×

9. Atatürk Çocukları Kütüphanesi açıldı

Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği, Bayındır Çırpı’da bir ilim evi daha açtı. Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği tarafından köylere kurulan Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin 9.su İzmir ili, Bayındır İlçesi Çırpı Semti’nde kuruldu. 26 Aralık 2009 Cumartesi günü açılışı yapılan kütüphane bir ilk olma özelliğine de sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 22 Çok Amaçlı Spor Salonu’ndan birinde açıldı 9. kütüphane. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulüpleri Koordinatörü Hüsnü Oral, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, İzmirli şair ve yazarlar ile kitapseverler katıldı.

HALKEVİ KONUMUNDA
Yaklaşık bin kişilik bir toplulukla yapılan açılışta Hüsnü Oral Çok Amaçlı Spor Salonları’nın Halkevi konumunda olduğunu, buralarda çeşitli spor aktiviteleri yapıldığını ve bu kütüphanenin de büyük bir eksiği kapadığını söyledi. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ise acil olarak buraya 2 bilgisayar ve fotokopi makinesi hediye edip kadrolu olarak bir kütüphaneci görevlendireceğini belirtti.

BAŞKAN TİM’DEN PROJE İSTEDİLER
Açılış sonrası verilen ikramda Hüsnü Oral, Dernek Başkanı Mesut Tim’den İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bütün Çok Amaçlı Spor Salonları’nda kütüphane açmak üzere bir proje hazırlayıp sunmasını istedi. 29/12/2009.

Kaynak: http://www.abbasguclu.com.tr/