×

‘Belki okunur’ diye kitapları ortada bırakıyorlar

Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlerin ve merkeze gelen diğer ziyaretçilerin okuma alışkanlıklarını artırmak için yaklaşık 2 yıldır yoğun mücadele verdiklerini ve bu kapsamda bir kütüphane oluşturduklarını söyledi.

Gösterdikleri çabaya karşılık göremediklerini ve istedikleri okuma sevgisini aşılayamadıklarını tespit etmeleri üzerine farklı bir uygulamaya geçerek, kitapları raflardan indirip, dikkat çekecek alanlara bıraktıklarını anlatan Aydın, şunları kaydetti:

”Arkadaşlarla, Halk Eğitim Merkezi’ne gelen kursiyerlerimizin,çocuklarınıbekleyen velilerimizin ve ziyaretçilerimizin, kitap okumasını nasıl sağlarız diye düşündük. Bu düşünceden hareketle koltukların, sehpaların, kaloriferin üstüne, ortak kullanım alanlarındaki her yere, kitap koyduk. En azından kitap sadece kitaplıkta değil, her yerde göze görünmeye başladı, dikkat çekmeye başladı. Eskiden raflarda, kütüphanede duran kitaplar şimdi ilgi çekmeye başladı.

Çocuğunu bekleyen anne sehpa üzerindeki kitabı görüp inceliyor, kaloriferin üzerindeki romanı gören ziyaretçi kitabı ilgiyle okuyor, oturacağı koltukta kitap bulan kursiyer, kitabı eline alıyor. Bizim istediğimizde buydu önce kitaba ilgiyi yakalamaktı bunu yavaş yavaş başarıyoruz. Bunun arkasından da okuma alışkanlığı artarak gelecektir.”

Ödünç verilen kitap geri gelmezse ne olur? ”Önemi yok yenisi alırız”

Halk Eğitim Müdürü Aydın, merkezdeki kitapları isteyenlerin evlerine götürüp okuyabilecekleri ”kitap ödünç verme sistemi” de kurduklarını bildirdi.

Kursiyerlerin merkezdeki kafetarya görevlisine ismini yazdırıp ödünç verme sistemden yararlanabildiğini ifade eden Aydın, ”Ödünç kitap almak isteyenler, sadece kafeteryadaki arkadaşımıza adını soyadını yazdırıyor o kadar. Kitabı alıyor, istediği zamanda geri getiriyor ya da burada okuyabiliyor. Bazı arkadaşlar (giden kitap geri gelmezse ne olacak) diye sordu. (Giden kitap olsun biz yenisini alırız) dedim. Yeter ki kursiyerlerimiz, buradaki arkadaşlarımız kitaba dokunsun, kitabı okusun, kitap okumaya çok ihtiyacımız var diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr