×

300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız

Kültür Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı ile müze, kütüphane ve sinemaya ilişkin 3 protokol imzalayacaklarını belirterek, “Öğretmenlerimize müze, kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. Bir de illerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. (burada şunu belirtmekte yarar var; öğretmenlere kütüphanelerin yönetimi hakkında bilgi verilmesine, eğitim verilmesine gerek yok, çünkü bu eğitimi alan Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunları var iken böyle bir uygulamaya gerek yok, buralarda çalıştırılması gereken kişiler bizleriz, yaşayan kütüphane ancak mesleki eğitim alan bizlerle olur!!! Öğretmenler kendi alanlarına hizmet vermeli bizler ise kütüphanelere can vermeliyiz, başka türlü olması imkansız@bbyhaber)

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Ünal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak’ın, kendisiyle yaptığı bir telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin basında çıkan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ünal, İzmir’deki fuarda Diyarbakır standına gittiğini anımsattı.

Bu stantta Diyarbakır’daki kültürel mirasın kendileri için ne kadar değerli olduğunu, bu konudaki hassasiyetini anlattığını, ayrıca Dört Ayaklı Minare, Kurşunlu Camisi ve Paşa Hamamı ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Ertesi gün, doğrudan telefonumdan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı ve aramızda öyle ifade edildiği gibi değil son derece kibar bir şekilde, bu durumdan duyduğu sıkıntıyı kendisi de dile getirdi. Bu durumdan belediye başkanı olarak muzdarip olduğunu ifade etti. Ben de kendisine, ‘Bu konuda inisiyatif kullanın. Diyarbakır’ı terörize edenlere, hendekleri açanlara, Diyarbakır’ı ve ülkeyi bir şiddet sarmalına sokmak isteyenlere karşı bir inisiyatif kullanın’ dedim. Biz tabii ki oradaki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacağız. Ama dedim ki ‘Biz Bakanlık olarak bir taraftan da hem İçişleri Bakanı hem ilgili mülki idari amirlerle görüşerek oradaki kültürel mirasın korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.’ Oradaki kültür müdürlerimizle, müze müdürlerimizle ve o illerdeki koruma kurullarımızla sürekli temas halinde olduğumuzu ve meseleyi yakından takip ettiğimizi kendisine ifade ettim.”

Bakan Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reform paketini açıklarken, “Kültüre çok büyük önem veriyoruz ve ayrıca kültür paketi açıklayacağız” ifadesini kullandığını hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu konuda bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu ile bir araya geleceklerini ve pakete son şeklini vereceklerini bildiren Ünal, “Ocak ayı içerisinde inşallah” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hem kültürel alanda hem de turizm alanında yapısal tedbirler alması gerektiğine işaret eden Ünal, turizmde sorunları telafi edici önlemleri konuştuklarını ancak gerek yapısal gerekse Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili tedbirler alma zorunluluğu bulunduğunu vurguladı.

Bakan Ünal, kültür alanında gelecek yıla ait öncelikli hedeflerinin sorulması üzerine, Türkiye’de kültür ve sanat konuşulmaya başlandığında bunlar üzerinden belli gerilim hatlarının oluşturulduğunu söyledi.

“TÜSAK üzerinden, AKM üzerinden bir gerilim hattı ve bu gerilim hattına takıldığınız anda kültür ve sanatı konuşamaz hale geliyorsunuz” ifadesini kullanan Ünal, bu nedenle öncelikli olarak kültürün ve sanatın bu gerilim çerçevesinde konuşulmaması gerektiğini vurguladı.

Kültür paketi üzerinden gelecek 4 yılın eylem planını ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Ünal, bu belirlenirken, kütür ve sanat camiasının önemli paydaşlarıyla görüşmeye başladıklarını söyledi.

– “Şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız”

Eylem planında gönüllü olarak ya da projeyle kim görev almak istiyorsa bu süreci gerilim hattına takılmadan beraberce sürdürmek istediklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

“Kültür ve sanat politikalarını şehir üzerinden somutlaştırmak istiyoruz. Şehirde yaşayan insanın yaşam biçimine ‘kültür’ diyoruz. Bu kültürün içeriğine baktığımızda sanat, sinema, tiyatro, konser ne kadar yer alıyor? Mimari olarak da her anlamda bu kültürün kimliği var. Kültür politikalarımızı şehir üzerinden somutlaştırmak ve öncelikli olarak kültürel mirası hem korumak hem de kültürel mirasın birinci aşamada bir envanterini çıkarmak. Bu, büyük oranda tamamlamış durumda. Yani yazma eserlerden tutun da kütüphaneciliğe, oradan ören yerlerinde belli mimari eserlerin korunmasına varıncaya kadar.”

Her şehrin bir hafızasının olduğunu, ardından ikinci derecede “şehirlerin kimliği” konusunun bulunduğunu kaydeden Ünal, Edirne’yi örnek göstererek, “Serhat şehri”, “Selimiye Camisi” gibi kavramların bu şehir için bir kimlik olduğunu anlattı.

Kültür kavramıyla bir yaşam biçiminin estetize edilmesinin anlatıldığını dile getiren Ünal, “Bu çerçevede baktığımızda şehir üzerinden kültürü somutlaştıracağız” dedi.

– “Her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve müzeler

Bu kapsamda müze ve kütüphanenin iki temel sac ayağını oluşturacağını söyleyen Ünal, her şehirde, yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Müze ve kütüphanelerin o şehirdeki ortaokul ve lise öğrencilerine dönük olmasını birinci öncelik olarak belirlediklerini dile getiren Ünal, “Önce çocuk doğduğu şehri tanımalı, sokaklarını, kültürünü, kimliğini tatmalı, yaşamalı, o şehrin hafızasını bir aidiyet haline getirmeli” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta doğduğunu dile getiren Ünal, “Hepimiz İstanbul’a aşık gençler olarak büyüdük. Ama İstanbul’a aşık gençler olarak büyümemiz bizi ötekileştirdi, bizi taşralı haline getirdi. Oysa Urfa’da, Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ta, Edirne’de doğan, başka şehirlerde doğan çocuklar, İstanbul’u sevmeliydiler ama en az İstanbul kadar doğdukları şehrin kimliğine, kültürüne ve hafızasına da sahip olmaları gerekirdi” değerlendirmesini yaptı.

– Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile üç protokol imzalayacaklarını bildiren Ünal, protokollere ilişkin, “Müze, kütüphane ve sinema… Öğretmenlerimize müze ve kütüphane konusunda eğitim vereceğiz. İllerdeki kültür merkezlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Belli film etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” bilgisini paylaştı.

Ünal, şu an 80 bin tane restorasyona muhtaç yazma eserin bulunduğunu, bunlardan 25 bininin acil restorasyon ihtiyacı olduğunu belirtti. Türkiye’de 100 kişinin, kağıt restorasyonu yapabildiğini dikkati çeken Ünal, bu sayıyı arttırmak gerektiğini söyledi.

– “Kütüphaneci, arkeolog, sanat tarihçisi alınacak”

Ünal, “Kütüphanesiz ilçemiz kalmasın” kampanyası başlatacaklarını bildirerek, “Maliye Bakanımızla görüştük. 300’ün üzerinde kütüphaneci, aynı şekilde arkeolog, aynı şekilde sanat tarihçisi alacağız” diye konuştu.

Yazma eserlerin tıpkı basımlarını da yaptıklarını, yani yazma eserleri entelektüellerle ve akademisyenlerle buluşturduklarını aktaran Ünal, hafıza inşa edilmediğinde bir kimlikten, kimlik olmadığında ise bir kültürden bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Bu kimliği, bir etnik kimlik ya da bir inanç grubunun kimliği olarak düşünmemek gerektiğini vurgulayan Ünal, “Hafızası olmayan bir insanın kimliğinden bahsedebilir miyiz? Kimlik krizi yaşayan bir insanın kültürel hayatından bahsedebilir miyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ünal, açıklanacak pakette kütüphane, müze, sinema, tiyatro ve sahne sanatlarının öncelikli yeri olacağını söyledi.

– Gençlere sanat alanında teşvik

Hükümet programındaki GENÇDES Projesi hakkında bilgi veren Bakan Ünal, “Birçok alanda destek veriyoruz ama kültürel alanda şimdi destekleri ve teşvikleri daha da arttıracağız. Kültürel alanda hem kısa film hem tiyatro hem sahne hem görsel sanatlarda inşallah önümüzdeki dönem gençlerimize proje bazlı çok ciddi mali destekler de sunacağız. Çok temel bir şey vardır. İlgi neredeyse enerji oradadır. Bir yerde ilgi oluşturmanız için oraya bir miktar enerji de transfer etmeniz gerekiyor. O yüzden gençlere dönük çok ciddi kültürel teşvik ve desteklerimiz olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta çekimleri yapılan Yedi Güzel Adam dizisi ile Cahit Zarifoğlu’nun evinin müze yapılmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Ünal, şöyle konuştu:

“Sadece Zarifoğlu değil. Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt. 2011’de Kahramanmaraş’a gitiğimde ilk düşündüğüm şey şuydu. Biber ve dondurma da Kahramanmaraş ile anılan önemli ürünler ama biz sadece Kahramanmaraş’ı biber ve dondurma ile değil kendi hafızasında var olan Rıdvan Hoca, Ali Sezai Efendi, Aslan Bey, TBMM kurulmadan 12 Şubat’ta Fransız’ı kendi içerisinden atan o İstiklal Mücadelesi, madalyası ile… 7 Güzel Adam ile, Erdem Beyazıt ile Cahit Zarifoğlu ile Nuri Pakdil ile… Bunun için ne yapabiliriz diye düşündük. 7 Güzel Adam dizisi o zaman ortaya çıktı. Çok da güzel oldu. Halen insanlar dizinin çekiminin yapıldığı okula gelip geziyorlar, oradaki o meşhur pastahaneye gidiyorlar. Dizide aynı zamanda ‘kara lise’ olarak bilinen liseyi Edebiyat Müzesi haline dönüştürüyoruz.”

