunu, derleme dokümanların İzmir’e de gönderilmesini Atatürk’ün istediğini belirten Puğ, tasarıyla derleme eserlerin bir nüshasının gönderildiği kütüphane sayısının 5’ten 3’e indirildiğini iddia etti. Puğ, tasarıda belirtilen gerekçelerin gerçekçi olmadığını savunarak, şunları kaydetti:

‘Böyle olsa bile yapılması gereken kütüphanenin işlevsizleştirilmesi değil, sorunlara çözüm bulunmasıdır. İzmir Milli Kütüphanesini derleme kütüphane dışında bırakmak haksızlıktır. Bu yanlıştan dönülmesi için AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları ile görüşerek milletvekillerinden destek isteyeceğiz. Gösterilen gerekçeler inceleme yapılmadan gösterilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kütüphanemizi hiç ziyaret etmemiştir. Bakanlık bize destek vermemiştir. Gerçek gerekçeyi bilmiyorum ama milli kütüphane ulusal duruş sergiler. Atatürk’ün ışığını yansıtmaya çalışır. Bundan da taviz vermeyiz.’ 

Kaynak: http://www.haberler.com/