×

İbradı’da Etkinlikleriyle Hızına Yetişilemeyen Kütüphaneci İş Başında

  İbradı İlçe Halk Kütüphanesi’nde çalışan Oğuz Kuru göreve başladığı tarihten itibaren İbradı’da daha önce aktif olmayan İbradı İlçe Halk Kütüphanesi’nde büyük bir farkındalık göstermekte olduğu herkesçe bilinmektedir. Kendi imkanlarıyla gerçekleştirip, köylere kütüphane hizmeti sunma başarısı gösterdiği “Kainatın Başkenti İbradı Okuyor Projesi” ile Ormana, Başlar ve Ürünlü mahallelerine gezici kütüphane hizmeti sunmuştu. Çalışkan kütüphaneci daha sonra İbradı Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği 1. İbradı Çocuk Oyunları Şenliği ile 146 çocuğu kütüphanede toplamayı başardı.

 En son 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında sırasıyla 12 Temmuz Pazartesi günü fotoğraf sergisi ,13 Temmuz Salı İbradı Gitar Topluluğu konseri, 14 Temmuz Çarşamba Açık Hava Film Gösterimi etkinliği ile bu hafta 168 kişinin kütüphaneye gelmesini sağladı.

        Artık etkinlikleri ile kendine yetişilemeyen kütüphaneci unvanını alan Oğuz Kuru, 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında da İbradı Cumhuriyet Meydanı’nda  fotoğraf sergisi açtı. İbradı Kaymakamı Sn. Mehmet Gündoğdu, İbradı Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Çavuşoğlu, İbradı Ak Parti İlçe Başkanı Hatice Sekmen ve İbradı halkının gezdiği sergi vatandaşlardan büyük bir takdir topladı. 15 Temmuz etkinlikleri  boyunca İbradı’da ilk defa bir fotoğraf sergisi kurulduğunu söyleyen vatandaşlar kütüphaneci Oğuz Kuru’ya çok teşekkür etti. 1 Temmuz – 15 Temmuz 2021 tarihleri arasında İbradı’da tam bir kültür şöleni oluşturan Oğuz Kuru’nun çalışmalarının artarak devam etmesi bekleniyor.

Kaynak

5 yorum

comments user
AYŞE YILMAZ

Kimin tanıdığı acaba? Bütün arkadaşlarımız çok güzel işler yapıyor sadece bir kişinin gündeme taşınması ne kadar doğru?
Eğer bu kadar kütüphaneci arkadaşlarımızın neler yaptığını takip ediyorsanız ve taraf değilseniz sırayla herkesi paylaşıp birlik olmayı sağlayacaksınız. Sizlerin sevmediklerine ayrı Sevdiklerine ayrı olan davranış tutumlarınız yüzünden başarılı olan ya da çalışan diğer kütüphaneci arkadaşlarımızı bu meslekten soğutmaya hakkınız yok.

    comments user
    BBY Haber

    Merhaba Ayşe Hanım,

    Geri bildiriminiz için teşekkürler. İlgili içerik farklı bir kaynaktan alınarak burada yayınlanmıştır; tüm meslektaşlarımız bizim için değerlidir, ayrımcılık kesinlikle söz konusu değildir, olamaz da. Meslektaşlarımız ile ilgili haber yapılmasını istediğiniz herhangi bir içerik bilgisi varsa memnuniyetle yayınlarız.

    comments user
    Ayşe YILMAZ

    Merhaba,öncelikle dönüş sağladığınız ve mesajımı silmediğiniz için teşekkür ederim.
    Benim bu yazıyı yazmaktaki amacım mesleğimizde gözle görülür şekildeki kutuplaşmanın önüne geçmeye çalışmak.
    Evet bir önerim var. Artık sosyal medya üzerinden aktif olan kurumsal hesaplardan da çok rahatlıkla yapılan etkinliklere ulaşabiliyoruz. Küçük bir araştırma bunun için yeterli.
    Bu tarz güzel çalışma yapan tüm arkadaşlarımızın sırayla sayfalarınızda herkes tarafından gözükmesini arzu ediyorum.
    Yaptığınız bu destek diğer arkadaşlarımız ve kütüphanelerimiz için de bir rutine bağlanabilir.
    Böylelikle daha fazla birlik, yardımlaşma ve bilgi elde edilebilir.
    Meleğimize yeni başlayan ya da başlamak isteyen insanlara örnekler artarsa onlara da bilgi verilmiş olunur.
    Kolaylıklar dilerim, iyi çalışmalar…

    comments user
    BBY Haber

    Ayşe Hanım,

    Öneriniz için teşekkürler; bbyhaber iki kişi tarafından yönetilen bir site ve bu dediğinizi yapacak vaktimiz olamayabilir, ama notlarımıza alıyorum.

    Eğer siz ilgili içerikleri hazırlayıp iletebilirseniz de gereğini yapar, yayınlarız.

    İyi akşamlar,

    comments user
    İsmail Karaca

    Merhaba Ayşe Hanım. Söz konusu haber tarafımıza Haber Öner! bölümünden gönderilmiş ve paylaşılmıştır. Sizler de yayınlanmasını istediğiniz haberleri ilgili içeriği oluşturarak tarafımıza aşağıdaki bağlantıdan gönderebilirsiniz.

    https://www.bbyhaber.com/bby/haber-oner

    Saygılarımızla.