×

Halk Kütüphaneleri 08.30 ile 22.00 saatleri arasında açık olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “İnsanlar gündüzleri çalışırlar, akşamları da kütüphanelere gitmek isteyebilirler. Biz de bunu ülkemizde başlatmak istiyoruz. İlk pilot uygulamamızı İstanbul’da planladık. Sabah saat 08.30 akşam saat 22.00 arasında kütüphanelerimizi açık tutmak için düzenlemelerimizi yapıyoruz.” dedi.

Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütüphane Haftası’nın hayırlı olmasını diledi. Kitapseverler ve kütüphaneciler için çok güzel çalışmalarının olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

“Türkiye’de kitap okuru ve kütüphanelere devam eden okur sayısı hızla artıyor. Yayın sektörü hızla gelişiyor. Türkiye, geçen yıl itibarıyla yayıncılık sektöründe dünyada 11. sırada. İnşallah bu sene ilk 10’a gireceğiz. Bütün diğer alanlarda olduğu gibi ilk 10’a girme hedefine de ilk tutturan sektörlerden biri de inşallah kitapçılık, yayıncılık sektörü olacak. Eskişehir’deki kütüphanemizin yapımı devam ediyor. Daha butik semt kütüphaneleri kurmayı da planlıyoruz. Birçok kentte bunu gerçekleştirmeye başladık. Kütüphanecilik alanında Türkiye, 2023 hedeflerine birçok sektörden daha önce oluşacak.”

“PİLOT UYGULAMAMIZI İSTANBUL’DA PLANLADIK”

Avcı, Avrupa, ABD gibi birçok ülkede kütüphanelerin 8 saat usulüyle çalışmadığını bildirdi. Kütüphanelerin birçok ülkede gece geç saatlere kadar açık olduğunu anlatan Avcı, şunları söyledi:

“İnsanlar gündüzleri çalışırlar, akşamları da kütüphanelere gitmek isteyebilirler. Onlara da bu imkanı vermek için kütüphanelerin mesai saatleri biraz daha uzundur. Biz de bunu ülkemizde başlatmak istiyoruz. İlk pilot uygulamamızı İstanbul’da planladık. Sabah saat 08.30 akşam saat 22.00 arasında kütüphanelerimizi açık tutmak için düzenlemelerimizi yapıyoruz. Tabi çalışanların memnuniyeti ve motivasyonu da önemli, kütüphanecilerimiz bu konuda sıcak bakıyor. Pilot uygulamadan alacağımız sonuçlarına bakarak diğer illerimizde de mevsim şartlarını da göz önüne alarak mesai saatlerimizi kütüphanelerimiz hatta müzelerimiz için inşallah ayarlayacağız. Böylece vatandaşlarımız kütüphanelerden, inşallah ileride müzelerden de daha uzun zamanlar istifade etme fırsatı bulacaklar.”

Deniz Açık

Kaynak

4 yorum

comments user
anlamsız

bide yarısı emekli olur diyosunuz. emekliliğiniz geldiyse emekli olun. ayıptır. yazıktır. hakkımıza girmeyin. adamın gözünü para bürümüş. yazıklar olsun. bizde bekleyelim atanıcaz diye. ayıp yaaaaaa. insan yazmaya utanır. emekliliğiniz geldimi gelmedimi bilmiyorum ama. böyle birşey yapıyorsanız hakkım haram olsun. bizde hükümeti kötülüyoruz. adamlar sülük gibi. emekliliği gelmiş hala bekliyo:( senden bu saatten sonra ne olurki. mesai ücreti olmazsa performans düşermiş. emekliliğin gelmesinin sebebi sen daha bi işe yaramıyon demektir. bunu kafanıza sokun:(

comments user
anlamsız

bu kadar olumsuz olma. o kadar mağdur ediceklerini sanmam. hem her gün açmaları saçma olur. haftanın belirli günleri açarlarsa daha mantıklı olur. yani talebe göre. bu durumuda göz önünde bulundursunlar bence. muhtemelen iki vardiya yaparlar. yada ertesi gün işe gitmezsin. bu işler böyle yürür. devlet mesai ücreti ödeyeceğine yeni birisini alsa daha iyi olur. hem bir kişi daha istihdam edilmiş olur. öğretmenlikte dönen mesai ücretleride ortada. sırf para almak için yapanlar var. burdada çok fazla farklı olacağını sanmıyom. hem mesai ücretleri ödeniyor diye biliyorum. neyse. daha fazla kurcalamayalım. oydukça oyası geliyor insanın:)

comments user
Hidayet Hazar

Hangi personelle yapılacak bu? Sanki her taraf yetişmiş personel dolu. Kaloriferi bile kendimiz yakıyoruz. Mesai ücreti verilsin . Kimse gece yarılarına kadar angarya ya mahkum edilmemeli

comments user
Ayşen Varlık

Mesai ücreti odeyin diğer kurumlara yapıldığı gibi. Her çalışan gönüllü olur. Yoksa bu kadar personelle eziyet olur. Eldeki personelin yarısı emekli olur gibi zorlama olursa. O zamanda gündüz bile kütüphaneyi açacak personel bulunamaz.