×

Halka Açık Üniversite Kütüphanesi

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Elektronik Bilgi ve Belge Merkezindeki kütüphanede bulunan yazılı, görsel, işitsel ve elektronik arşivin, tüm vatandaşların kullanımına sunulduğu bildirildi. YÜ’den yapılan yazılı açıklamada, üniversite kütüphanesinin sadece akademik kadro ve öğrencilere değil, herkese açık olduğu, vatandaşların yüz binlerce esere ulaşma şansı bulduğu kaydedildi.

Yaşar Üniversitesinin İzmir’de eğitimin öncü kurumlarından biri olduğu belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Yaşar Üniversitesi, ‘Üniversite Kütüphaneleri Herkesindir’ sloganıyla yüz binlerce yazılı, görsel ve elektronik arşivini İzmirlilerin kullanımına sunuyor. Üniversitenin Bornova Selçuk Yaşar Kampüsü içinde 3 katlı binada hizmet veren kütüphanede ansiklopediler, sözlükler, indeks ve abstraktlar ile istatistikler gibi danışma kaynaklarının yanı sıra dergiler, günlük gazeteler ile DVD, VCD, CD ve videokaset gibi görsel işitsel materyaller yer alıyor.”

Üniversitenin eğitim saatlerinde açık olan kütüphanenin gelecek dönemde akşam saatlerinde ve hafta sonu da faaliyet göstermesinin planladığı, vatandaşların yanı sıra İzmir ve çevre il ve ilçelerden akademisyen ve öğrencilerin kütüphaneyi ziyaret ettiği bildirildi.

Kaynak:http://www.memurlar.net/