×

Kütüphane üye sayısında büyük artış-Isparta

İlgili Makale: Yalvaç’lı Hacı Ali Rıza Efendi Hayatı, Kütüphanesi, Eserleri

Yalvaç H.Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan yeni üyelik ve kitap okuma kampanyasının hedefine ulaşarak üye sayısında büyük artışa ulaşıldığı bildirildi. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Yalvaç H.Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalvaç Kaymakamlığı işbirliği ile ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Kütüphane üyesi olma ve kitap okuma kampanyası” sonucunda son yılların en fazla üye sayısına ve okuyucu sayısına ulaşıldığı açıklandı.
 
Konu ile ilgili olarak ÖZYALVAÇ’a bilgi veren Kütüphane Müdürü Fatma Nevruz Erol “Kütüphaneye üyeliğin teşvik edilmesi, kitap sevgisi ve okuma alışkanlığının kazandırılması amacı ile Yalvaç Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kütüphanemiz işbirliği ile yürütülen kampanya süresince her ay bir ilköğretim okulumuzun öğrencileri kütüphanemizi ziyaret etti. Öğretim yılı sonuna kadar devam eden çalışmalarımız sonucunda bölgemizde önemli bir yere sahip olan Kütüphanemiz üye sayısında ve okuyucu sayısında büyük artış sağladık” dedi.
  
Müdür Erol, geçtiğimiz yıl ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen Kütüphane üyesi olma ve kitap okuma kampanyasının bu yıl lise öğren cilerine yönelik olarak yürütüleceğini bildirdi. Erol, “Geçtiğimiz yıl başarıya ulaşan Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim ve Kütüphane Müdürlüğü işbirliği ile ger çekleştirdiğimiz kampanyamızı bu yıl lise öğrencilerine yönelik olarak sürdüreceğiz. Öğretim yılı sonuna kadar devam edecek kampanyamız süresince kütüphane üyesi olup en az bir kitap okuyan öğrenciler arasında yapılacak çekilişle çeşitli hediyeler verilecektir. Başta tüm öğrencilerimizi ve halkımızı kitap okumaya ve kütüphanemiz üyesi olmaya çağırıyoruz” dedi. Toplam 45724 kitap bulunan kütüphanede 57 süreli yayın okuyucuların istifadesine sunuluyor.
 
İşte kampanya öncesi ve kampanya sonrası Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi’nin üye ve okuyucu sayıları: 
  
2010 Yılı Üye ve Ödünç Kitap Alan Sayısı:
Üye Sayısı:  Ödünç Kitap Alan Sayısı:
Çocuk: 571 Çocuk: 5011
Yetişkin: 722 Yetişkin: 3522
Toplam: 1293 Toplam: 8533
 
2011 Yılı Üye ve Ödünç Kitap Alan Sayısı:
Üye Sayısı:  Ödünç Kitap Alan Sayısı:
Çocuk: 535 Çocuk: 3839
Yetişkin: 670 Yetişkin: 2412
Toplam: 1205 Toplam: 6251
 
 2012 Yılı(9 Aylık) Üye ve Ödünç Kitap Alan Sayısı:
Üye Sayısı:  Ödünç Kitap Alan Sayısı:
Çocuk: 1155 Çocuk: 9512
Yetişkin: 988 Yetişkin: 3556
Toplam: 2143 Toplam: 13268.

Kaynak: http://www.ozyalvac.com