×

Türk Telekom’un telefon kütüphanesi 8 ayda 200 bin kez ziyaret edildi

Türk Telekom’un ”Türkiye’ye Değer” sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği ”Telefon Kütüphanesi” görme engellilere ulaşmaya devam ediyor.  Yapılan açıklamada, Telefon Kütüphanesi’nde haziran ve temmuz aylarında en çok kitap dinleyen şehrin Erzurum olduğu bildirildi. Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engellilerin bilgiye daha kolay erişimi için geliştirilen ”Telefon Kütüphanesi” hayata geçtiği günden bu yana 8 aylık sürede 198 bin 530 kez arandı.
Bu sürede 1,5 milyon dakikadan fazla sesli kitap hizmeti veren Telefon Kütüphanesi’nin arandığı iller sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Bursa ilk 5’te yer aldı. Görme engellilerin, Türkiye’nin her yerinden ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak ulaşabildiği Telefon Kütüphanesi’nde en çok dinlenen eser ise sekiz yüzyıl öncesinden günümüze seslenmeyi sürdüren ”Mesnevi’den Seçmeler” oldu.

-Temmuz ayında en çok Erzurum’dan arama yapıldı-
Telefon Kütüphanesi, temmuz ayı içerisinde 10 bin 823 kez arandı. 3 bin 721 arama ile Erzurum en çok kitap dinleyen şehir oldu. Erzurum, haziran ayında da en çok arama yapan il olmuştu. Anadolu illerinde erişim oranını sürekli yükselten Türk Telekom, projenin ana hedefi olan bilgiye erişimde bölgesel ve ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırmaya destek vermek için Telefon Kütüphanesi’ni büyütmeye devam ediyor. Telefon Kütüphanesi uygulaması, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak şifre alabiliyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonu üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nde kullanıcılar, dilediği kitabı seçme, kitap içinde ileri geri gidebilme gibi özelliklerden de yararlanabiliyor.

Kaynak: http://www.aa.com.tr