×

Deprem korkusu kütüphane boşalttırdı-Kayseri

75. Yıl İl Halk Kütüphanesi deprem korkusu nedeniyle boşaltıldı. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yaptığı ‘Depreme Dayanıklılık’ testinde çürük çıkan kütüphane binası, geçtiğimiz günlerde Erkilet mahallesindeki Hacı Mustafa Tarman Halk Kütüphanesi’ne taşındı. Seyit Gazi Mahallesi  Ahmet Yesevi Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi boşaltıldı.  İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yaptığı ‘Depreme Dayanıklılık’ testinde çürük çıkan kütüphane binası, geçtiğimiz günlerde Erkilet mahallesindeki Hacı Mustafa Tarman Halk Kütüphanesi’ne taşındı.

1996 yılında inşa edilen 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nin kapısına asılan not ile okurlar Serçeönü mahallesindeki Necmettin Feyzioğlu Halk Kütüphanesi, Ağırnas Mimar Sinan Halk Kütüphanesi,Hisarcık Halk Kütüphanesi ve Mimarsinan Selçuklu Halk Kütüphanesi gibi şubelere yönlendirildi.

Kayseri Yeni Haber Gazetesi’nin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nin, 23 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen depremin ardından kamu binalarında başlatılan dayanıklılık testlerinden geçemediğini belirtti. Açıklamasında çürük çıkan kütüphanenin güçlendirilmesi için harcanacak olan ödeneğin de geldiğini belirten Taymuş ” 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi için havalarında ısınmasıyla birlikte güçlendirme çalışmaları başlatılacak. Şubat ayında başlanacak olan güçlendirme çalışmalarının en kısa zamanda bitmesini ümit ediyoruz. Yapılan çalışmalar tamamlandığında bu kütüphane eskiden olduğu gibi aynı yerinde hizmet vermeye devam edecek.Bu inşaat süreci döneminde okurlarımız diğer şube kütüphanelerden  her türlü kitabı kolaylıkla bulup faydalanabilirler. Okuyucularımızdan kendi güvenlikleri için birazcık sabırlı olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.kayseriyenihaber.com.tr