×

Askıda Kitap Projesi, “Al Götür, Oku Getir”-Kilis

3 lise ve 2 ortaokulumuzda pilot olarak uygulamaya başlayan “Askıda Kitap Projesiyle” kitap okuma daha keyifli bir hal alıyor. Artık öğrencilerimiz hiçbir resmi işlem yapmadan kitaplara her yerde ulaşabilecek. Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü Sayın Hasan ASLAN proje hakkında yaptığı açıklamada; Bu proje: “Öğrencilere açık mekânlarda da kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.

Kitap okuma konusunda farkındalık oluşturarak, en azından orta düzeyde (ayda bir kitap) okuma alışkanlığı kazandırma, Kitap bağışını teşvik etme, Paylaşma ve ortak kullanma kültürünü geliştirme, Emanet ve sorumluluk bilinci oluşturma, Atıl durumdaki kitapları kullanıma çıkarmak amacıyla yapılan bir çalışmadır. Ülkemizdeki kitap okuma ve kişi başına düşen kitap oranlarını düşündüğümüzde kitaplarla ve kitap okumayla ilgili yapılacak daha çok şeyin olduğunu hepimiz fark edeceğiz. Bu düşüncelerle kitap okumada öncülük etmek ve örnek oluşturmak için il merkezindeki Mehmet Zelzele Fen Lisesi, Şehit Hasan Özüberk Anadolu Lisesi, Hacı Mehmet Koçarslan Anadolu Lisesi, TOKİ Ortaokulu ve R. Halit Kertmen Ortaokulunda bu projemizin uygulamasını başlattık.

Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü / Strateji Geliştirme Bölümü /  AR-GE Biriminin yürüttüğü bu projeyle; Projeye özgü yaptırılan kitaplıklar, okullarda belirlenen mekânlara konuldu daha sonra kitaplıklara ve projenin uygulandığı okullara projeyi tanıtan logolar asıldı, projeyle ilgili kaşeler yapıldı daha sonra da bu kitaplıklara gerek bağış yoluyla gerekse satın alınarak temin edilen kitaplar yerleştirildi.

Askıda Kitap Projesiyle; kitaplıklara alınan ve ya bağışlanan kitaplar, kitaplığın bulunduğu yerlerde okunabileceği gibi isteyenler kitabı alıp istedikleri sürede okuyarak tekrar “Askıda Kitap” noktasına bırakabilecektir. Yani öğrenci kitaba ulaşmak için hiçbir prosedüre gerek kalmadan ve istediği zaman alıp istediği zaman da okuyup geri yerine bırakabilecektir. Tamamen güven esaslı bir projedir.

Projenin daha sağlıklı yürümesi için de AR-GE birimimiz tarafından bir “Uygulama Yönergesi” hazırlandı ve bunu okullarımızla paylaştık. Eğer okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu projeye gereği gibi sahip çıkarlarsa okullarımız birer okuma yuvasına dönüşecektir.

Askıda Kitap Noktalarımıza kitap bağışı yapmak isteyenler, kitaplarını önce okul kabul komisyonlarına bırakacaklardır.

Bu proje gönüllülük ve güven esasına dayandığı için yapılacak tüm kitap bağışlarına açığız. Kitap bağışı için Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Strateji geliştirme Bölümüne veya AR-GE birimimizle irtibata geçebilirsiniz.

Bu projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen başta Strateji Geliştirme Bölümü şube müdürüm ve çalışanları ile AR-GE Birimi ekibimizden proje koordinatörü İsmail YENER hocamızı ve tüm AR-GE Birimi çalışanlarımızı yürekten tebrik ediyor ve kutluyorum.” dedi.

Kaynak:http://www.ajanskamu.com