×

“KAR Toplumsal Dönüşüm Derneği” kuruldu

Aralık 2010 tarihinden bugüne adım adım büyüyerek gelişen “Doğu’nun Kar Kütüphaneleri” projesinde tarihi bir süreci daha yaşıyor olmanın heyecanını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Birçok meslektaşımızın hem yayın bağışı hem de gönüllü çalışmalarıyla destek sağladığı “Doğu’nun Kar Kütüphaneleri”nin 16 Ocak 2013 tarihinde İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne yapmış olduğu başvuru kabul edilerek “KAR Toplumsal Dönüşüm Derneği” resmen kurulmuştur.

Kuruluş ilkemiz, “toplumların yaşadığı siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel değişim ve dönüşümlerin daima “bilgi”ye dayalı olarak gerçekleşmesi gerektiğine dair inancımız ve bu sürece dernek olarak çalışmalarımızla katkı sağlama isteğimizdir.” Doğrudan mesleki bir yapılanma olmamakla birlikte derneğin temel amacı, “toplumun her kesiminin erişim ve kullanımına açık olacak şekilde yaratıcı, çağdaş ve katılımcı eğitim ve bilgi ortamları tasarlamak ve oluşturmaktır.”

Kurucularının -ve Mayıs 2013 tarihinde düzenlenecek ilk genel kurula dek görevde olacak geçici yönetim kurulu üyelerinin- çoğunluğu aktif kütüphaneci olan dernek, birçok farklı meslek grubundan gönüllü ve profesyonelleri de bir araya getirmektedir.

Dernekle ilgili en geniş bilgilendirme ve duyuruları yakında yayında olacak web sitemiz ve sosyal medya kanallarımız üzerinden gerçekleştireceğiz.

KAR Toplumsal Dönüşüm Derneği’ni sizlere günümüzün yeni, yaratıcı ve dinamik bir sivil toplum kuruluşu olarak sunmaktan ülkemiz ve meslek tarihimiz adına onur duyarız.

KAR Toplumsal Dönüşüm Derneği adına
Geçici Yönetim Kurulu Başkanı
Serkan İPEKÇİ