×

Dünyanın En Büyük Açık Hava Kütüphanesi Berlin’de

Berlin’de faaliyet gösteren Neukölln Aufbruch (Neukölln Hareketi) isimli dernek tarafından ağaçlara 10 bin kitap asıldı. Beş bin tanesi dün asılan kitaplardan kalan beş bin tanesi de bugün Tierpark ve Humbolthein parklarında ücretsiz olarak okuyucusunu bekleyecek. Kampanya’yı organize eden dernek Başkanı Kazım Erdoğan “Dünyadaki sorunların yüzde sekseni iletişimsizlik ve bilgisizlikten kaynaklanıyor biz buna karşı bir adım atalım dedik” şeklinde konuştu.

Neukölln’de yaptığı sosyal çalışmalar ve projelerle birçok ülkede örnek gösterilen psikolog ve ünlü “Babalar Grubu”  girşimcisi Kazım Erdoğan dün sabah Neukölln ilçesinden toplam üç okuldan yüz elli okul öğrencisi ve çok sayıda vatandaş eşliğinde kütüphane, yayınevi, kitabevi ve bizzat öğrencilerin katkıları ile bir araya getirilen on bin kitabı parklara dağıtmaya başladı. Berlin’de dört parkta dağıtılan kitaplar ücretsiz. Kitapların amacı elden ele okunarak çok daha fazla insana ulaşmak. Okuyan herkes kitabı bir diğer kişiye hediye edecek.

Berlin Hasenheide Halk Parkı’nda etkinlikle ilgili olarak basın karşısına çıkan Kazım Erdoğan, Aufbruch Neukölln derneği üyeleri ve öğrenciler dünyada ilk kez bu çapta bir açık hava kütüphanesi kurmuş oldu. Etkinlikle ilgili bir açklama yapan kazım Eropğan “Biz her yıl Berlin’de onbinlerin katıldığı Dilller ve Okuma Haftası düzenliyporuz. Geçen yıl Berlin’de on bin kitap dağıtma sözü vermiştik. Şimdi bu sözümüzü tuttuk” dedi. Erdoğan 1 ve 9 Eylül tarihleri arasında başlayacak olan ve bine yakın etkinliği içinde barındıran Diller ve Okuma Haftası öncesinde kitap kampnayası ile tüm insnaları okuma ve okuyarak iletişim kurmaya davet ettiklerini söyledi. Erdoğan Okuma ve Diller haftası etkinlikleri ve diğer büyük kampanyalarını http://www.sprachwoche-berlin.de adresinden devamlı takip edilebileceğini söyledi. Erdoğan ve Aufbruch Neukölln Derneği aktivistleri Hasenheide Parkı’nı kitaplarla donattılar. Ücretsiz olan kitapları gün boyu herkes alıp okuma imkanı buldu. Berlin Hasenheide Halk Parkı’nda etkinlikle ilgili olarak basın karşısına çıkan Kazım Erdoğan, Aufbruch Neukölln derneği üyeleri ve öğrenciler dünyada ilk kez bu çapta bir açık hava kütüphanesi kurmuş oldu.

Kaynak: http://news-eu.com/