×

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi 7/24 Açık

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) gece saat 24.00’e kadar hizmet veren kütüphanesi, haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 225 bin basılı, 85 bin de e-kitap bulunan kütüphaneden isteyen herkesin kesintisiz yararlanabileceğini, gece kütüphanede kalanlar için ise servis hizmeti verileceğini söyledi.

Daha önce gece 24.00’e kadar hizmet veren ÇOMÜ Kütüphanesi, haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladı. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, üniversitelerin görevinin yeni bilgiyi ortaya çıkarmak olduğunu, bunun için de eski bilgiden haberdar olmak gerektiğini vurguladı. Bunun çok da kolay olmadığını belirten Rektör Laçiner, Uykusuz geceler, laboratuvar çalışmaları ve okumak, kütüphanelerde sabahlamak gerektiriyor. Fikrin ne zaman aklınıza geleceği belli değil. Gecenin yarısı da gelebilir, öğleyin yemeğin ortasında da gelebilir. Hemen bilgisayara ulaşmak ve not almak lazım. Aradığınız kitabı en kısa zamanda bulmanız lazım. Bu bağlamda yeni bir hizmete daha başladık. Daha önce saat 24.00’e kadar açık olan kütüphanemiz bundan böyle hiç kapanmayacak. Haftanın 7 günü, 24 saat hizmet verecek. Öğrencilerimiz sabaha kadar bu kütüphanemizde çalışabilecek. İsteyen uyuyabilir, isteyen kitap okuyabilir, isteyen kitap yazabilir dedi.

Gece servisi

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, sabaha kadar açık olacak kütüphanede çalışacak öğrenciler için servis hizmeti de verileceğini söyledi. Rektör Laçiner, Gecenin bir yarısında evine gitmek isteyen öğrenciler ve kütüphaneyi kullanan kişiler için 00.30’da, 03.00 ve 05.30’da olmak üzere üç servis hizmet verecek ve şehir merkezindeki Anafartalar Kampüsü önüne kadar götürecek. Eğer gece bir hocamız kütüphanede kaldıysa bu servisimiz onu evine kadar bırakacak. İş ki gece de kütüphane kullanılmış olsun. Bildiğim kadarıyla gece servisi Türkiye üniversitelerinde bir ilk olacak. ‘Yeter ki kitap okuyun eve de biz bırakalım’ diye özetlenebilecek bir hizmet bu. Talep fazla olursa servis sayısı da artabilir diye konuştu.

225 bin kitap

Normalde iyi bir üniversitenin kütüphanesinde olması gereken kitap sayısının milyonlarla ölçüldüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Geçen yıl görevi devraldığımızda kütüphanede 88 bin kitap vardı. Kitap sayısını 110 bin olarak hedefledik. Şu an 225 bin basılı kitaba ve 84 bin 300 e-kitaba ve 17 bin 300 e-dergiye ve 58 veri tabanına ulaştık. Kütüphanemiz İstanbul dışında Marmara Bölgesi’ndeki en büyük kütüphane konumunda. Türkiye’nin en iyi kütüphanelerinden birini burada inşa ediyoruz. Bizim gönlümüzden geçen minimum 1 milyon kitap ve elektronik kaynaklarda da hiçbir sorun yaşamayan bir kütüphane dedi.

Kaynak: http://www.haberler.com