×

Gaziantep’e dev kütüphane

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisini Gaziantep’e yapmak için düğmeye bastı. Belediye arsayı verecek, bakanlık kütüphaneyi yapacak. Gaziantep, 5 bin metre kare kapalı alanı olan dev bir kütüphaneye kavuşacak.

5 BİN METRE KARE KAPALI ALANI OLACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık Ayı Dönem Toplantısı’nda kent için çok önemli bir proje gündeme alındı. Meclis üyeleri oy birliği ile Gaziantep’e 5 bin metre kare kapalı alanı olan dev kütüphanenin yapılması için gereken adımı attı. Büyükşehir Belediyesi dev kütüphane için arsayı bağışlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise kütüphaneyi kente kazandıracak. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak, Gaziantep’i ziyaret eden Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Büyükşehir Belediyesi’nin kitap kafe ve kitap okuma noktalarına hayran kaldığını söyledi. Yaptıkları görüşmede Turşucu’nun kente birisi büyük olmak üzere 3 kütüphane yapma sözü verdiğini belirten Toprak, “Belediye olarak biz de arsayı bağışlayacağız” diye konuştu.

ÖRNEK OLACAK

Büyükşehir Belediyesi olarak kitap kafe başta olmak üzere kurdukları kitap okuma noktalarının büyük ilgi gördüğünü, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu’nun da takdirini kazandığını belirten Toprak, “Biz belediye olarak vatandaşlarımızın kitap okumaları için projeler üretiyoruz. İnanılmaz bir ilgi var. Her geçen gün artan ilgi bizi de şaşırtıyor. Gaziantep’e yaptığımız bu önemli projelerin Türkiye genelinde de örnek teşkil etmesini umuyoruz. Sayın Turşucu da bizin projelerimizin ülke geneline yayılması gerektiğini ve gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Kütüphaneyi de yaptığımız projeler nedeniyle yapma sözü verdi. Önümüzdeki günlerde protokolünü imzalayacağız” şeklinde konuştu.

Osman Toprak başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündemde yer alan diğer 45 maddeyi de görüşerek oylamaya sunarak karara bağladı. Belediye meclisi ayrıca Burç Ormanları giriş çıkış kapıları ile Hayvanat Bahçesi içi iki adet sosyal tesisin tahsis sürelerinin sona ereceği için yeniden Gazibel’e verilmesi hususunda gündem maddesini de kabul etti.

Kaynak