×

İTÜ öğrencilerinin kütüphane mücadelesi sürüyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu yerleşkesi öğrencileri, kütüphanenin kapanış süresini uzatmak için topladıkları imzaları dekanlığa iletti. İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu yerleşkesi öğrencileri, ders saatleri süresince açık olan kütüphaneden faydalanamadıkları için Gümüşsuyu Kolektif’in başlattığı imza kampanyasıyla 500’ü aşkın imza topladı. Kütüphanenin kapanış saati olan 17.00’den 22.00’ye alınması için Gümüşsuyu Kolektif tarafından başlatılan imza kampanyasına üniversitelilerin katılımı yoğun oldu.

Üniversiteliler bir hafta süren kampanya sonucunda toplanan imzaları fakülte dekanına götürdü. Özel güvenlik birimlerinin ‘eşliğinde’ imzalarını Gümüşsuyu Fakültesi Sekreteri Gülnar Türkhan’e ileten üniversiteliler, taleplerinin en geç 2 hafta içerisinde gerçekleştirileceği ve ayrıca pazar günleri de kütüphanenin açılması sözünü aldıktan sonra verilen sözlerin takipçisi olacaklarını belirterek dekanlıktan ayrıldı.

Kaynak:http://www.kolektifler.net/

2 yorum

comments user
Ali

7-24 kütüphane yaptık demekle olmuyor, ankara üniversitesi yaptıda ne oldu. Biz personeli düşünen yok. Eğer servis, yemek ve ek ücret vermiyorlarsa bizim gibi, sizde kendi önleminizi alın. Saat 5 de gelip,saat onda çıkın. Kendinize ikinci bir iş bulun gündüzleri ve çalışın. Ne öğrencilere, nede yöneticilere iyi olamazsınız. Kitap kataloglama ve kütüphane bekçiliği ile mesleksel tatmin alamazsınız.

comments user
t36

Biz kütüphanecilere de yıllardır söz veriliyor ama tutulmuyor. 4 seneyi aşan bir süre içerisinde İTÜ’de GİH kadro da çalışıyoruz. Ne bir kpss ile ”kütüphaneci” alımı oldu ne de bir ünvan değişikliği sınavı açıldı. Hatta ve hatta taşeron bby mezunu çalışmaktadır.
***
öğrenciler elbette haklıdır. Yalnız gece personeline yemek + servis + ek ücret gibi haklar tanınmalıdır.
***
7/24 açık kütühpane 1 milyon kitap sizi iyi kütüphane yapmaz.