×

Osmanlı’nın İlk Matbaayı Kurduğu Yalova’da, Kağıt Müzesi Açılacak

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ile Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Hasan Soygüzel’in kendisini ziyaret ederek, kâğıt müzesi hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Başkan Koçal, Rektör Yardımcısı Karaosmanoğlu’nun kâğıt müzesi için ellerinden gelen her türlü desteğe hazır olduklarını, dünyadaki kâğıt müzeleri hakkında bilgi verdiklerini ve üniversite bünyesinde kâğıt mühendisliği bölümü açacaklarını söylediklerini aktardı.

Koçal, Yalova’da İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi’ni kurmak için başlatılan çalışmalara, üniversitenin de destek vermesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Koçal, “Osmanlı’da ilk matbaa, 1724 yılında Yalova’da kurulmuştur. İbrahim Müteferrika tarafından kurulan matbaa ile kâğıt üretimi de Yalova’da yapılmaya başlanmıştır. Bu önemli tarihi olayın gerçekleştirildiği Yalova’da, İbrahim Müteferrika adı altında bir kâğıt müzesi açma amacındayız. Bu konuda verilecek her türlü desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Yalova Üniversitesi’nin kâğıt mühendisliği bölümü açması ve destek sözleri bizleri memnun etmiştir.” dedi.

Kaynak: http://www.haberajans.com