×

Tapu arşiv memuru alacak mı?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından e-sicil uygulaması ile ilgili bir haber yayınlandı, içeriği aşağıdadır. Haber içeriği incelendiğinde bu uygulamalara emek verecek, hayata geçirecek olanlar Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü (BBY)’nden mezun olan meslektaşlarımızdır; çünkü milyonlarca tapu verilerini sınıflandırıp, düzenleyip bu verileri doğru bir şekilde elektronik ortama aktaracak nitelikli personele fazlasıyla ihtiyaç vardır ve bu işi yapabilecek, bu bilgi birikimine sahip kişilerde bizleriz.

Umarız 2015-1 KPSS yerleştirmesinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü BBY mezunlarına fazlasıyla kadro açar!!! Ve umarız bu kurumların bu işleri yapacak olan bizlerden farkında olması için ilgili meslek örgütlerimiz çalışmalar yapıyorlardır!!!

İLGİLİ MESLEK ÖRGÜTLERİMİZİN DİKKATİNE

DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme taleplerinin (kadroların) toplanacağı son gün olan 20 Mart 2015‘e kadar bir şeylerin yapılması gerektiği, en son atamada hiçbir kadro açmayan Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kurumlara baskı yapılmasını, çoğu Halk Kütüphanelerinin kütüphaneci yokluğu çektiği günümüzde hakkımız olan Kütüphaneci kadrolarının açılması gerektiğini, ilgili meslek örgütümüzün yardımıyla bu taleplerin ilgili kurumlara iletilmesi önem arzetmektedir

e-sicil uygulaması ile ilgili haber detayı:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde “e-sicil” uygulamasına geçilmesinin, vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağını, tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişileceğini, işlemlerin daha kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün temel hedefinin “e-sicil”e geçmek olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda tüm tapu işlemlerinin elektronik ortamda yapılması amacıyla Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi’nin başlatıldığına işaret eden Güllüce, e-sicil ile vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacağını kaydetti.

Uygulamayla, tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişileceğini, işlemlerin daha kısa sürede tamamlanacağını ve vatandaşların tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabileceğini vurgulayan Güllüce, uygulama hayata geçtiğinde, haciz, onama ipotekleri, ipotek terkinleri, kamulaştırma gibi işlemlerin elektronik ortamda yapılarak, bürokrasinin en aza indirileceğini belirtti.

Bakan Güllüce, ayrıca işlem güvenirliğinin en üst düzeye çıkarılacağına ve personelin iş yükünün azalacağına dikkati çekti.

Elektronik arşiv çalışmaları hakkında da bilgi veren Güllüce, “Tapu müdürlüklerimizde yapılan işlemler, günlük olarak elektronik ortama aktarılıyor. Ayrıca önceden yapılan işlemlerin elektronik ortama aktarılması için pilot uygulama çalışmaları sürdürülüyor” ifadelerini kullandı. (memurlar.net/)

15 yorum

comments user
DTCF’den Tüsak Konusunda

DTCF’den Tüsak Konusunda demişki 14 Kasım 14 16:19

Bugün 13-14 Eylül DTCF B.B.Y.’nin kuruluş yıldönümüydü.(60.) Bu sempozyumda Türkiyede aktif olarak eğitim veren 9 bölümün Bölüm Başkanları, Türk Küt.Derneği Ankara ve İstanbuldan başkanlar, Tuncer Acar vardı.

Bir konuşmacı abimiz, Tüsak konusunu aynen şöyle sordu. Diyaloğu aynen veriyorum.
“Sevgili Hocalarım ve arkadaşlar, DTCF B.B.Y.’nin kuruluşunu kutlarım. Kutup-l ve diğer platformlarda Akademik Zam ve Ögeder aracılığıyla Uzman Kadrolarınında zam alması konusunda yardım gördük. Selim Bey (Ankara Üniv. Uzman Kütüphaneci) de bu durumu özetledi. Teknik kadro almamızda Ali Fuat Bey ve Hocalarımız çok uğraştlılar. Ama Tüsak konusunda AliFuat başta olmak üzere bazı kütüphanecilerin karşı olduğunu duyduk.Bu haberlerin asparagas olduğunu tahmin ediyorum. Sizden destek istiyoruz bu konuda.”