– “Kütüphaneleri yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz”

Kültür politikalarını şehir üzerinden somutlaştıracaklarını, Edirne, Kars, İstanbul, Şanlıurfa, Elazığ, Harput, Mardin ve Diyarbakır’ın bu anlamda özel ilgi gösterecekleri kentler olduğunu anlatan Ünal, Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim Bakanlıkları ve büyükşehir belediyeleri ile bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışması düşündüğünü dile getiren Ünal, “Melih Bey ile görüşeceğiz. Mesela Melih Bey, Hacıbayram’ın karşısına eski Ankara evlerinin olduğu bir bölüm düşünüyor. İlgili bakanlıklar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara’nın sur içini, eski Ankara’yı hafızasıyla, ruhuyla ve kimliğiyle ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bundan sonra gelen nesillere önce o şehri göstermemiz gerekiyor ki onların bir hafızası olsun, onların kente bir aidiyeti oluşsun” diye konuştu.

Ünal, Bakanlık olarak çocuk kütüphanelerinin, özel çalışma alanları içerisinde olduğunu vurguladı. Ünal, şunları kaydetti:

“Çocuklar kreşlerde, anaokullarında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama biz illerde bir uygulama olarak şu anda onun mimari tasarımı için de bir çalışma başlattık. Biz kütüphaneleri de yaşayan kütüphaneler olarak düşünüyoruz. Yeni bir tasarım. Sadece okuyucunun kitapla buluştuğu değil aynı zamanda okuyucunun yazarla buluştuğu, aynı zamanda okuyucunun sosyalleşme imkanının olacağı, ‘kitap kafe’ tarzında mekanların olduğu bir alan. Uzun zamandan bu yana bir kültür merkezi konseptimiz vardı. Kültür merkezi konseptini şimdi biraz daha geri çekip, daha çok yaşayan kütüphaneler ve yaşayan müzeler. Müze mantığımızda daha çok şehir müzesi. O şehrin tarihini, kültürünü, şahsiyetlerini, mirasını ortaokul ve lise öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte giderek özümseyecekleri mekanlar haline getirmeyi planlıyoruz. Şehirlerin kimliklerini, kültürlerini ve hafızalarını, ruhlarını inşa edersek zaten o kültürü ve medeniyeti inşa etmiş olacağız.”

Bu arada, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Bakan Ünal’a ilk kez milletvekili seçildiği 2011’de, TBMM’de düzenlenen yemin töreni sırasında çekilen fotoğrafını hediye etti.

Kaynak:http://www.memurlar.net/

2.539 yorum

comments user
arkeolog

Hayırlısı kardeşim. Ama mülakat olduğu zaman neler oluyor biliyorsun. Hakkımı torpil yaparak yerlerse eğer şimdiden peşinen söylym. Allah belalarını versin. Benim puanım 2014 le aynı geldi. 0,2 kadar 2014 fazla sadece..

    comments user
    Bankaci

    Arkadaslar kac tercih hakkimiz var bilgisi olan varmi

comments user
bahtsız

2014 le başvurdum ama 2016 daha yüksek geldi. 2016 ile tekrar başvurduğumuz takdirde 2016 yı esas alacakalrını söylemişlerdi. bakanlığı aradım pazartesini bekleyin başvuru için dediler.

comments user
arkeolog

arkadaşlar sisteme girdiğinizde herkes işlemdeki basvrularım kısmında görüyor değil mi başvuru formunu..yani onaylanan başvurularım kısmı boş herkeste değil mi…Bahtsız kardeşim hangi puanla başvurabildin.. 2016 kpss kaç geldi

comments user
nermin

bölüme göre değişiyor cagıralacak kişi sanat tarihi 216 arkeoloji 300 kutuphaneden 600 cagırılacak alımın 3 katı yani

comments user
bahtsız

sıralamalar konusunda tahmini olan var mı? kaç kişi vardır 80 üstü alan?

comments user
cem

gecen sene puanı 68 olanların sıralaması 600 felandı bu sene de en fazka olsun ilk 600 71 72 bence

comments user
şeyma

73 küsür puanım var sözleşmeli alımlar için çağrılma şansım nedir,ilk 200 kişi mi çağrılacak girebilir miyim mülakatlara lütfen cevap verin

comments user
seyit

bence abartmayın kütüphaneci alımları olarak söylüyorum 70 puan alan da dahil herkes mülakata çağrılır 600 kişi az değil 2014 de 71-72 alanların sıralaması 350 civarıydı

comments user
nermin

gecen yıl 196 bınde 280 deydı sıralar bakalı kac olacak mulakata bile gidemeyebilriz :/

comments user
sanat tarihçi

nermin faceniz varmı

comments user
sanat tarihçi

ben 75.900 150 bin

comments user
sanat tarihçi

nermin bölümünüz

comments user
nermin

sanat tarihçi sen kaç bende sanat tarihciyim

comments user
seyit

evet ben kime sorduysam herkesin puanı 70 üstü sanıyorum ilk 200 80 üzerinde olabilir iyi yapan oldukça fazla,ama ilerisi için güzel bir umut oldu bu sözleşmeli alımlar en azından 200 kişi eksilecek kalan atamalarda üniversiteler ve kültür birlikte alıma çıksa epey yerleşen olur bizim bölümden

comments user
nermin

yok öyle herkesin iyi değil gecen yıl 74 dü 283 sıradaydm 196 bın basarı sırasıydı busene 76 basarı sırası 145 bın yani sıralamada daha üstte olmam lazım cok farkı yok gibi

comments user
nermin

yok öyle herkesin iyi değil gecen yıl 74 dü 283 sıradaydm 196 bın basarı sırasıydı busene 76 basarı sırası 145 bın yani sıralamada daha üstte olmam lazım cok farkı yok gibi

comments user
sanat tarihçi

her sınav sonrası başladınız yine herkesin puanı çok iyilere 2014 le sadece 1-2 puan oynama var

comments user
bahtsız

bu sıralama ne zaman açıklanır bilgisi olan var mı?

comments user
bahtsız

galiba herkesin puanı çok iyi ama önemli olan sıralama unutmayalım 2014 te 74 le gelen 200. sıra 2016 da 80 den daha yüksek puanlarla gelebilir

comments user
sanat tarihçi

nermin senin bölüm ney

comments user
nermin

sizden 600 cagırılacak seyit alım 200 cunkü girersin mulakata bence

comments user
seyit

kütüphaneciyim nermin

comments user
elaa

ooo puanlar iyi. Benim 77.200. Başvuru yaptım 73 puanla. Tekrar mı başvuru yapıcam?

comments user
nermin

hangi bölümsenız alınacak adayın 3 katı cagıralacakmış

comments user
nermin

2014 den yuksek geldi yoksa sistemi boğardım

comments user
seyit

79,230 puan var sözleşmeli alımlara katılmaya hak kazanır mıyım acaba sıra gelir mi herkes iyi yapmış sanırım 500 kişi çağrılsa bu puanla girer miyim sıralamaya

comments user
Emir

puanlar neler arkadaşlar

comments user
ankara

Arkadaşlar okuduğumuzu anlayalım bir isterseniz.

Hem 2014 hem de 2016 KPPS puanı olan arkadaşlar 2014 KPPS puanı ile bugün müracaat edebilecekler.

Eğer 2016 puanınız 2014’ten yüksek ise 28 Temmuza kadar 2016 KPSS puanı ile de müracaatlarınızı yapabileceksiniz.

Bakanlığın hazırlamakta olduğu bir yazılım ile düşük olan puan sistem tarafından silinecek ve yüksek olan puanınız geçerli sayılacak. Sıralamaya yüksek olan puanınız ile gireceksiniz.

Saygılarımla.

