×

Kütüphaneci Kadrosu Teknik Hizmetler (TH) Sınıfından Genel İdare Hizmetleri (GİH) Sınıfına Mı Alınıyor?

Memurlar.net sitesinde yer alan bir habere göre, kamu kurumlarında görev yapan memurların unvan ve yaptıkları işlerle ilgili görev tanımları belirleniyor. Bu konudaki çalışmayla ilgili taslak metin de hazırlandı. Sadece Sabah Memurlar’ın ulaştığı bu taslak çalışmada memurların görev tanımları ve sorumlulukları bilgileri de yer alıyor.

Sabah Gazetesinin yayınladığı taslak metinde, unvanı belirtilen görevin tanımı yapıldıktan sonra personelin o görevdeki yetki ve sorumlulukları sıralanıyor. Ayrıca çalışma şartları, işin riskiyle ilgili bilgiler, ayrıca görevin nasıl yapıldığı bedenen ya da zihinsel gibi belirleniyor. Bunun dışında o göreve atanacaklarda aranan eğitim düzeyi, mesleki eğitim ve sertifikalar, yabancı dil bilgisi ve hizmet yılı gibi bilgilerde metinde yer alıyor. Henüz taslak olan çalışma netleşince kamuoyu ile paylaşılacak.

Ancak metinde 294. sayfada aşağıdaki şekilde yer alan Kütüphaneci kadrosunun (GİH) sınıfına dâhil edildiği görülmektedir. Öğrenim düzeyi de “Kütüphanecilik Bölümü” olduğundan eski bir taslak olduğunu düşündüren çalışmanın kaynağı belli olmadığından doğrulanamamaktadır. Meslek örgütlerimizi konuyla ilgili açıklama yapmaya bekliyoruz.

Haber kaynağı için tıklayınız.

1 yorum

comments user
Yeni mzn

Şimdi kim kimden neden haber bekliyor ve sonuç ne olursa bizi neler bekliyor anlamadım.