×

Kültür ve Turizm Bakanlığı 465 Sözleşmeli Kütüphaneci Alım İlanı | Son Başvuru: 11 Nisan 2022

Kültür ve Turizm Bakanlığından:

465 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Bakanlığımız taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere bölümü, puan türü, yeri ve adedi belirtilen münhal Kütüphaneci pozisyonuna sözlü sınav ile toplam 465 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Başvuru Yapılabilecek İller ve Kontenjanlar için tıklayınız

1- GENEL ŞARTLAR

Başvuracak adaylarda aranılan nitelikler ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlar ve ilan edilen münhal pozisyon için belirtilen özel şartlar aranır:

  1. Türk Vatandaşı olmak

  2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak

  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak

  4. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

  5. Askerlik durumu itibariyle;

a) Askerlikle ilgisi bulunmamak

b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak

c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

  1. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

2- ÖZEL ŞARTLAR

  1. Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.

  2. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

  3. Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, ilanda belirtilen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekmektedir.

a) Başvuru Yapılabilecek İller ve Kontenjanlar:

İlKontenjan
Adana 5
Adıyaman 4
Afyonkarahisar 6
Ağrı 5
Aksaray 2
Amasya 2
Ankara 23
Antalya 3
Ardahan 2
Artvin 3
Aydın6
Balıkesir 6
Bartın 2
Batman 3
Bayburt 1
Bilecik 4
Bingöl 4
Bitlis 2
Bolu 2
Burdur 5
Bursa 5
Çanakkale 3
Çankırı 8
Çorum 6
Denizli 8
Diyarbakır 8
Düzce4
Edirne 5
Elazığ 5
Erzincan 5
Erzurum9
Eskişehir 5
Gaziantep 3
Giresun 7
Gümüşhane 3
Hakkari 1
Hatay 6
Iğdır 1
Isparta 6
İstanbul 76
İzmir 7
Kahramanmaraş 5
Karabük 3
Karaman 2
Kars 3
Kastamonu 9
Kayseri 8
Kırıkkale5
Kırklareli 3
Kırşehir2
Kilis 1
Kocaeli 4
Konya 10
Kütahya 8
Malatya 8
Manisa 7
Mardin 3
Mersin 3
Muğla 4
Muş 3
Nevşehir 4
Niğde 3
Ordu 9
Osmaniye 2
Rize 6
Sakarya 6
Samsun 6
Siirt 4
Sinop 3
Sivas 10
Şanlıurfa 5
Şırnak 3
Tekirdağ 4
Tokat 5
Trabzon 10
Tunceli 2
Uşak 2
Van 8
Yalova 1
Yozgat 8
Zonguldak 2

3- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

  1. Başvurular elektronik ortamda 28/03/2022-11/04/2022 tarihleri arasında alınacaktır.

  2. Başvurmak isteyen adaylar, Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir.

  3. Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

  4. Adaylar sadece bir il için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için yapılacak sıralamaya katılacağından, birden fazla il için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

  5. Adaylar alıma ilişkin bilgileri Bakanlığımız internet sitesi ve Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

4- SÖZLÜ SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRMESİ:

Sözlü olarak yapılacak olan sınava girmeye hak kazanan adaylar;

a) Pozisyon unvanına ilişkin mesleki bilgi düzeyi, (50 puan)

b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği, (10 puan)

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10 puan)

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)

d) Genel yetenek ve genel kültürü, (10 puan)

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan)

Konularında; Adaylar, sınav komisyonu tarafından (a) bendi için elli puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirileceklerdir. Adayların sözlü sınavda aldıkları puanı giriş sınavı başarı notunu teşkil edecektir.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekir.

Sözlü sınavı başarı notu eşit olan adaylardan pozisyon unvanı itibariyle belirlenen KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Sözlü sınavında yetmiş ve üzeri puan almış olmak, asil ve yedek sıralamasına giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

5- DİĞER HUSUSLAR

  1. Atanmaya hak kazanan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3’üncü maddesi uyarınca arşiv araştırması yapılacaktır. (Söz konusu arşiv araştırmasının olumlu gelmesi halinde ilgililerin atamaları yapılacaktır.)

  2. Başvuru ve atama işlemleri sırasında gerçeğe aykırı belge veren, beyanda bulunan veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilen adaylar tüm haklarını kaybederler, yerleştirmeye hak kazanmaları halinde atamaları yapılmaz. Bu durumun atamadan sonra ortaya çıkması halinde ise atama işlemleri iptal edilir ve ilgililer hakkında yasal işlem yapılır. İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilir, sözleşme yapılmış olsa dâhi sözleşmeleri feshedilir.

  3. Kamu görevinden herhangi bir nedenden dolayı ihraç edilenlerden başvuru alınmayacaklardır.

  4. Atamaya hak kazanan adayların atamaları il ve/veya ilçelere yapılacaktır.

 

6- SÖZLÜ SINAV YERİ VE TARİHİ:

Sözlü sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra www.ktb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

 

7- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARIN İLAN EDİLMESİ

  1. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, ilanın başvuru süresinin bitiminden itibaren 15 gün içinde Bakanlığımızın www.ktb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

  2. Alınacak sözleşmeli personel pozisyon unvanı sayısının tercih edilen illere göre ayrı ayrı yarısını geçmemek kaydıyla başarılı adaylar arasından başarı puanı sırasına göre yedek liste belirlenecektir.

  3. Yapılan sözlü sınav sonucunda atama hakkı kazanan asil adayların ilan edilecek süreler içerisinde başvuru yapmadığı veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek kazananlardan sırasıyla yerleştirme yapılacaktır.

  4. Başvuruda istenilen bilgileri eksik ve süresi içinde teslim etmeyen ile nitelikleri uygun olmayan adayların başvuruları hakkında işlem yapılmayacaktır.

3301/1-1

Kaynak: Resmi Gazete

1 yorum

comments user
Şahin

Şimdi bu ile göre sıralama nasıl olacak, çoğunluk yanlış bi mantıkla fazla kontenjan olan illere yüklenecek muhtemelen, kimsenin tercih etmediği iller olacak. Bu durumda bu kontenjanlar boş mu kalacak? Geçen seferki sistem daha iyiydi sanki, bu durumda çoğu il boş kalacak görünüyor