Ali Fuat Kartal

TKD Genel Başkanı

Yani 2014 ile tercih yaptığımzda 2016’yı yakmış olmuyoruz. ALES gibi düşünebilirsiniz. 2016 daha yüksek gelirse güncelleme yapılabiliyor.

comments user
sanat tarihçi

seyit 3-4 kişi başvuru yapmıştır

comments user
seyit

acaba 2014 den kaç kişi başvuru yaptı,biraz sayısal verileri düzenlesek de en azından 2016 da önümüzden kaç kişi eksilecek onları hesaplasak şimdiden

comments user
Selo

Kpss atamalar açıklandı. Mke ‘yi kazanan diğer arkadaşı merak ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

comments user
nermin

ben sisteme hiç giremedim ve basvuru yapamadım 2016 ne gelırse artık

comments user
nermin

sadece biriyle basvuru oluyomuş 2016 yı bilmeden nasıl başvuru yapalım :G

comments user
sanat tarihçi

başvuru yapamayan kaç kişi var

    comments user
    Bahar

    Ben yapamayanlardanım

comments user
sanat tarihçi

hayır

comments user
ayse

arıyorum surekli meşgul mail adresi verdi biri tugce.yilmaz@kulturturizm.gov.tr buraya msj at başvuramıyorum diye ordanda cevap yok

comments user
Kırık Tırnak

ŞU SORUMA CEVAP VERECEK VAR MI ? 2014 TEN SONRA 2016 YI KULLANABİLİYO MUYUZ ?

comments user
ayse

sanırım 2014 puanı yanacak dakikalar kaldı ve başvuramadım….

comments user
sanat tarihçi

ben hala başvuru yapamadım anakarayı arıyorum meşgul 2014 puanı yandı 2016 ne gelecek bilmiyorum

comments user
nermin

yarım saat kaldı ve sistemleri çalışmıyor amaç zaten almamak galiba

comments user
bahtsız

ALLAHIM İNANAMIYORUM GERÇEKTEN İNANAMIYORUM ADAM ŞU GÜN ŞU ANDA OKUMA KULÜPLERİ VE KÜTÜPHANELERİ KONUŞTUĞU PROGRAMIN LİNKİNİ YAYINLADI YA… BU ADAM BÖLÜM BAŞKANIMIZ 50 DK SONRA PUANIMIZ ÇÖPE GİDECEK VE BU AAM BUNU PAYLAŞIYOR.. ALLAHIM SABIR VER

comments user
ankara

Ben başvurumu tamamladım. Yardımcı olabilmek adına sürecimi aktarıyorum.Saat 8-9 arası yeni kayıt yaptım, mail adresi kaydedildi fakat aktivasyon maili gönderilemedi şeklinde uyarı verdi.
Daha sonra defalarca giriş bilgilerimi unuttum butonuna tıkladım fakat hiçbir mail gelmedi. Sonraki süreçte her butona tıkladığımda mali geldi fakat verilen şifre ile giriş yaptığımda hatalı şifre uyarısı aldım. Bu arada yeni kayıt oluşturmaya çalıştım fakat T.C. kayıtlı diye yeni kayıt da oluşturamadım. Bir süre sonra tekrar yeni kayıt oluştur dedim ve bu kez oluştu 2 dk sonra mail geldi. Telefonla aradığımda da sistemin sıfırlancağını en baştan kayıt yapılması için sistemin tamamlanması gerektiğini beklememi söylemişlerdi.

comments user
sanat tarihçi

beyler bayanlar birzahmet olmasa yazında yardımcı olun biraz

comments user
sanat tarihçi

ben ilk gmaille yaptım şifre geldi olmadı sonra hotmaille yaptım tekrar kayıt yapıyorum hotmailiniz sisteme kayıtlı diyor ama şifre gmaile gelmişti ne iştir

comments user
sanat tarihçi

başvuru yapabilen kaç kişi var

comments user
nermin

ben 2016 lar basvurcaksa zaten luzum yok 2014 puanıyla 2016 puanı kac gelcek belli değil sacma sapan bir olay

comments user
sanat tarihçi

yapan varmı peki ?

comments user
BBY

ben hala yapamadım

comments user
berivan

ben

comments user
sanat tarihçi

başvuruyu yapamayan kaç kişi var var

comments user
ankara

KPSS-2016/1 açıklanmış durumda hayırlı olsun yerleşen arkadaşlara.

comments user
sanat tarihçi

şimdide 403 – Forbidden: Access is denied. uyarısı var

comments user
BBY

….

comments user
sanat tarihçi

emir birkere geldi oda girmiyor sonra yine gönderdim bu sefer hiç gelmiyor hotmaillede kayıt oldum onada gelmiyor 4 saat oldu

comments user
Bilgi ve Belge Yntim

aynısı bende de oluyor kafayı yiyeceğim ya

comments user
Arkeolog5

Arkadaşlar ben Hotmail ile kayıt oldum şifre gelmiyor. Gmaille yapayım dedim. O da diyor kimlik no ile kayıt yapmıştınız. Ama şifre gelmiyor ve formu da dolduramıyorum

    comments user
    emir

    Arkadaşlar sifre bir kaç dakika gecikebiliyor gmail için spam kutusuna bakin. Gelen şifrenin hemen üstünde sisteme giriş linki var oradan girmeniz gerekli

comments user
sanat tarihçi

şimdi 2016 puanıylada başvurabiliyormuyuz

comments user
deniz

4237 dahili numarası

comments user
deniz

eksik yazmısım acele ederken. numara 0312 309 90 50

comments user
sanat tarihçi

bana spamdan bir şifre geldi girdim olmadı sildim şifreyi tekrar yolladım bu sefer gelmiyor şifre başka bir mail hesabı kaydettim onada gelmiyor

comments user
Kırık Tırnak

ARKADAŞLAR 16 : 30 DAN SONRA 2016 LILAR MI BAŞVURABİLECEK YOKSA SADECE 2014 LÜLER Mİ ? BAKANLIK TELİ AÇMIYOR

comments user
bahtsız

BEN DE ARADIM VE 2 BUÇUK SAATIR YARIM SSAT İÇİNDE 10 DK İÇİNDE DİYİP KAPATIYOR HALA GELMEDİ

comments user
arkeolog

0312 309 50 42 mi 0312 309 50 37 mi

comments user
arkeolog

Emir nerede yazıyor tamamlandı diye..Arkdaslar şu işi yapan ve bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa aydınlatsın lütfen
Bakanlığı arayıp bilgi alan var mı?

comments user
deniz

arkadaslar bilgi işlemi aradım. mail adresimi aldırlar. 10 dakika içerisinde size gönderecegiz sıfreyi dediler. numarayı yazıyorum. sık sık arayın acana kadar. 0312 309 50 dahili numarası 4237

comments user
nermin

bana da gelmıyor kayıt olmuyo mail filan gelmıyor :S

comments user
sanat tarihçi

Ben hala giremedim farklı e postayla da açtım yine şifre gelmedi

comments user
BBY

hala başvuru yapamadım yaaaa

comments user
Emir

tamamlandı diyor bir de mail mi gelecek tamamlandı diye

comments user
deniz

spam kutusu yok bende. basvurusu basarıyla tamamlanan var mı

comments user
Barış

Arkadaşlar; çoğu kişiye spam olarakgeliyor mailinizdeki gmailde durum böyle, bütün dosyalara tıklayın. ayrıca açtığınız doyanın içindeki başvuru linkini tıklayın ve alttaki e posta ve şifreyi girin. 2 3 sefer başvuru gönderenler hepsini deneyin ama aynı içerikteki şifre ve epostayı girin

comments user
BBY

2016 puanım ile yaparız daha iyi sınavım daha iy geçti de bugun sisteme kayıt oldum ama hala mail gelmedi artık ilgilenmiyorum da yarın başvuruda sıkıntı çıkar mı

comments user
nermin

14 Temmuz 2016 Perşembe 11:26

Arkeolog, Kütüphaneci, Müze Araştırmacısı Adayları Dikkat!
10 0

Kültür ve Turizm Bakanlığı, uzun süredir beklenen 400 personel ilanına çıktı. 200 Kütüphaneci, 100 Arkeolog, 100 Müze Araştırmacısı pozisyonlarında KPSS (B) grubu KPSS P3 puan sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacak sözlü sınav ile toplam (400) adet sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Başvurular 13-28 Temmuz 2016 arasındadır.

2014 KPSS Puanı Olanlar Dikkat

Personel ilanına dair ilk defa farklı bir durumla karşı karşıyayız. 400 personel alımı için hem 2014 KPSS puanı olanlar hem de 2016 KPSS puanı olanlar başvuracak. 2014 KPSS olanlar için Bakanlık önemli bir bilgi paylaşarak “2014 yılı KPSS puan esasına göre alınacak adayların ÖSYM nin 2016 yılı sınav sonucunun 14/07/2016 tarihinde ilan edeceği saate kadar elektronik ortamda müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu saatten sonra müracaatları geçersiz sayılacaktır. “ şeklinde bir açıklama yapmıştır. Yani 2016 KPSS sonuçları açıklanana kadar 2014 KPSS puanı olanlar başvuru yapabilecek. 16.30’da sonuçlar açıklanacağı için 2014 KPSS olanlar için sayılı saatler kalmıştır. 2016 KPSS yeni yapıldığı için sıralamaya daha çok 2016 puanlıların girmesi bekleniyor, az da olsa 2014 KPSS puanı olanlar da sıralamaya girebilecektir.

comments user
arkeolog

outlook kullanıyrm bunda spam kutusu nerede bilen var mı arkadaslar???

comments user
BBY

bende hala başvuru yapamadım bugun yapamadığım takdirde yarın 2016 puanımla yapabilme imkanım olabiliyor mu

comments user
sanat tarihçi

Ben başvuru hala yapamadım yapabilen varmı ikinci kez şifre istedim göndermiyor

comments user
aziz

şifre geliyor ama girdiğimde hatalı e posta veya şifre diyor?

comments user
sanat tarihçi

şifre geldi yine giremiyorum

comments user
sanat tarihçi

aynen benimde spama gelmiş teşekürler

comments user
sanat tarihçi

arkadaşlar 2016 kpss ile başvuracağımız teyit oldumu ben arıyorum ulaşamadım

comments user
İstanbul34

spam kutuma mail geldi ordan gönderilen şifre ile girdim spam kutularınıza bakınız

comments user
bahtsız

nasıl girdin bana hala e posta bile gelmedi

comments user
sanat tarihçi

istanbul nasıl girdin

comments user
İstanbul34

arkadaşlar ben girebildim sisteme diploma yerine edevletten aldığmız mezun belgelerini eklesek sorun olur mu

comments user
nermin

resmen dalga geciyorlar ilanda ne yazdığı bile belli değil basvuru alınmıo resalet

comments user
Barış

bu ne saçma iştir ya!
ne doğru düzgün başvuru yapabiliyoz nede bir bilgi alabiliyoruz.