Ali Fuat Bey “arkadaşa cevap vermek isterim. Özlük haklarınız konusunda çok duyarlısınız. Ama başka konularda aynısı yok. Tüsak sanatın ölmesi demektir, bu yasaya şahsen karşıyım. Ama mesleğimiz açısından o tasarıdan bizi çıkarın da diyecek değiliz, 200 tl zam için bu kadar baskı yapmanız haksız, başkalarının hakkına giremeyiz.”

Salonda alkışlandı. Bazı meslektaşlarımız dünyadan habersiz yalakaca alkış tuttular. Çünkü tkd ve bazı hocaların arasında neler neler döndüğünü iyi biliyoruz.

Şunu görün artık, bu meslekte dinazorlarda yalakalarıda artık gram umrumda değil. Sizi satıyorlar, kendi meslektaşlarınız hemde. İşin iç yüzünü araştırın, milli kütüphane, dernek, üniversiteler içinde nasıl işler döndüğünü görünüz. Yeni mezunlara Allah kolaylık versin. DİPLOMA= 9 KADRO.

3 Ay önce demiştim. Daha yeni anladınız ama olsun yinede geç değil.

comments user
metehan

bunlar politize olmuş o yüzden hiçbir işe yaramazlar tuzları kuru tabi.

comments user
Bu tkd ile zor

@RFID
ben de aradim yonetime iletecegiz demislerdi. Gundeme almamalarinin nedeni neymis?

comments user
RFID

bby haberin aracılık yapmasına gerek yok metehan tkd nin telefonu belli ara alifuat beyi iste telefona sor kendisine bize destekolmakiçin bişey yapacaklarmı ben sordum gündemlerinde böyle bir plan yok…ama aramanda fayda var

comments user
metehan

bbyhaber bu meslek örgütleri ne yapmaktadır tkd ne yapmaktadır kadro mücadelemize hiç mi destek olmayacaklar nisanda ne kadar kütüphaneci alınacak bir bilgi var mı ? Sesimizi duyurursanz sevinirim.

comments user
nüans

arkadaşlar iş ilanı linki daha önce verildi mi bilmiyorum.Paylama gereği hissettim.

http://www.bik.gov.tr/basin-ilan-kurumuna-sinavla-eleman-alinacaktir-haberi-57094

    comments user
    BBY Haber

    @nüans,

    Bu ilan eski bir ilandır (haberin yayınlandığı tarih 24 Aralık 2013 Salı, 09:01’dür) ve şartları da incelerseniz 2012 KPSS denildiğini göreceksinizdir, bilginize:
    “2012 veya 2013 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’ndan; Muhasebe Memuru adaylar için
    “KPSSP26” puan türünden 70 ve üzeri; İlan Memuru adayları için “KPSSP03” puan türünden 70 ve üzeri; Doküman İşleri Memuru adayları için “KPSSP03” puan türünden 70 ve üzeri; Yazı İşlem Memuru adayları için “KPSS/ÖNLİSANSP93” puan türünden 70 ve üzeri; puan almış olmak,”

comments user
Arda

http://memurunyeri.com/memur/sendika/9119-koncuk-memurlarimizin-olayin-ciddiyetinin-farkinda-oldugunu-sanmiyorum.html

657 yasası değiştirilip işçiyle aynı statüde olacağız. Bir seçim kaldı sadece, o da zaten kazanılacağından gelecek seneye burada memur ataması tartışılmayacak. Bu foruma da çok gerek kalacağını sanmıyorum. Allah 2015 den sonra mezun olacaklara gerçekten kolaylık versin. Biz kütüphaneci olduk, ama yeni mezunların durumu ne olur kestirebilmek güç. Ama bize de Allah kolaylık versin. Emekliliği görebilmemiz çok zor.

