×

Iğdır Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Semt Kütüphanesi Projesi Tamamlandı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Semt Kütüphaneleri desteği ile gerçekleşen “Iğdır Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Semt Kütüphanesi Projesi” tamamlanarak hizmete açıldı.

“Iğdır Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Semt Kütüphanesi Projesi”, DAP’ın “bölge halkının yaşam kalitesinin yükseltilmesi, diğer bölgelerle arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması ve okuma kültürünün artırılması” amacıyla nitelikli semt kütüphaneleri kurulmasına yönelik proje desteğiyle tamamlandı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın teşvik ve girişimiyle, Iğdır Üniversitesi Öğr. Gör. Mustafa Cesur yürütücülüğünde tamamlanan projeyle ilgili Rektör Alma, “Iğdır Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Semt Kütüphanesi Projesi’ adı altında yapmış olduğumuz kütüphanemizin amacı, DAP’ın konseptine uygun olarak başta üniversitemizde okuyan gençler ve üniversite lojmanlarında kalan ailelerin çocukları olmak üzere bölge halkını 21. Yüz yılda becerileri arasında yer alan hayat boyu öğrenme, bilgi okuryazarlığı ve dijital okuryazarlık becerileri ile donatarak topluma katılımlarını ve sosyal hayatta etkin bir rol almalarını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

“Haftanın 7 günü açık olacak”
Haftanın 7 günü açık olacak olan kütüphanede Çocuk Kütüphanesi (Masal Atölyesi, Mini Amfi Tiyatro), Gençlik Kütüphanesi, Maker Tasarım Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi bölümleri bulunmakta olup; kütüphane 50 bin kitap kapasitesi, 250 kişilik oturma kapasitesi, 22 bin kitaplık Dijital Kütüphane, Sesli Kütüphane (görme engelliler için) bölümleri ile hizmet verecek.

1 yorum

comments user
Bohem Hayat

Kimler istihdam edilecek bu kütüphanede? Yeni kütüphaneler açılıyor ama halen 5-6 kadro ile atamalar geçiyor. Umarım merkezi atama ile atanacak bölüm mezunları tarafından hizmet verilir. Hergün yeni bir kütüphane açıldığını duyuyoruz, bu çok sevindirici, mesleğini yapmak isteyen kütüphaneci adayları bu kurumlara atanmayı beklemekte. Dernekler de bu konuyu sürekli dile getirmeli ve yetkililer ile görüşmeli.
KÜTÜPHANECININ GÖREVİ olarak aşagıda belirtilen özellikler ders olarak 4 yıl boyunca eğitimini aldığımız konuları oluşturuyor.
” 21. Yüz yılda becerileri arasında yer alan hayat boyu öğrenme, bilgi okuryazarlığı ve dijital okuryazarlık becerileri ile donatarak topluma katılımlarını ve sosyal hayatta etkin bir rol almalarını sağlamak”

Atanmayi ve görevimizi yapmayı bekliyoruz
#bbykadroistiyor