×

Vergi Dairesi Personelinden Köylere Kütüphane Kurma Kampanyası

Siirt Defterdarlık Vergi Dairesi Müdürlüğü personeli örnek bir davranış sergileyerek köylere kütüphane kurma kampanyası başlattı.”Siirt Defterdarlığı Her Köye Bir Kütüphane” adı altında başlatılan kampanyanın 2 ay süreceği belirtildi. Vergi Dairesi Müdürü Bekir Yiğit, göreve yeni başlayan genç personellerinin önerisi olan kampanya sayesinde çok sayıda köye birer kütüphane kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Herkesin sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini belirten Yiğit, kendilerinin de bu kütüphaneler sayesinde kırsal kesimde yaşayan vatandaşların kitaba kolayca erişimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

İki müdür yardımcısı ve göreve yeni başlayan üç personelle birlikte bu kampanyayı başlattıklarını belirten Yiğit “Kampanya diğer personelimiz tarafından da ilgi gördü. Başta sivil toplum kuruluşları, yayınevleri ve hayırsever vatandaşlarımıza ulaşarak kampanyayı anlatıyoruz. Amacımız her birinde en az bin kitap bulunan köy kütüphaneleri kurmak. Belirli bir sayı belirlemedik. Amacımız daha çok köyde kütüphane kurmaktır. Kütüphaneleri köy okullarındaki öğretmenlere teslim ederek daha iyi korunmasını, hem de köylü vatandaşlarımız kadar öğrencilerimizin de yararlanmalarını sağlamayı planlıyoruz. Toplum olarak en büyük eksiğimiz olan okumayı teşvik edecek bu kampanyaya bütün hayırsever kişi ve kuruluşların desteğini bekliyoruz” dedi.

Yiğit, kampanyaya destek vermek veya ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin siirtdefterdarlığı@gov.tr adresine başvurabileceklerini, kampanyada müdür yardımcıları Ümit Kökdemir ve Duran Dirican ile personeller Ayşe Sazal, Günay Altunbaş ve Ali Savaş Altuncu’nun görev aldığını belirtti

Kaynak : http://www.haber3.com/