×

Okursak Dünya Güzelleşir #okursakdünyagüzelleşir

Ülkemizde okuma kültürü açısından uzun süreli geleneksel etkinliklerimizden birisi olan, tüm ülke genelinde aynı günde, aynı saatte Türkiye’nin meydanlarında, parklarda, kütüphanelerde, okul bahçelerinde gerçekleştirdiğimiz kitap okuma etkinliğimiz 10 yaşında.

Kitap okuyoruz geride bıraktığımız 9 yılda kütüphane haftalarına renk katan, ses getiren, hep birlikte okuma farkındalığı yarattığımız bir etkinlik oldu. 57. Kütüphane Haftası 29 Mart 2021 – 4 Nisan 2021 tarihleri arasında tüm Türkiye’de kutlanacak. Ülke genelindeki kutlama programları dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi koşullarına uygun olarak bir çok etkinlik online gerçekleşecek.

Bu yıl 10.’su gerçekleşecek olan geleneksel “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğini “Okursak Dünya Güzelleşir” teması ile gerçekleştireceğiz.

Okuma etkinliğimizin 10. yılında özel bir kutlama yapacağız. Pandemi koşullarını da gözeterek 10. yıla özel olarak okuma etkinliğimizi 57. Kütüphane Haftası süresince sosyal medya üzerinden şenlik havasında gerçekleştireceğiz.

Kütüphane haftası süresince sosyal medya hesaplarımızdan kendimizin, arkadaşlarımızın, ailemizin kitap okuma fotoğraf ve kısa videolarını, kütüphanelerimizin fotoğraf ve kısa videolarını paylaşacağız. Dilediğiniz kadar paylaşım yapabilirsiniz.

Etkinliğimiz tüm kütüphanelerin, okulların, yayınevlerinin, kitabevlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve tüm yurttaşlarımızın katılımına açıktır.

Etkinliğin koordinasyonu Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri tarafından yapılacaktır. Soru, öneri ve görüşleriniz için kitapokuyoruz@yandex.com adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

#okursakdünyagüzelleşir
#81idekitapokuyoruz
#kitapokuyoruz10yaşında
#KitapOkuyoruz2021