comments user
BBY

öyle bir tercihimiz yokmuş sadece tek bir başvuru yapma hakkımızım bulunmaktaymış

comments user
sanat tarihçi

BYY hocam şimdi ben başvuruyu yaptım 2016 açıklandı 2016 yüksek puansa 2014 ü iptal edip 2016yla başvuru yapabilirmiyim

comments user
Emir

arkadaşlar bunu gece yayınlamalarının tek sebebi var iki sınavda da almak iki tarafı da hoş etmek zaten belirtiyor uyarıda iki defa 2016 açılanana kadar yaptınızn yaptınız diyor. bu tartışmayı bir kenara bırakıp şu başvurumuzu akşama kadar yapmaua bakalım bir an önce

comments user
sanat tarihçi

hocam bu süreçte telefondaki memurlar pek sağlıklı bilgi vermedi milletin başını yakmayalım 2014 yazıyor bakanlık duyurusunda

comments user
BBY

ben bana iletini bildirdim sizde arayın öğrenin paylaşın iyice netleştirelim

comments user
sanat tarihçi

başvuruyu yapabilen varmı

comments user
Barış

ewt sonra yenibaşvuru kaydı diyorum ve bilgileri doldurup gönderdiğimde e mail gelmiyor

comments user
sanat tarihçi

hocam ben direk bakanlığın duyurusu 2014 diyor 2016 bekleyip riske etmemek gerek

comments user
BBY

@Emir arkadaşın verdiği numarayı aradım ve bu bilgiyi aldım söyledikleri aynen şöyle: 2014 Puanınız ile başvuru yapmak istiyorsanız bugun 16:30’a kadar, akşam 2016 Puanınızı öğrendikten sonra da 15.07.2016 tarihinden itibaren de 2016 puanınız ile tercih yapabilirsiniz sadece bir puan türü ile tercih yapacaksınız ya 2014 yada 2016 telefonda bana iletilen buydu isterseniz sizde arayın teyit edelim

comments user
sanat tarihçi

barış sağ tarafaki sınav başvuru linkindemi giriş yapıyon sende sisteme giremiyorum

comments user
Barış

iyide @bby ye yapamıyoruz ki başvuruyu.benim emaile gelmedi bilgi

comments user
sanat tarihçi

bu arada BBY giriş kısmında 2014 yılı kpss puan esasına göre yazıyor 2016 nerden çıktı

comments user
sanat tarihçi

başvuru yapabilen varmı ben yapamadım sisteme giremiyorum

comments user
nermin

o zaman 2014 puanının hiç bi anlamı yokki zaten benim bölümümden 216 kişi cagırılacak oda kpss önceliğine göre daha 2016 puanımı bılmıyorum hangisi daha yüksek cok sacma cok önümüzden 200 kişi gitmişti simdi daha fazlası gelmiş olcak :)komik

comments user
BBY

arkadaşlar detaylı bilgiyi aldım sanırım; 2014 puanı ile başvurmak isteyenler bugun 16:30’a kadar başvuru yapmak zorundaymış; 2016 puanı ile başvuru yapmak isteyenler 15 temmuzdan itibaren yapabilirlermiş

comments user
deniz

arkadaslar simdi 74 puanım var benim sıralamam 80 lerde. ancak 2016 acıklandığında 74 ve uzerı alacak onlarca ınsan olacaktır ve belki bu puanla mulakat hakkım elimden gider. Yoruma acık bi ilan olmus. bu konuda bı fıkrı olan var mı. kritik değilmidir basvuru yapmamız. netıcede 2016 da daha ıyı bı puan gelme olasılıgıda var ki bu da olasılık oldugundan net bı karar verılemıyor

comments user
nermin

sacma sapan bir ilan sınavın acıklanmasına bir gün kala ilanmı verilir kac gündür nerdeler acaba sistemleride bozuk 10 da acıklayamazlar daha basvuru yapılamıo 16 30 yazmıs her yer

comments user
Emir

memurlarnet saat 16:30 diyor boşa yazmazlar sanırım

comments user
bahtsız

saat 10 da 2016 açıklanacak diyorlardı of Allah’ım ya… ama bence uzatmak zorundalar hem çok kısa zaman verip hem sitemi kapatıp hem de 2016 açıklandı bitti diyemezler

comments user
bahtsız

2016 saat 10 da diyordu birileri inşallah akşam açıklanır

comments user
Emir

0312 309 08 50 dahili 2201

comments user
ankara

aramız gereken numarayı söyler misiniz lütfen, aktivasyon maili gelenler var fakat onlarda da sistem yokmuş.

comments user
Emir

arkadaşlar sınavlar şubesi bilgi işlem uğraşıyor bir saate çözerler sanırım dedi 2016 kpss de saat 16:30 da açıklanacakmış

comments user
nermin

arkadaslar burda 2016 kpssye de giren yokmu daha o puanımızı bılmıyoruz hangisiyle basvuru yapacagz o daha yuksekde olabilir iki sınavda gecerlimi sadece 2014 mu

comments user
ankara

kimsenin aktivasyon maili yok mu şimdi? sinirden ağlamak istiyorum!!

comments user
bahtsız

sistem aktivasyon göndermiyor hiç kimse yapamadı ne olacak bu durumda? bakanlıktan biriyle konuştum kimse yapamıyor ilan boşa gidecek dedim zamanlamada değişiklik olabilir dedi ama esas yetkili kendisi değilmiş görüşecek ayarın sizde arkadaşlar düzeltinler sistemi

comments user
nermin

bu aktivasyon kimsede oolmuyo nasıl iş yapıyorlar anlamadm

comments user
BBY

saat 9 olsun açarlar

comments user
Emir

destek hattındakiler kültür bakanlığını arayın mağdur olmayın diyorlar arıyorum açan yok

comments user
metehan

Aktivasyon gönderilemedi yazıyor o nasıl olacak

comments user
BBY

beklemedeyiz hala

comments user
Emir

millet uyanmadınız mı daha bu sisteme giriş nasıl olacak

    comments user
    orhn

    basvuru tarihi:13-28 temmuz arkadaslar.2014 kpss puan hesabina gore alinacak adaylar 14 temmuz 2016 ya kadar basvursun demisler.sadece 2014 puani gecerli olacak diyorsunuz ama bu durumda ilan suresi gece 14 temmuz 00:30 ile 16:30 arasi olur ki bu mumkun degil.kamuda ilan sureleri uzun tutulur ki herkes gorebilsin ilani.cogu gece saatlerinde olan 16 saatlik ilan olamaz.bu ilan muhtemelen 2014 ve 2016 icin gecerli ama bunu da bakanligin belirtmesi lazim.bakanligi arayip bunun hangi kpss puaniyla alinacaginin belirtilmesi istenmelidir acilen.

comments user
BBY

BERİVAn durum herkes için aynı kimse giremiyor başvuru yapamıyor

comments user
BERİVAN

kurum dışı gırıs ıcın yenı kayıt olusturdum ancak kaydınız alındı ama aktıvasyon kodu gonderılemedı dıyor. basvuru yapabilen var mı arkadaslar face grubunu acar mısınız lütfen. ordan da bılgı alalım bırı bızı yonlendırsın bugun saat 10 da acıklanabılır 2016 kpss

comments user
BERİVAN

arkadaşlar lütfen bırı adım adım yazsın maıl adresı veya sıfre yanlı sdıyor nasıl basvuru yapacagız

comments user
nermin

yani iki sınavlamı alım olacak puanlar karışıcak acayip oluyor

comments user
nermin

bu ne sacma ilan ne dıyorlar belli değil 2014 e girenler 2016 yada girmiştir zaten nasıl olacK belki 16 dan daha yuksek alıcaz bilmeden 2014 le nasıl basvuralım

comments user
BBY

normalde ilan 13/07/2016 – 28/07/2016 tarihleri arasında geçerli ama karmaşa olmasın diye sınav sonucu açıklanana kadar kısıntı getirmişler sanırım

comments user
dewey

arkadaşlar yani hem2014 hem 2016 mı geçerli ?

comments user
cem

başvuru yapabilen var mı arkadaşlar?

comments user
dewey

yanlış yazdım : 13/07/2016 -28/07/2016

comments user
dewey

yalnız başvuru tarihi 13/07/2016 – 28/06/2016 o nasıl oluyo peki

comments user
ebru

2014 ledir sadece öyle sacma seymi olur iki sınavada girenler var

comments user
cem

yalnız bie diğer sorun 600 kişi olmuyor. puanı 70 olanın sıralaması 450 felan 150 düş 300 kişi kalıyor.. o ayrı bi sıkıntı?

    comments user
    Bankaci

    KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI HAKKINDA DUYURU

    ADAYLARIN DİKKATİNE
    2014 yılı KPSS puan esasına göre alınacak adayların ÖSYM nin 2016 yılı sınav sonucunun 14/07/2016 tarihinde ilan edeceği saate kadar elektronik ortamda müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu saatten sonra müracaatları geçersiz sayılacaktır.
    Önemle duyurulur.

