×

İl Halk Kütüphanesi’nin müdürü neden görevden alındı?-Aydın

Aydın İl Halk Kütüphanesi‘nin başarılı müdürü Ahmet Kaya, 7 Nisan 2014 tarihinde görevden alınarak, İl Kültür Müdürlüğü’ne çekilmiş. Bu beklenmedik görevden alma sonucunda yüzlerce kütüphane müdavimi, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’a müdürün kütüphanedeki görevine iade edilmesini isteyen imzalı dilekçe vermişler. Restorasyon sonucunda son derece çağdaş bir şekilde yeniden hizmet vermeye başlayan Aydın İl Halk Kütüphanesi’nin modernleşmesinde büyük emeği bulunan Ahmet Kaya, aynı zamanda dünyaca ünlü Bill Gates Vakfı’nın milyarlarca Dolar destek sağladığı ve evinde bilgisayarı-interneti olmayan herkesin bilgiye ulaşmasını amaçlayan “Kütüphan-e Türkiye Projesi”ne de emek vermişti.

Ahmet Kaya, Aydın İl Halk Kütüphanesi’nin projeye dahil edilen 26 pilot il ve 78 pilot kütüphane arasında yer almasına da katkıda bulunmuş, ayrıca kütüphane arşivlerindeki tarihi değeri olan yayınların bilgisayar ortamına aktarılarak dijitalleştirilmesi için de büyük çaba harcamıştı.

Tarihi binası restore edildikten sonra yeniden hizmete açılan Aydın İl Halk Kütüphanesi, artık eskisinden çok daha modern hizmetlerle dikkat çekiyor. Yalnızca kitap değil, günlük gazeteler, popüler dergiler, ücretsiz bilgisayar ve internet erişimi gibi görsel ve teknolojik bilgi araçlarıyla da donatılan kütüphane, bu sayede evlerindeki imkanları kısıtlı olan çocuk, genç, yaşlı pek çok Aydınlının bilgiye ve kültüre ulaştığı bir uğrak yeri haline dönüşmüş durumda.

Kütüphane, bu haliyle özellikle gençleri kahve köşelerinden kurtaran güzel ve sakin bir kültür mekanı haline gelmiş.

Ayrıca kütüphanede zaman zaman yazarlar ve kültür insanlarının katıldığı söyleşiler ve imza günleri düzenleniyor.

Aydın İl Halk Kütüphanesi’nin çehresini değiştiren bu olumlu gelişmelere rağmen, Müdür Ahmet Kaya’nın görevden alınması, dileriz ki “Türkiye’de hiçbir başarı cezasız kalmaz” sözünü haklı çıkaran bir karar olmaz.

Kaynak: http://www.mucadele.com.tr/