Biraz çalışan, mezuniyetinin üzerine bir tuğla koyanlar bir yerlere geldiler veya gelmekteler veya inşallah benim gibi gelecekler. Ama 2015 den sonra yeni anayasa ile memur-işçi ayrımı bitecektir. Kit, 657 kurumları, özel teşebbüslü kurumlar(botaş, tai v.b.) v.s. arasında fark kalmayacak. Hemde bu durumu ballandırarak millete anlatacaklar. Yandaş gazete başlıklarını söylüyorum: “İşçi gibi memurda 13. maaş alacak.” “Kamu Personeline İkramiye Müjdesi” “Memurda 9000 bin iş günü ile emekli olacak” v.s.

Ama sorun şurada 18 yaşında BBY bölümüne giren bir genç 22 yaşında mezun olur. 1 sene askerlik deseniz, 1-2 sene iş arasa. 25 yaşında sigortası başlasa, 9000 gün için 25 sene aralıksız çalışması gerekir. 50 yaşında emeklilik hakkını alabilir.

Ama emekli maaşı alma yaşı 60’a çıktı. Bu kalan 10 senede 50 yaşında bir adamı hangi iş yeri çalıştırır ki? Ben iş veren olsam objektif olayım, ben çalıştıramam. Performansı bellidir o kişinin o yaşta. Zaten 25 senede bıkmıştır. Emekliliğini görebilecek bir Kütüphaneci olacağını pek sanmıyorum ben.

comments user
firestrak

@metehan Arşivler arşivci almayacaksa neden bölümlerimizde arşiv ve belge yönetimi gibi dersler veriliyor? Hakkımız olan kadrolar için çabalamak yerine kadro açılmasın demenizi şahsen sizden beklemezdim. Arşivde çalışan arkadaşlarımdan sadece bir ikisi şikayetçi.

comments user
Sena

Malesf arşivler de arşivci dışında herkesi çalıştırıyorlar… Birinin bu duruma dur demesi gerekiyor ama malesef bizim meslek örgütleri sağolsunlar çok çaba harcıyorlar bu konuda ve çok duyarlılar(!). Kendi meslektaşlarına sırtını dönen tek bölüm bizim ki kimse kusura bakmasın, bu yıl “Kütüphaneler Haftası”nda düzenlenecek hiç bir etkinliğe katılmayacağım taki bu bölüm için birşeyler yapılana kadar!

comments user
RFID

şuanda özelbir şirket 200 kişiyle dışişleri nin arşivini düzenliyor birtanesi bile arşivci değil neden meslektaşlarımızı çalıştırmıyosunuz diye sordum valla özel şirket biz bilmeyiz dediler…baş vurmak isteyen olursa dışişlerini arayıp yada şahsen çiğdem mah.deki dışişleri arşiv dairesine gidip şirketin adını öğrenebilir

comments user
metehan

bunlar alım yapmazlar bence de yapmasınlar da zaten hademe muamelesi çekiyorlar lisans mezunu adama.

comments user
arsivci

Arkadaslar tum bu uygulamalari bir sirketle anlasip oyle yapicaklar. Buyuk hir sirket varmis tuzla pilot bolge orda baslancak gelismeler guzel olursa tum mudurl6klere baslancak ama bizler yapmaycaz ozel sirket ve elemanlari tirlarla gelip tarayip gidecekelr hatta arsivmemurlarini bile bolgelere c ekebilirlermis yani alim yapmaycaklar ama diretelim yine

comments user
Bu tkd ile zor

Bu meslek orgutuyle zor bu isler. TKD sadece yonetim kurulu toplantilari yapsin, cok iyiler bu konuda.

comments user
funda

inşallah alır arşivler memur..