    Arkadaslar 2016 puani ile aliniyor karma puan olucak yani dun

comments user
metehan

2014 o yüzden 2016’nın açıklanmasına saatler kala gece yarısı çıktı , ayrıca ifade çok açık buşvurusu süresi itibari ile geçerliliğini yitirmemiş puan diyerek direk 2014 puanına gönderme yapıyor yoksa 1 gün bekler ilanı öyle çıkarırlardı .

comments user
BERİVAN

arkadaşlar benım anladıgım ılanın 13 temmuz gecesı cıkma sebebı 2014 puanıyla olacak olması ılanda dıyor kı basvuru suresı ıtıbarıyle gecerlılıgını yıtırmemıs puan dıyor. e basvuru tarıhı de 13 temmuz degıl mı bır sey olsa da yarın acıklanmasa 2016 kpss puanı neyse oyle yad aboyle sonunda ılana cıkıldı emegı gecen herkese gercekten tesekkur ederım. özellıle face grubundakı arkadaslara. her sey gonlunuzce olsun

comments user
metehan

http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,162565/kultur-ve-turizm-bakanligi-sozlesmeli-personel-alimi-ha-.html buradan bana şarlatan diyenler kimin şarlatan olduğunu gördük haydi canım şimdi gezinin ha ilan hangi zamanda yayınlandıysa o puan türü geçerlidir .

    comments user
    Bankaci

    Yani 2014 mu metehan ilani anlayamadik Allah herkesin gonlune gore versin

    comments user
    Arkeo

    Başvuru suresı içinde geçerlilik süresi geçmeyen kpss puanı diyor haliyle 2016 puani ni da kapsiyor

comments user
alteran

yalnız ilan hakkaten çok saçma bir şekilde verilmiş. yarın 2016 açıklanıyor adamlar hangisi olursa gibi bir kafada vermişler ilanı. ilginç.

    comments user
    Bankaci

    Arkadaslar hangi puan ile aliniyor

comments user
alteran

gençler hadi gözünüz aydın ilan çıkmış.

comments user
ozy

@alihaydar al benden de o kadar.çok calısmama ragmen 69 net anca yapabildim turkce bıtırdı benı de. ama bu netler bıze yetebilir 76 79 arası bı puan getırır dıye dusunuyorum

comments user
berivan

BAK HAKKI EVET BU 200 KİŞİLİK ALIM SONUNA KADAR 2014 PUANINA SAHİPLERİN HAKKIYDI. ÇÜNKÜ İLK AÇIKLAMA ARALIK AYINDA GELDİ Kİ 2014 PUANI GECERLİYDİ O ZAMANLAR VE SIZ DAHA YENI BASLAMISTINIZ 2016 KPSSYE ÇALIŞMAYA.2014 KPSSYLE OLSAYDI SIZIN ICIN DE IYIYDI SIZIN DE ONUNUZDEN 200 KISI GIDECEKTI. SİZ BUNU ANLAYAMADINIZ. AMA NE YAZIK Kİ HÜKÜMET DEĞİŞTİ BAKANLAR DEĞŞTİ OLAĞANÜSTÜ DURUMLAR OLDU VE NE YAZIKKİ DEĞİŞMEDİ. BUNDAN SONRA SANMAYIN Kİ 2016 PUANIYLA DA CIKACAK BU 200 ALIM OLMAYACAK. Kİ ZATEN OLMASINI DA ISTEMIYORUZ. BIZE HAKETTİĞİMİZ MERKEZİ ATAMADAKİ KADROLARIMIZI VERSİNLER. 2014 ÖNCESİ ALIM SAYILARINA DONSUN BU KADAR INSANI DA PERİŞAN ETMESINLER. BUNDAN SONRA 2014 2016 DIYE AYRIM YAPMADAN HERKES KENETLENSİN. MERKEZİ ATAMALARIMIZ DÜZENE SOKULSUN. BURDA BIRBIRIMIZE SATASARAK HARCADIGIMIZ ENERJIYI BUNDAN SONRAKI ALIMLARDA HARCAYALIM.

    comments user
    Sinan

    Berivan kesinlikle haklı artık 14 16 değilde bby diye kenetlenmeliyiz

comments user
hakkı

hadi bakalım 2014 cüler nerdesiniz.. çıksın bakalım sesiniz… 2014 kpss ye göre alınacak sen de burdan seyredeceksin demiştiniz.. hadi sanatçııı metehan ahmet çıkın ortaya…. bu alımlar 2014 kpss nin hakkıdır.. biz emek verdik başardık diyordunuz… hani başarınız.. siz istediniz diye oluyordu bu atamalar…niye olmadı.. 2016 cılara hakaret edenler nerde…

comments user
alihaydar

2016 zor bir sınavdı umarım herkesin istediği puanlar gelir..ben ancak 70 net yapabildim..türkçe çok zordu…

comments user
sanat tarihçi

Bbyy bakanlar kurulundan geçmemişse 2016 da da bu alım olmaz

comments user
sanat tarihçi

Yanlış duymuşsun bby bakanlar kurulundan geçti bakanlar kurulunun yönetmelik kararlarını cumhurbaşkanı onaylayacağı için Cb nın onayı beklendi ardından resmi gazete durum bu 2016 ya kaldı

comments user
BBY

Arakadaşlar duyduguma göre daha bakanlar kurulundan geçmemiş ve geçilmesi halinde ilana çıkacaklarmış kısacası 2014 puanı ile alım zor bu saatten sonra iyi günler

comments user
Bankaci

Merhaba yorumlarinizi okuyorum ,bu 300kisi alim nerde yayinlaniyor şayet aciklanirsa

comments user
İsmail Karaca

Merhaba @Objektif.

Yorumunuzu 3-4 haberin altına hiç değiştirmeden kopyalayıp yapıştırdığınız için sadece ilk gönderilen yorumu onaylıyoruz maalesef. Mesajı yazdığınız site takdir edersiniz ki BBY camiasının bölüm hakkında bilgi ve haber aldığı yegane kaynaklardan ve her türlü haber, konu, görüşü yayınlamak temel ilkemiz ki doğru bilgi ve haberler ortaya çıksın.

Karalama yapmadan önce editörlerin durumunu ve sitenin işleyişini göz önünde bulundurmanızı rica ederiz. Her zaman çevrimiçi olamıyoruz maalesef, bazı mesajları anında görüyoruz bazılarını da saatler sonra. Şimdilik bu mesajınızı bu haberin altında da onaylıyoruz ama tekrarı halinde sadece ilk yorumunuzun onaylanacağını bildirir, yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederiz.

comments user
sanat tarihçi

Arkadaşlar sizce kpss açıklandıktan hemen sonramı ilana çıkarlar yoksa ekim- kasımı bulur mu

comments user
zehra

bizi çok almışlar gibi bazı fakültelerde müzecilik bölümü açılmış.madem alım yok kapatın gitsin bu nedir yani?dalga geçer gibi başka ad altında yeni yeni öğrenci alımları yapıyorlar.ah ah nasıl bir hata yaptım ben ya!

    comments user
    emir

    Face grubundaki arkadaşlar olmayacaksa siz bari olmadı deyin

comments user
zehra

ösym’yi aradım 2016 kpss sonuçları 14 temmuz saat 10.00’da açıklanacakmış.ertelenmemiş yani…

comments user
emir

kardeş ihtiyaç ayrı bir şey hak ayrı bir şey burada bunu anlatalım yani illa. kültür bakanlığı son atama da sıfır alım yaptı bu hak adalet değil. elbette herkese ihtiyaç ama ihtiyaç diye de başkasının hakkına geçmek pek insaflı değil.

comments user
hakkı

İNSAFLIYIM MERAK ETME.. EĞER BU ATAMALARDA BENDEN DAHA FAZLA İHTİYACI OLAN VARSA CENABI ALLAH ONA NASİB ETSİN.BU SEN DE OLABİLİRSİN BAŞKASI DA.. BEN NEFSİMİ DÜŞÜNMÜYORUM.. KİMİN İHTİYACI VARSA ALLAH ONA VERSİN… VE BU İLLA 2014 OLSUN DİYE DAYATANLARIN DA BÖYLE SÖYLEMESİ LAZIMDI.. İSTER 2014 İSTER 2016 KPSS OLSUN RABBİM İHTİYACI OLANA VERSİN DEMELERİ LAZIMDI… SANMA Kİ DERT SADECE BEN DE VAR; SENİN DERDİ NİMET SANANLAR VAR.. UNUTMAYIN.. BETERİN BETERİ VARR..

comments user
emir

höykürme hakkı istediğiniz olacak sevinin ama yazıklar olsun insanda insaf izan olmalı biraz.

comments user
hakkı

BAKIYORUM DA ÇÖLDE SERAP GÖRENLERİN HALİNE DÖNMÜŞ DURUMLAR.. ADAMLAR 18 TEMMUZU NASIL GÖRDÜLER ANLAMADIM.. BAKIN SINAV TAKVİMİNE 14 TEMMUZ YAZIYOR 2016 KPSS LİSANS SONUÇLARI HALA… LYS NİN AÇIKLMA TARİHİ İLE KARIŞTIRIYORSUNUZ… EVET BUGÜN DE GİTTİ KALDI 2 GÜN… 2014 KPSS TARİHİN TOZLU SAYFALARI ARASINDA YER ALACAK.. İNŞALLAH 2016 KPSS SONUÇLARI İHTİYACI EN ÇOK OLAN VE EN FAZLA EMEK VERENLERİN ATANDIĞI SONUÇLAR OLUR.. ALLAH KİMSEYİ KİMSEYE MUHTAÇ ETTİRMESİN.. VE DE GÜLDÜRMESİN AMİN AMİN AMİN…

comments user
abcde

böyle bir haber yok ya

comments user
berivan

ebru bu bilgiyi nerden aldın?

