×

Girişimci Kütüphaneciler: Bir fikrin mi var? LIBRARYFest

ÜNAK ve TKD  mesleki konularda yeni ürün ve hizmet üreten meslektaşlarımızın yaptıkları çalışmaları kamuoyuna daha iyi anlatabilmeleri için “Girişimci Kütüphaneciler: Bir fikrin mi var?” teması ile LIBRARYFest adı altında bir etkinlik düzenleyecek. TKD Genel Başkanı Ali Fuat Kartal ile ÜNAK Başkanı Fatih Kumsel ortak bir açıklamada bulundular. Açıklamaları aşağıdaki gibidir:

Bildiğiniz gibi teknolojik gelişimler mesleğimizle ilgili hizmet ve uygulamalarda büyük değişimlere yol açmaktadır. Bu değişimi çalıştıkları kurumlarında uygulamaya çalışan meslektaşlarımız, ayrıca kendi çabalarıyla bir takım yeni ürün ve hizmetler üretmektedirler. Meslektaşlarımız her ne kadar çalışmalarını sosyal medya aracılığıyla mesleki kamuoyuna duyurmaya çalışsalar da yeterince görünürlük sağlayamamaktadırlar.

Bu tür yenilikçi çalışmaların mesleğimize yapacağı katkıları değerli kılmak adına ÜNAK ve TKD olarak mesleki konularda yeni ürün ve hizmet üreten meslektaşlarımızın yaptıkları çalışmaları kamuoyuna daha iyi anlatabilmeleri için “Girişimci Kütüphaneciler: Bir fikrin mi var?” teması ile LIBRARYFest adı altında bir etkinlik düzenlemeye karar verdik.

Etkinliğimiz de Bilgi ve Belge Yönetimi alanında çalışan meslektaşlarımızın çalışma alanları ile ilgili olarak geliştirdiği yeni ürün ve hizmetlerin sektör firmalarının da ilgisini çekeceğini düşündüğümüz için onlarında katılımlarının sağlanacağı bir ortamda tanıtılması ve daha geniş kitlelere duyurulması amaçlanmıştır.

Bu etkinliğimizin organizasyonunu yapabilmek için etkinliğe katılmak isteyen meslektaşlarımızın https://forms.gle/cMiuoCnuZLju1w3v8 adresindeki Ön başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Etkinlik organizasyonu gelen taleplere göre şekillendirilerek yapılacaktır.

Etkinliğin yapılması düşünülen tarih EKİM 2020 dir.
Etkinlik için son başvuru tarihi 01 Eylül 2020 dir.

Konuyla ilgili meslektaşımız Müslüm Yurtseven’in 14 Ekim 2019 tarihinde şurada yayınlanan yazısını okuyabilirsiniz.

1 yorum

comments user
Merve Nur Arslan

İzleyici olarak katılamamak kötü. Bence izleyici olarak da katılabilmek gerekiyor