×

Okul kütüphanelerinde gerçek devrim için…@erolxyilmaz

Değerli Hocamız Doç.Dr. Erol YILMAZ’ın “Okul kütüphanelerinde gerçek devrim için…” başlığı ile kaleme aldığı köşe yazısının tamamını aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz. Mesleğimizin okul kütüphanelerindeki en önemli eksikliği olan kütüphaneci kadrosu açılmama meselesini enine boyuna anlatan güzel bir yazı.

……….

“Okul kütüphaneleri devrimi”nin hayata geçirilebilmesinin temel şartı, çeşitli ölçütler bazında önde olan okullardan başlayarak kütüphanelerde uzman kütüphanecilerin görevlendirilmesidir. Yapılan yatırımların “nitelikli eğitim-öğretim” gibi, yakın ve uzak planda etkisini açıkça gösterecek bir çıktıya dönüşmesinde bu durum önemli oranda rol oynayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan “2023 Vizyon Belgesi” kapsamında okul kütüphanesinin -eğitimdeki önemini işaretlemek bir yana- kavram olarak dahi yer almaması, devlet aklının konuya bakışını resmetmesi bağlamında fazlasıyla umut kırıcıdır. Öte yandan, iyi niyetli ve olumlu bir bakış açısıyla söylenecek olursa, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde bir şaheser olarak Millet Kütüphanesi’ni inşa ettiren güçlü iradenin okul kütüphaneleri konusunda da ileri adımlar atabileceği ihtimal dâhilindedir. Siyaset kurumu içerisindeki bütün aktörlerin bu konuda mutabık kalarak verecekleri güçlü destek, yönetim erkini elinde bulunduranların olumlu karar almasında motive edici bir unsur olacaktır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