×

1.Uluslararası Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi-25-27 Nisan 2014

Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Üniversitesi Bilgi Yönetimi Kulübü, Kültür Paylaşım Platformu’nun gerçekleştireceği 1. Uluslararası Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi  “Bilgi ve Belge Yönetiminde Vizyoner Devrim” ana teması ile 25-27 Nisan 2014 tarihleri arasında İstanbul’da  (Cemal Reşit Rey Kongre Salonu) yapılacaktır.

Kongre Web Sayfası ve Kayıt için tıklayınız

Kongre temel olarak; Türkiye’de ve yurtdışında Bilgi ve Belge Yönetimi alanında eğitim ve öğretim veren üniversitelerin; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini bir araya getirip, bilgi ve tecrübelerini paylaşacakları, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacakları ve geleceğin bilgi profesyonelleri olarak, alana katma değer yaratabilecekleri bir akademik düzeyde platform oluşturmayı hedeflemektedir.

Kongrenin en önemli misyonu; gerek Türkiye, gerekse yurt dışından pek çok üniversite öğrencisinin katılacağı ‘’Dünya  Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Buluşması’’ gibi çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak olmasıdır. “Uluslararası Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi” kapsamında; Üniversite öğrencilerinin gözüyle, mesleki eğitimde karşılaşılan sorunların ve değerlendirmelerin tüm boyutlarıyla ele alınması öngörülmektedir. Bu  bağlamda; üniversite öğrencilerinden gelen Bilgi ve Belge Yönetimi alanıyla ilgili bildiriler, poster sunumları, akademisyenlerden oluşan Bilim Komitesi tarafından yapılacak değerlendirme aşamasından sonra, kongre oturumlarında tartışmaya sunulacaktır. Ayrıca, alanla ilgili öğrencilerin katkıda bulunacağı fotoğraf, resim, el sanatları  atölyeleri ve koro çalışmaları kongre boyunca sergilenecektir. Bununla beraber kongrede sunulacak bildiriler,  hazırlanacak Kongre Bildiri Kitapçığında da yayımlanacaktır. Kongrenin heyecan verici aşamalarından birisi de; ilgili  alanda yılın projesi, kütüphanesi, kütüphanecisi, kullanıcısı ve yazarı gibi kategorilerde motivasyon sağlamak amacıyla,  ödüllerin verileceği bir ödül töreni gerçekleştirmektir.

Önemli Tarihler

3 Şubat 2014 Bildiri Gönderim Başlangıç
21 Mart 2014 Bildiri Gönderim Bitiş
7-12 Nisan 2014 Bildiri Kabul/Red Sonuçları
20 Nisan 2014 Kongre Programı İnternet üzerinden ilanı
25-26 Nisan 2014, Bildirilerin sunulması
25 Nisan 2014, Gala Yemeği
27 Nisan 2014, Boğaz Turu (Sosyal Etkinlik)

Düzenleyenler
Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Marmara Üniversitesi Bilgi Yönetimi Kulübü
Kültür Paylaşım Platformu

İletişim: bbykongre2014@marmara.edu.tr