comments user
emir

nerede yazıyor ebru hocam

comments user
ali

inş açıklanır da seviniriz hepimiz…

comments user
ebru

sonucların acıklanması 18 temmuza ertelenmiş

comments user
abcde

açıkcası benımde umudum yok kendime iş aramaya başladım

    comments user
    emir

    Öyle olacak sanırım artık. Zaten bu gidişle atanmak bu bölümden bayağı bir zor olacak. Ama hala bu bölümü açıyorlar

comments user
emir

sanırım olmayacak arkadaşlar kendi kendimizi avutuyoruz açık olalım 3 günde olacak gibi değil zaten bakan yetiştirmeye çalışacağız demişti

comments user
Barış

Merak etmeyin 4 güne herşey tüm gerçekleriyle ortaya çıkacak.
Pek umutlu değilim lakin bakanlığin ne yapacağı belli olmaz bir bakarsın son gün ilan önümüzde . Insallah diyelim.

comments user
uyarıcı

400 sözleşmeli atama için kılını kıpırdatmayan bby mezunları şimdi atama ne zaman çıkar diye boş boş konuşuyor siz ne yaptınız da atanmak için hangi yüzle ilanın çıkmasını istiyorsunuz umarım bu boş beleş bby bölümü derhal kapatılır .

comments user
abcde

yarın ola hayrola

comments user
emir

bilgisi olan kimse yok mu arkadaşlar..

comments user
hakkı

çarşamba zaten sonuçlar açıklanıyor… saat 10:00 gibi.. o gün ilana çıkmaz… yani önümüzde 2 gün var… o da imkansız ve mucize gibi bir şey.. bundan sonra yapacağınız şey 2016 kpss puanına göre ise madem.. sayıyı artırmak.. yani kütüphane sanat tarihi ve arkeolog kadroları için her birinden en az 200 ve yukarısındaki sayının alınması için uğraşmak ve gereken yerlere yazmak.. o kadar beklettiler bari beklediğimize değsin… mağduriyetimiz ancak böyle çözülür…

comments user
cem

p.tesi salı çarşamba sadece 3 gün. inş ilan çıkar :/

comments user
zehra

benim için yine hüzünle geçecek bir bayram.ailemin yüzüne bakamıyorum.sevdiklerime ufacık da olsa onları mutlu edecek bir hediye alamıyorum.”bu da benden olsun ”diyemiyorum…ne kendime ne başkasına hayrım var.bıktım artık!

    comments user
    emir

    Bayramınız Mübarek Olsun arkadaşlar ve bby haber ekibi 🙂

    comments user
    Emir

    Resmi gazatede 3 gündür ilan yok

comments user
cem

Arkadaşlar merhaba. http://www.memurlar.net/haber/594481/ haberde beklenen müjdeyi vereceğiz diyor. Bizimle ilgi direkt olarak birşey demiyor ama kapsamlı bi gelişme olduğu düşüncesindeyim. Umarım yarın gerçekleşir. İyi akşamlar..

comments user
emir

face grubundaki arkadaşlar hiçbir bilgi yok mu

comments user
emir

inşallah sanat 345 inşallah çıkar sözlerinde dururlar 4-5 aydır dört gözle bekledik inşallah Rabbim yüzümüzü güldürür.

comments user
Sanatçı 345

Emir kardeş,merak etme sen biraz sabret. Resmi gazetede bir hafta içinde yayınlanır, bakanlık 12-13 gibi çıkar ilana. Bakanımız söz verdi,adam puanlar bitmeden çıkacak dedi.unutmadan resmi gazeteye tatil yok arkadaşım…

comments user
emir

Çıkacak diyen arkadaşlar haklısınız ama ne zaman çıkacak bayramdan sonra 3 gün kaldı, bakan bey mağdur etmeyeceğiz dedi ama durum hiçte iç açıcı değil, inşallah çıkar mağdur olmayız ama temenniden öte bir şey de yok elimizde

comments user
zehra

memurlar.nette kyk mülakat sonuçları var.yorumları okuyayım dedim resmen içim parçalandı.türkiye’nin gerçekleri işte.defalarca mülakatlara girmiş biriyim tamamen formalite şeyler.1 puanla bırakıldığım mülakatım bile oldu.ALLAH sorsun size vijdansızlar.hadi diyelim torpille yerleştiniz.bir ömür boyu o vebali nasıl taşıyacaksınız,kul hakkı değil mi,siz nasıl Müslümanlarsınız? kim bu tür alımlarda torpille yerleşirse ALLAHIM ona rahat yüzü göstermesin,o paranın da hayrını görmesin inşallahhhhhhh…

comments user
Ronaldo

Merak etmeyin arkadaşlar bu alım söz verildiği gibi 2014 puanıyla çıkar, moralinizi bozmayın.

comments user
Sanatçı 345

Bu alım 2014 le çıkacak kaçar yolu yok. Doğmamış çocuğa don biçen 2016 diyen vatandaşlar boşuna heveslenmesin. Son güne kadar bu kadro bizim hakkımız. Çıktıysa bu kadro 2014 Kpss cilerin hakkıdır. Ama biz vicdansız olmayacağız 2016 yla yeni alımlar için mücadele edeceğiz. Bu daha başlanğıç.

comments user
ben demiştim

bakanlık:” 2014 olsun istedik olmadı 2016’cılar nasiplensin istedik o da olmadı alımları en iyisi iptal edelim dedik ”derse hiiiiiçççç şaşırmayın!benden söylemesi.sebepleri sıralarlar artık yok efendim terör turizme darbe vurdu yok efendim ülke çok karıştı,savaş kapıda falan filan…..

comments user
ben demiştim

10 yıldır atanamayan biri olarak sizi aylar öncesinden uyarmıştım.sağolsun bazı arkadaşlar bana sürekli hakaret ettiği için yazmayı kesmiştim.aylar öncesinde de size belirttiğim gibi bu işler hep böyle ilerliyor insanı canından bezdirmeyene kadar maalesef ki atama yapmıyorlar.ben yaşadıklarımı buraya yazsam roman olur.neyse bazı arkadaşlar da efendim 3-5 kişi mülakat demiş de bakanlık oyüzden mülakatı getirmiş gibi laflar ediyorlar.bakanlık sizi madem bu kadar önemsiyorsa o 3- 5 kişi mülakat yerine 10 bin atama yapılsın istiyoruz deseydi bakanlık 10 bin atama mı yapacaktı?bu saçma sapan düşüncenizi bir kenara bırakın.bakanlık kimsenin sözüne itibar etmiyor ve kimsenin sözüyle oturup kalkmıyor.öğretmenliğe dahi mülakat getirilmiş ve bundan sonraki alımların çoğu sözleşmeli ve mülakatlı olacak.bunun neden böyle olduğunu ve neden böyle bir sisteme geçildiğini herkes eminim ki biliyordur.hiçbir bakanlık birkaç kişinin lafıyla ilanın içeriğinde değişiklik yapmaz.BAŞTAKİ NE EMRETMİŞSE ODUR! 2016 ya giren ve bu alımları bekleyenlere de aynısını söylüyorum aynı sıkıntıları sizler de yaşayacaksınız çünkü adil bir alım olacağını hiç sanmıyorum!benden bu kadar bu yazdıklarım için tekrar hakaret edenler olacak ama ne yapalım alıştık ne de olsa.

comments user
Arkeolog5

Halen de mülakat olacak diyen var arkadaş 9 gün bayram tatili ondan sonra 3 gün kalıyor. İnanıyor musunuz o 3 gün içinde çıkacak. Bence bunlar bizi oyaladı hatta alım olmayacağı önceden belliydi. Amaçları sanırım 2016 atmak

comments user
Arkeolog5

Face grubundakiler Cvp verseler son durum ne

comments user
sanat tarihçi

Nezaman çıkacak sanatcı mülakatı nerden duydun

comments user
SANATÇIII

Neyse ben çıktım ben iyi bayramlar size zehir oldu bayram ben istemiyodum mülakat ama hangi dayı girdiyse artık

comments user
SANATÇIII

yok yok ilan çıkacak da mülakatli galiba ne ettilerse artık kim araya girdiyse artık

comments user
sanat tarihçi

SANATCII Neyin ilanı mesai bitti soğuk içelim hepimiz

comments user
SANATÇIII

Çakma sanatçııı ne dua ettinse artık

comments user
SANATÇIII

Mülakat olmayacaktı ama sanırsan sıralaması tutmayanlar ne ettiyse artık

comments user
SANATÇIII

İlan çıkacak ama mülakatli olacak galiba

comments user
SANATÇII

moral verimeye devam et sanatçııı.. 13 temmuz günü bende sana moral verecem.. nasıl biliyon mu? şöyle ”kafana takma belki 2016 kpss puanına göre atanırsın” diye… ama tabi 13 temmuzdan sonra buraya yazma yüzü tutacak mı bakalım sen ve senin gibi 2014 cüler… o zaman eee 2014 olmadı bari 2016 diyebilecek misiniz… yüz yoksa dersiniz….

comments user
bahtsız

inşallah dedğin gibi olur sanatcıı kardeşim… söylediklerinin bir an önce açıklanması için neler vermezdim.

