×

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Veri Tabanı Sitesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkemizin doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmayı, korumayı, geliştirmeyi, gelecek nesillere aktarmayı, toplumsal bilincin oluşmasında bilgiye erişimi kolaylaştırmayı ve Türk kültürünü dünyaya tanıtmayı kendine misyon olarak benimsemiştir. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurumsal Portalında; 81 ilden toplanan veriler ve Kültür veri tabanı verileri, düzenli, güncel, güvenli ve biribirini besleyecek nitelikte yer almaktadır. Portal oluşturulurken, ülkemizin tarihi ve kültürel alanda zengin birikiminin kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve sade bir tasarımla vatandaşlara aktarılması planlanmıştır.

Kurumsal Portalda; verilerin, portalın güncel ve ilişkisel altyapısında düzenlenerek, kullanıcılara gerek toplu gerek ayrıntılı gerekse istatistiki olarak sunulması hedeflenmiştir. 5 farklı dilde hazırlanan portal ülkemizin sadece yurt içinde değil yurt dışında da tanıtımının yapılmasını üstlenmiştir.

E-ticaret modülü sayesinde kullanıcılar Türkiye’nin tamamında üretilen ürün ve değerli el-sanatlarına ulaşabilir ve satın alabilir. Portal, Bakanlığımız tarafından kullanılan yazılımları modüler olarak altında barındırarak, yazılımların ortak veri tabanını kullanmasını, birbirleriyle konuşmasını, kaynakların paylaşılmasını, iş ve işlemlerin hızlanmasını sağlar.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurumsal Portalı için tıklayınız