×

Tarihi Kütüphane için 5 Dakikalık Kitap Okuma Eylemi

Çankırı’da tarihi Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi olarak kullanılan binanın restore edilerek tekrar kullanıma açılması için kitap okuma eylemi yapıldı. Çankırı Şairler ve Yazarlar Derneği (ÇAYASAD) üyeleri, bir dönem Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi olarak hizmet veren ancak günümüzde harabe durumda olan binanın önünde oturarak kitap okuma eylemi gerçekleştirdi.

Kitap okuma eylemine Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kitap okuma eylemi öncesinde Rektör Savaş, tarihe sahip çıkılmadığı zaman tarihle övünmenin bir anlamı olmadığını belirterek, “O zaman talihsiz millet olursunuz zaten. Tarihi dokuları korumalıyız. Çankırı’nın tarihi kimliğine layık olan ne varsa her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

ÇAYASAD Başkanı Yıldırım ise, Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesinin manevi havası, tarihi dokusu ve kültür alanındaki rolüyle sahip çıkılması gereken bir yer olduğunu kaydederek, “Böyle bir değeri hep birlikte, el ele vererek canlandırırsak, daha anlamlı ve daha kolay olacağına inanıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından okunan şiirlerden sonra 5 dakikalık kitap okuma eylemi gerçekleştirildi. 

Kaynak: http://www.sondakika.com/