×

‘Telefon Kütüphanesi’ projesi ile görme engelliler 662 bin dakika roman dinledi

Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk telefon kütüphanesi projesi ile görme engelliler 662 bin dakika roman dinledi. Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, Telefon Kütüphanesi projesi, faaliyete geçtiği günden bu yana yaklaşık 30 bin kez ziyaret edildi. Projeyle yüzlerce sesli kitabın görme engellilerle buluşmaya başlamasıyla GETEM’in üye sayısı yüzde 30 arttı. 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden ücretsiz hizmet veren Telefon Kütüphanesi’nden faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak aldıkları şifrelerle seçtikleri kitapları 662 bin dakika dinleme olanağına kavuştu.

Sadece ev telefonları üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nin kullanıcıları, dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme ya da bölümler arasında ileri-geri gidebilme gibi gelişmiş özelliklerden de yararlanabiliyor. Hizmetten en yoğun olarak 18.00-00.00 saatleri arasında faydalanan kullanıcılar seçtikleri kitapları bir aramada ortalama 24 dakika dinliyor. Telefon Kütüphanesi’nden en çok faydalanan iller İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Mersin, Antalya ve Trabzon oldu.

Telefon Kütüphanesi’nde ücretsiz olarak sunulan sesli kitapların listesine ”turkiyeyedeger.com.tr” ve ”getem.boun.edu.tr” adreslerinden ulaşılabiliyor.Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Bozkurt, Kütüphane Haftası kapsamında projeyi değerlendirerek, iyi bir kurumsal vatandaş olma bilinciyle yüz binlerce yurttaşın hayatına dokunan sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiklerini belirtti.

”Türkiye’ye Değer” çatısı altında yürüttükleri bu projelerin en yenisi olan Telefon Kütüphanesi projesinin, gördüğü büyük ilgi ve aldığı övgüler ile bu alanda ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterdiğini ifade eden Bozkurt, açıklamada, ”Sahip olduğumuz teknolojiyle görme engelli müşterilerimizin hayatında bir fark yaratmak ve onları bambaşka dünyalara taşıyacak öyküleri ulaştırmada aracı olmak, Türk Telekom ailesi olarak bizleri çok mutlu ediyor” görüşüne yer verdi.

Kaynak: http://zaman.com.tr/