×

Atık Kâğıt Toplayıp, Okula Kütüphane Kazandırdılar

Ankara’da Elmadağ İlçesi’nde Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencileri, ‘Haydi Elmadağ, ağaçları kurtarmak bizim elimizde’ sloganı ile 2 yılda 32 ton atık kâğıt toplayıp, okullarına modern bir kütüphane kazandırırken, 50 yaşına gelmiş 480 çam ağacını kesilmekten kurtardı. İlçede yaklaşık 2 yıl sürede 32 ton atık kâğıt toplayan Kurtuluş İlköğretim Okulu öğencilerinin dönüşüm projesine veliler, kamu kurum ve kuruluşları ile çevreye duyarlı kişiler destek verdi.

İlköğretim öğrencileri, 2 yıl süren çalışma sonucu kütüphanesi olmayan okullarına modern bir kütüphane kazandırdı. Okul Müdürü Bülent Kalaycıoğlu, okulda bir atık kağıt kutu ile başlatılan projenin, kısa sürede duyurulması ile çok geniş çevreden destek aldığını belirtirken, şunları söyledi:

“Başta öğrenci ve velilerinin verdiği ‘Hayi Elmadağ, ağaçları kurtarmak elinizde’ projemiz sonucunda 2 yıl gibi sürede 32 ton atık kâğıt topllayıp, elde ettiğimiz gelirle okulumuza bilişim destekli modern bir kütüphane kazandırdık. Baharın gelmesi ile fidan dikiminin başladığı şu günlerde, doğada 50 yaşına gelmiş 480 çam ağacını kesilmekten kurtardık. Böylece öğrencilerimiz temiz ve sağlıklı bir çevrenin oluşmasına, doğanın korunmasına katkı sağlayıp, geri dönüşümle elde edilen kütüphanenin kazandırdı.”

Kalaycıoğlu, “Bu proje sonrasında kütüphanesine kavuşan öğrencilerimiz, şimdi de rafları boş duran kütüphanemize eğitici kitaplara ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Kültür ve eğitime önem veren duyarlı insanlarımızın ilgilerini bekliyor” dedi.

Web Sayfası: Ankara Elmadağ İlçesi Kurtuluş İlköğretim Okulu

Kaynak: http://www.haberler.com/