×

İstanbul’a 10 milyon kitaplık kütüphane

“Kültür ve Turizm Bakanlığı aşağıda sözünu ettiği 2 büyük projeyi hayata geçirmeden önce Anadolu’daki her bir kütüphaneye en az bir kütüphaneci kadrosu açmak için çaba göstermelidir ve böylelikle de açılacak olan kütüphanelerin bir anlamı olsun. Kütüphaneler sürgün yeri değildir, ordan burdan sürgün edilen kişilerle kütüphane kadroları doldurulmakta ve kütüphanelerin can damarı olan “kütüphaneciler” ise hala kadro beklemektedir!!!@bbyhaber”

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 büyük projeyi hayata geçiriyor. Projeler hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, projelerden ilkinin Rami Kışlası’nın restore edilmesi olduğunu söyledi. Ünal, “Orayı Türkiye’nin en büyük kütüphanesi yapacağız. İstanbul’a 10 milyon kitaplık bir kütüphane kazandırıyoruz” dedi.

81 KENTE TİYATRO LAZIM

Ünal, projelerden ikincisi hakkında ise, “Konya’ya Şeb-i Arus törenleri ruhaniyetine, maneviyatına uygun büyük bir Mevlevihane yapacağız. Şeb-i Arus törenlerini bu Mevlevihane’de gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı. Ünal, şunları söyledi: “Şehirlerimizin yeniden kültür-sanat üretilen merkezlere dönüşmesi gerekiyor. Tiyatronun 81 ilde olması lazım. Bütün illerde kültür sanat etkinliklerini hareketlendirmemiz gerekiyor. Gençlerin bütün kültür-sanat etkinliklerini doğrudan teşvik edeceğiz. Eylem planı hazırladık. Bakanlar Kurulu’na sunulacak.”

Sanatçı devlet memuru olmaz

Ünal, “Sanatçının devlet memuru olmasına karşıyım. Bu durum sanatçının performans değerlemesini yapmanızı engeller. Zira sanatçı performansı ile vardır. Eğer siz sanatçıyı alır devlet memuru yaparsanız ve onun da kendi performansını herhangi bir şekilde değerlendirmezseniz orada bir sanat ya da sanat etkinliği olmaz” dedi.

Teşkilat kanunu için çalışma

“Kültür paketinin birinci önceliği, iyi bir kültür-sanat yönetimi. Kültür-sanat yönetimiyle neyi hedefliyoruz? Sanatı ve sanatçıyı nasıl destekleyeceğiz. Teşkilat Kanunu çalışması yapıyoruz ama, kültür-sanatın bir takım siyasi gerilim hatlarına takılsın istemiyoruz. Birilerinin AKM, TÜSAK, tiyatrolar, opera üzerinden bir siyasi gerilim oluşturmasını istemiyoruz.”

Kaynak: http://www.memurlar.net/