×

Engelliler için kütüphane kuruluyor-Kırşehir

Engellilerin kitap okumasını sağlayarak, hem hayata bağlanmalarını hem sosyal yönlerini geliştirmeyi hedefleyen Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği, bu projeyi hayata geçirebilmek için halktan yardım istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de desteğiyle kütüphane kurma kararı aldıklarını söyledi. Avkapan, İnternet yaygınlaştıktan sonra kütüphanelere ve kitaplara ilginin azaldığını belirterek, “İnsanların roman, makale de okumaları gerektiğini düşünüyorum. Her şey internetle olmuyor. Kitap okuma alışkanlığımızı artırmamız lazım; engelli engelsiz fark etmez, yeter ki herkes okusun.” diye konuştu.

Görme engellilerin de okuyabileceği 5 bin kitabın, Kırşehir Lütfü İkiz İl Halk Kütüphanesi’ne kazandırıldığını belirten Avkapan, “Oluşturacağımız kütüphanede birbirinden güzel kitaplar yer alacak. Engelli üyelerim kitap sayesinde hayata tutunacak. Görme engellilerimiz için de alternatif kitaplar bulduk. Özellikle kabartma yazılı olacak bu kitaplar bol miktarda bulunacak. “ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: http://www.haber3.com/