    comments user
    emir

    Iki sanatçıdan biri ismini değiştirsin ya hu karışıyor. Zaten yazan bahtsizla ben kaldım sanırım ne diyelim hayırlısı inşallah dediğiniz gibi olur

comments user
SANATÇIII

Uzatmaya gerek yok herkese iyi bayramlar

comments user
SANATÇIII

Sıralaması tutan arkdşlar bakmayın siz millete ilan çıkacak o kadar net bayramınızı yaşamaya bakın mücadeleyi de elden bırakmayın arayın sorun siz zaten böyle yaparsanız biter hakkın olanı aramaya devam mülakatli de olmayacak o kadar net

comments user
sanat tarihçi

Ben artık tamamen umudumu kestim bu cuma da bitecek bayramdan sonraki 3 günde bitecek ve ilana çıkmayacaklar malesef ama malesef gerçek bu sanırım oyalandık

comments user
SANATÇIII

Sen tlf da konuşunca kayıt altına alır konuşman memur kesinleşmeden sana birşey der mi kendini ateşe atar mı aklın alıyo mu Bakanlığa giden arkdşlara söylemiş Bakan ötesi var mı sizce

comments user
bahtsız

aynen bu memurların lafına güvenmiyorum o yüzden aramayı bıraktım. 4 ayrı cevap veriyorlar.yok mülakatlı yok mülakatsız yok iptal yok sayıyı düşürdük.. resmen dalga geçiyorlar
3 günü bekleyeceğiz umudunuzu kırmak istemem ama ben artık istesem de umutlanamıyorum.

Güya bayramda sevinçli haber olcaktı bize ama çok gördüler.. iyi bayramlar herkese..

comments user
SANATÇIII

Bakan Bey kendi söyledi yahu hem de Trt de Bakan bey iyi niyetle yaptı açıklamayı süsleyip püslemeden söyledi Bakan bey sözünü bilmiyo mu dönek mi bu ilan çıkacak sizlerde hayal görmeye devam edin. Ben 7 aydan bu yana hep aradım bakanlığı ne zaman aradıysam sorduysam alım durumunu açan memura ne sorduysam tek kelime etmedi haberimiz yok böyle bir alımdan bilmiyoruz kim yapmış açıklamayı dediler sen bunları arayıp bilgi sahibi mi olacan öylemi anca kesinleşir memur öyle konuşur kimse birbirini yemesin o kadar net…

comments user
SANATÇIII

Arkdşlar bakan bey gün verdi mi hayır ama belirtti 2014 dimi yetiştireceğiz dedi ilk etapta bir sonraki alım içinde üstü kapalı konuştu burda bazı 2016 cı ve mülakatçı arkadaşlar var sıralaması tutan arkdaşaların psikolojisni bilmelerine rağmen kötüyü oynamaya devam ediyorlar buradan net söylüyorum bu ilan çıkacak siz bugün böyle yapıyosunuz ya dilerim Allah tan sonraki alımda daha beterini siz görün İnş. kötü niyetli olanlar için söylüyorum ayıptır ayıp girmiyim diorum sayfaya ama bazı arkdşların durumunu görünce yazasım geliyor.

comments user
kutuphaneci

An itibariyle 400 sözleşmeli alım 2016 kpss ye kaldı.Hayırlısı olsun.Buradaki birçok arkadaş yine de yerleşecektir diye umut ediyorum.Ve artık sayfaya girmeyeceğim.Hayırlı cumalar

comments user
Erol

Sanatçı arkadaşa katılıyorum bakanın verdiği söz var 2014 puanları yanmadan alacağız dedi pes etmeyelim memurlardan sağlıklı bilgi almak çok zor çünkü yetkili değiller

comments user
SANATÇIII

Sevgili arkdaşlar umutsuzluğa kapılmayın Bakan bey yetiştireceğiz dedi sihir yapacağız demedi 2014 kpss olan arkdşları kast edip alımı yapacağız dedi son anda çıkacak işte koyvermeyin hemen ilan çıkacak o kesin mülakatlı mı değil mi önemli olan o yani moral bozmayın aradığınız memurlara itibar etmeyin söyledikleri doğru olsaydı herkes aynı şeyi söylerdi hangi numarayı aradıysam tek birşey söyleyeni görmedim hepsi farklı farklı birşey söylüyo net konuşan da olmadı kimse birşey söylemiyo hepsi sanırsınız aynı kurumda aynı pozisyonda çalışan insanlar değil ayrı ayrı şehirlerde birbirlerinden haberleri olmayan insanlar onun için itibar etmeyin memur bilse de kesinleşmeden söylemez sorumluluğu üstüne almaz yani mücadeleyi aynı sürdürün pes etmeyin ilan çıkacak çıkmazsa beni bulun ne diyim …

comments user
Barış

Umut ve ümitlerimiz bu hafta içi ilana çıkma düşüncesindeydi. Görüyorum ki nasil 4 ay boyunca uvutulduysak bakanlik tarafindan yine avutuluyoruz.
Evet 3 4 gun iş gunu var ancak koşullar düşunuldüğunde pek umut verici gözükmuyor. Bekleyip görecez…

comments user
bahtsız

ya ben ta geçen hafta kesmiştim umudu.. ama sonra bakan açıklayınca cuma günü umutlandım yine.. madem böyle yapacaklardı bari son ana kadar umutlandırmasalardı.

comments user
emir

anlıyorum bahtsız anlıyorum. bizde öyle düşünmeye başladık arkeolog5 ne diyelim nasip kısmet bu işler yapacak bir şey yok.

comments user
Arkeolog5

Bunlar yurtdışı personel alım diye paylaşmış. Ama bize geldi mi hep erteleme. Bunlar insanlarla dalga geçiyor

comments user
Arkeolog5

Bayram’dan sonraki 3 gün diyorsanız boş birşey çünkü 9 gün tatil. Bu tatil süresinde kurumlar çalışıyor mu? Ayrıca Bayram’dan sonra da olsa diyecrkler 2106 KPSS kaldı. Bunlar oyalama politikası

comments user
bahtsız

emir ben bakanlığı aramayı da mail atmayı da bıraktım dün.. o üç gün için de umutlanacak ne enerjim kaldı ne psikolojim..

comments user
emir

face grubundan arkadaşlar bir bilginiz yok mu. bakanlık iletişim hattındakiler bayramdan sonraya kaldı diyor. zaten 3 gün kalıyor onda da ümitli olmaya gerek yok sanırım artık..

comments user
bahtsız

valla kırılcak o kadar insan var ki emir inan artık gülüp geçiyorum. kardeşimden ayırt etmedğim arkadaşım bile 2016 ya kalsın diye uğraştı.. Ayrıca haklısın ucunda ölüm yok elimizden geleni yaptık.

    comments user
    emir

    Haklısın sende bahtsız hocam ne yapalım hayırlısı artık başımızın çaresine bakacağız. Bakanlığı aradın mi hiç dün bugün?

comments user
emir

bahtsız kardeşim sataşma değil olmayadabilir atama, ölüm yok ucunda ne yapalım sadece tavrı hoş değildi ben yaptım ettim alın size lütfüm gibi tavrı vardı o kırdı. bugün de olmazsa zaten artık zor gibi

comments user
bahtsız

Emir kardeşim sataşma olmasın lütfen… sonra burası bi alamet oluyo 😀 zaten stresimiz üzüntümüz yeter bir de burada tartışma çekilmiyor artık..
metehanın da face grubundaki arkadaşlarında uğraşları malum.. Ama hala ses yok napalım bu gün de yayınlanmadı kaldı bayramdan sonraki 3 gün

comments user
bahtsız

Resmi gazetede bu gün de bir şey yok

comments user
Akın

Dışişleri açıklanmış ve selam getirenler kadroyu kapmış. Birebir mülakatın ne kadar laubali olduğunu gördük orada. Allah mülakata girecek gençlere valla kolaylık versin. Bu dünyada haram yiyenin göbeği şişecek, diğer tarafta ne olacak bakalım.

comments user
kutuphaneci

Dedikodulara aldanınıp umutlanmayın sonra olmazsa yıkımı buyuk olur.Bekleyıp gorecegız suan zor gorunuyor

comments user
Arkeolog5

Bir duyum alan yok mu

comments user
ha

yok öyle bir ilan

comments user
emir

yok mu bir haberi olan

    comments user
    emir

    Kimseden ses seda yok anlaşılan

comments user
bahtsız

resmi gazetede bizim bakanlıkla alakalı bir ilan var ama bir kaç koruma projesi gibi birşey bizimle alakalı değil.. ben göremedim ya da

    comments user
    emir

    Koruma projleri ile ilgili o ilan. Bakanlıkta ki bütün iletişim hatları ilan 2014 kpss ile çıkması ayarlaniyor mağduriyet giderilecek diyorlar sanırım yarına çıkabilir

comments user
kutuphaneci

Bura iyice mahalle dedikodusuna döndü.Arkadaşlar oturup bekleyeceğiz.Ben 2016 cıyım ama savundugum gorus 200 den 150 sını 2014 e alsınlar 50 sını de bıze ayırsınlar. Buda zor ıhtımal.Bekleyıp gorelım hıckımseye ıtımat etmıyorum.Buna bakanlık ve tkd de dahil.Hakkımızda hayırlısı olsun.

comments user
bahtsız

bunun artık tek bir açıklaması var bakanlıktakiler bizimle dalga geçiyor.. aylardır o kadar yüz göz olduk ki… biri diyor kütüphaneci sayısı 100 e düştü öbürü diyor mülakatlı biri diyor mülakat yok bi tanesi daha kendi havasında alımlar iptal diyor.

Arkadaşlar bu saatten sonra burda tartışmanın da bir anlamı yok kalan 2 iş günü bu hafta 3 günde bayramdan sonra etti 5 gün..
5 gün daha sabır.. sabırdan şimdiye kadar ölmediysek 5 günde de ölmeyiz. bilgi almaya çalışmak da bir işe yaramıyor… bekleyelim görelim

    comments user
    emir

    Yok bir bilgisi olan ya hu Allahim yardım eyle. Haklısın bahtsiz hocam haklısın Allah yardımcimiz olsun..

comments user
sanat tarihçi

Zehra bende bakanlığı aradım üst düzey yetkili çıktı telefona alımlar iptal dedi şimdi ne olacak mülakatmı var yoksa alımlar iptalmi fikrin nedir.

comments user
zehra

biz size bize aktarılanı söyledik.mülakat demek benim bu atamada kesinlikle atanamamam demek.emir hocamın verdiği numarayı arayın lütfen zaten size de aynısını söyleyecekler.biz de mi size hakaret edelim yani edindiğiniz bilgi karşısında.ben umudum kestim zaten.ALLAHTAN okulöncesi öğretmenliği 1. sınıftayım.sadece 3-4 yıl bekleyecek gücüm kalmadığı için mücadele ettim.hemen atanmak istedim.mülakatla falan asla uğraşamam zaten oturur 2. üniversitemi bitiririm.cumaya kadar aksilik çıkmazsa ilan yayınlanacak zaten.ilanda neler yazdığını göreceksiniz zaten.ben cumayı bekleyemem diyenler de bir zahmet bakanlığı arayıp öğrensin!

comments user
SANATÇIII

Taman siz şimdiden bir dayı bulma peşine de düşün ne olur ne olmaz

comments user
kemal

burada verilen bilgilere inanmayanlar bakanlığı arasın hakaret edeceğinize siz de bilgi toplayın.zaten söylüyorlar son durumu.kendi kulaklarınızla duyun içiniz rahat etsin.kolay yolu bulmuşsunuz hakaret de hakaret! oh ne güzel! hepinizin eli tutuyordur sanırım.tuşlara basmak ağrınıza gitmesin okadar!

comments user
SANATÇIII

Allah herkesn gönlüne göre versn bizim de yaşımız 30 hayata 10 sene geriden başlıyrz zatn napalım nasip kısmet

comments user
Objektif

2014-2016 kavgasına döndü, editör mesaj özelliğini kapatmalısın. Kimseye faydası yok buranın.

comments user
SANATÇIII

Senn bu dünkü bombayı gerekçe göstererek bunu söylemen aklıma başka bişey getirmedi neyse muhattabım değilsin sen yazmaya devam et burda milletle atışmaya devam atamalar için fırsat olan bakana şükretceğine milletin hakkına göz dikmeyn bizim 2 haftalık süremiz kaldı oldu oldu olmadı daha yerleşemeyecğiz çünki ne önmzde zaman kaldı ne de 2016 puanımız yeterli artık ama sizin öyle değil önünüzde 2 yıl ve muhtemelen iyi geçmiş bir sınavınız var daha neyin kavgasını yapısun bu hayırlı günlerde insanların moralini bozmaktan başka velhasıl 2016 ile olsun bu hayırlı günlerde insanların moralini bozmaya gerek var mı biz üzülmüyoruz sen neden bu kadar takıntı yaptın her olumlu durumda kayboluysn ama her olumsuz durumda ilk sen mesaj atıyosun ayıptır ya yakışmıyo

comments user
emir

arkadaş biz sizi karıştırıyoruz ya biriniz rumuzunu silsin kime laf dediğimi karıştırıyorum az önce de öyle oldu sanırım

comments user
SANATÇIII

bahtsız arkeolog kardeşim itibar etmeyin bunlara artık bak metehan grmiyo siteye atmıyo mesaj sizde aeo benden de buraya kadar kib ankarada görüşmek üzere …

comments user
SANATÇIII

Yazık ya bomba patladı die insanlar öldü die bazıları atamaların peşine tekrardan düştü ayıp ayıp kes bu alımlardan umudunu bunlar 2014 ile olacak sen şimdiden 2016 ile planlamanı yap örgütlenn bu kafa ile belki 5000 kişi atanırsınız …

comments user
SANATÇIII

Gene mi çıktın işid ağızlı insan bir bomba patladı die ülke de tüm faaliyetler dursun mu o bombayı patlatanların asıl amacı bu dimi zaten teslim olmak öyle mi olsun

comments user
SANATÇIII

Mülakat olmayacak bu kadar net ayıptır ya alım olması için yırtık kendmizi biraz ışık belirince bu defa mülakat dedikodusu ile uğraşıyoruz bunu memurlar net ve birkaç site yaptı yok alım olamayacak 2016 ile olacak dediler bakan bey bu algılara mı itibar etti hayır alımı 2014 ile yapcaz dedi birde şunu da söyleyelim bizim face grubu arkdşlar çok etkndiler hala da öledirler atama olsa da olmasada Allah razı olsun çok uğraştılar sağolsunlar.

comments user
emir

kardeşim ben mülakata hak demiyorum savunmuyorumda. inşallah da mülakat olmaz diyorum

comments user
SANATÇIII

Bakan bey puanlar geçerliliğini yitirmeden alımları yapacağız dedi 2 hafta içinde mülakatlar vs. şeyler yetişir mi mantıklı mı bu

comments user
SANATÇIII

kardeşim inan bana sıralamaan tutmuyo ylan atıyosun demiyim ayıp olmasın mülakt deyince sıralaması tutan bir insann keyfi gelmez ya ayıptır ayıp mülakatlı olunca kaç kişi yakınlık torpiliyle kaç kişi parasını konuşturup yerleşecek habern var mı ben sıralamam tutuyo bende mi torpilin peşine düşeyim bu torpiller olmazsa ztn çoğumuz yerleşmiştik şimdi belediye alır giremeyiz bakanlık alır giremeyiz ha mülakatlı alımda yeni cemaatleri de unutma derim sana bana sıra gelmez yani benm sıralamm 20 lerde hatrlatym bugün feto yok amaa başka cemaatler var adını söylemeye gerek yok hepiniz üniv. mezunusnz cemaatlerin isimlerni çok iii bilirsinz böyle hesapla ve torpil yapamadan yerleşemeyeceğini unutma buna hak diyorsan Rabbim den duam ömür boyu bu tarz şeylerle karşılaş inş. ( eğer hak olan buysa diyosan)

comments user
emir

İnşallah yapmaz kardeş mülakatlı alım inşallahb yapmaz

comments user
emir

Kardeşim ben de mülakata karşıyım istemiyorum hak ne ise o olsun hiçbir zamanda savunmadım. bana memurun dediğini aktardım numarasını da verdim. İnşallah mülakat olmaz zaten benim sıralamam 40 a kadar düşüyor neden isteyeyim. yıllardır onların haksız yerleştiğini savundum adil olan ne ise o olsun diye.

comments user
SANATÇIII

mülakat yok en yetkili isimle konuştum teknik personel alımı olacak düz memur alımı değil ki mülakat olsun kaldıki bakanlık bu tarz alımlarda bugüne değin yapmadı mülakat yani neiyin kafasını yaşıyosunuz

comments user
SANATÇIII

Hakaret etmiyorum hakaret etmemiz için zorluyosunuz kardeşim ksra bakmayın

comments user
sanat tarihçi

Arkadaşlar aynı kişiler farklı isimlerle yorum yapıp mülakat diyorlar itibar etmeyin bunlara rahat olun

comments user
SANATÇIII

Hak olan bu mu yani öylemi 100 . sıradaki adam atanamazsa bunun çok adil bir alım olacağını mı düşünüyorsun hak olan adil olan mülakatsiz alımdır mülakatlı alımların nelere kapı açtığını bilmeyecek kadar cahil değilsiniz heralde tabi ben atanayım da herşey mübaf kafasını bırakın lütfen beraber yürümekten bahseder durursn menfatini herkes düşünür ama bu menfaat başkasının hakkını çalmakla oluyosa ksra bakma sennle aynı yolda yürünmez eğer mülakatlı alım adilse o zaman fetocuların aldığı her memur alımı helaldir haktır böyle mi düşünelim artık onu mu diyosun çıkarın uğruna

comments user
emir

zehra hocam siz en yetkili ile görüştüm deyince ister istemez biraz şüpheye düştük.

    comments user
    Amazona

    Hocam tek bir yorum yapip cikacagim. Face grubunun adminlerindenim. Dun “coo ust duzey” ile gorusulurken o cok ust duzey olanlar ayni saatlerde bizim bakanlikta cok ust duzeylerin yaninda oldugumuzu soylemisler mi? Her seyin hayirlisi bu hayatta bu alimlarda onemli olan bakanligin arkeolog, s.tarihciler kutuphanecilerin magduriyetini duymasiydi ve biz bunu basardik. Bundan sonraki mezunlar bu konuda cok sansli. Her sey gonlumuzce olsun. Tek istegim ergence muhabbetler yapmadan bilim insani oldugunuzu unutmadan tartisin. Kahvehane muhabbetinden farkiniz olsun.